Uwielbiam ten czas, kiedy przychodzi sezon na dynię. Wtedy piekę ją, gotuję, blenduję. Jem na słodko, na słono i mrożę, dodaję do przetworów – po prostu
FlymetothespoonWiosną szparagi, jesienią dynia, a latem maliny i kurki. Objadam się nimi do granic możliwości, chcąc zachować te smaki na dłużej. Uwielbiam kurki podsmażone na maśle
FlymetothespoonNie jest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też
FlymetothespoonJedną z moich ulubionych kuchni jest kuchnia Izraela. Czasami podejrzewam, że zamiast krwi, w moich żyłach płynie hummus 🙂 Uwielbiam bawić się tymi smakami i tworzyć nowe
FlymetothespoonMam dla Was kolejny pomysł na świąteczny, jadalny prezent pod choinkę. Tym razem ucieszą się z niego miłośnicy sałatek albo chrupania i lekko pikantnych smaków. Taki
FlymetothespoonMarzę sobie czasami o podróży do Nowego Jorku, gdzie wstawałabym rano i biegła w pierwszej kolejności na czarna kawę i śniadaniowego bajgla. Właśnie z tym kojarzy
FlymetothespoonBuraki to jedne tych warzyw, które uwielbiam wykorzystywać w mojej kuchni. Idealnie sprawdzają się jako dodatek do dań. Ja najbardziej lubię przygotowywać z nich sałatki
kulinarnyJa2 szklanki świeżych malin Koktajl malinowy bez pestek 2-3 łyżki płynnego miodu, syropu klonowego lub cukru (według uznania) Szklanka mleka Pół szklanki naturalnego jogurtu lub
KorniszonkiUwielbiam uczucie chrupania Podobno można się od niego uzależnić ;p Fajnie byłoby pochrupać coś zdrowego, o kombinacji smaków tak niebanalnych i zarazem dobranych, żeby raz nareszcie
Eat me! Fit me!Dziś chciałabym zaproponować coś lekkiego na kolację , dla tych co dbają o linie , a czasami pod wieczór lubią sobie co nie co na
Mój Smaksobie lekką, chrupiącą i bardzo smakowitą sałatkę . Jest doskonałym dowodem na to, że je się najpierw oczami. Spójrzcie na zdjęcie i powiedzcie sami czy coś co wygląda tak apetycznie może nie być smaczne?! Wieczorem zjem taką porcję zielonego z ogromną przyjemnością. Pełny jadłospis i listę wszystkich zakupów dostępny jest na stronie Fit&Easy . Na tej samej stronie
Smaczna Pyzamarką Fit&Easy, szefem kuchni i autorem wszystkich dań, które przygotowaliśmy był Sebastian Olma. Bardzo lubię kuchnię Sebastiana, jest smacznie, zdrowo i aromatycznie na talerzu. Produkty Fit&Easy są mi dobrze znane, bo to właśnie po nie najczęściej sięgam w sklepie. Jako zagorzały fan sałaty, czułam się jak w raju na polu z sałatami. Sprawdźcie sami(...)założyć określony ubiór, poddać dezynfekcji dłonie i dopiero, mogliśmy udać się na halę produkcyjną. Czepki jak zawsze dodają Nam uroku heheheeheh ;-))) Na warsztatach kulinarnych przygotowaliśmy następujące dania: 1. Sałatka z makaronem buraczanym, jajkiem sous vide 63 st. C, pesto z jarmużu i rabarbarem 2. Troć w emulsji szpinakowej z zielonym groszkiem, nasturcją i crèmem fraiche z czarnuszką jako
SMYKWKUCHNIŚledzie w jogurtowo-bazyliowej oprawie, które powstaną w kilka minut *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Filety rozłóż
Eat me! Fit me!Ostatnio dzieliłam się z Wami przepisem na bezglutenowe naleśniki gryczane, które możecie używać jako bazę do wielu cudownych dań. Jednym z nich są te wrapy gryczane
FlymetothespoonOstatnio dzieliłam się z Wami przepisem na bezglutenowe naleśniki gryczane, które możecie używać jako bazę do wielu cudownych dań. Jednym z nich są te wrapy gryczane
Flymetothespoon