sałatka fit - 2258 przepisów (strona:78/151)

Bezglutenowe spaghetti cukiniowe z krewetkami i cykorią 147

Kolejny pomysł na wykorzystanie cukinii zamiast makaronu – idealne na stworzenie lekkiej, pysznej kolacji zamiast sałatki. Z owocami morza taki „makaron” komponuje się idealnie

Flymetothespoon
Jajka faszerowane miętową pastą z awokado i pestek dyni 98

Jeżeli o smaki chodzi, to Wielkanoc wolę o niebo bardziej niż Boże Narodzenie. A to wszystko przez jajka! Uwielbiam je w każdej postaci, więc te święta

Flymetothespoon
Placuszki brokułowe z parmezanem – bezglutenowe 125

Jako maniaczka wszelkich placków i placuszków, przerobiłam na nie chyba już każdy owoc, zboże i warzywo. Tym razem na patelnię trafił zielony Pan Brokuł, którego łagodność

Flymetothespoon
Mule po marynarsku FIT 80

minął Wam Sylwester? Jakie przekąski przygotowaliście na imprezę? Ja jak zwykle musiałam poszaleć w kuchni i przygotowałam trzy rodzaje koreczków, sałatkę gyros i pizzowe zawijasy z ciasta drożdżowego. Razem ze znajomymi bawiliśmy się świetnie, więc mam nadzieje, że 2020 rok będzie dla nas względnie dobry :). A jakie macie postanowienia noworoczne? Te same, co zazwyczaj, czy jednak postanowiliście coś nowego(...)trakcie gotowania 2 razy potrząsamy garnkiem, by małże równomiernie się gotowały. Ściągamy z ognia i wyrzucamy mule, które się nie otworzyły. Podajemy od razu. Smacznego! Artykuł Mule po marynarsku FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Sfeeha – arabskie bułeczki z mięsem i granatem 106

Sfeeha to arabskie bułeczki z mięsem i granatem, takie arabskie mini pizze. To pszenne drożdzowe ciasto nadziewane surowym mięsem – może to być jagnięcina lub wołowina

Flymetothespoon
Sfeeha – arabskie bułeczki z mięsem i granatem 115

Sfeeha to arabskie bułeczki z mięsem i granatem, takie arabskie mini pizze. To pszenne drożdzowe ciasto nadziewane surowym mięsem – może to być jagnięcina lub wołowina

Flymetothespoon
Sałatka z komosy ryżowej i dyni z pieczonymi warzywami i chipsami z jarmużu 69

Uwielbiam ten czas, kiedy przychodzi sezon na dynię. Wtedy piekę ją, gotuję, blenduję. Jem na słodko, na słono i mrożę, dodaję do przetworów – po prostu

Flymetothespoon
Placuszki gryczane z kurkami i jajkiem sadzonym 155

Wiosną szparagi, jesienią dynia, a latem maliny i kurki. Objadam się nimi do granic możliwości, chcąc zachować te smaki na dłużej. Uwielbiam kurki podsmażone na maśle

Flymetothespoon
Bezglutenowe placuszki ze szparagami i wędzonym pstrągiem w sosie ziołowo – szpinakowym 119

Nie jest żadna tajemnicą, że jestem placuszkarą. Uwielbiam placuszki, pancakes, naleśniki – mogłabym je jeść cały czas i to nie tylko na słodko. Uwielbiam je też

Flymetothespoon
Bliskowschodnia sałatka z kaszą bulgur i hummusem z batatami 106

Jedną z moich ulubionych kuchni jest kuchnia Izraela. Czasami podejrzewam, że zamiast krwi, w moich żyłach płynie hummus 🙂 Uwielbiam bawić się tymi smakami i tworzyć nowe

Flymetothespoon
Pikantne prażone pestki słonecznika i dyni 121

Mam dla Was kolejny pomysł na świąteczny, jadalny prezent pod choinkę. Tym razem ucieszą się z niego miłośnicy sałatek albo chrupania i lekko pikantnych smaków. Taki

Flymetothespoon
Pełnoziarniste bajgle – sprawdzony przepis 109

Marzę sobie czasami o podróży do Nowego Jorku, gdzie wstawałabym rano i biegła w pierwszej kolejności na czarna kawę i śniadaniowego bajgla. Właśnie z tym kojarzy

Flymetothespoon
Carpaccio z buraka z greckim serem Graviera 126

 Buraki to jedne tych warzyw, które uwielbiam wykorzystywać w mojej kuchni. Idealnie sprawdzają się jako dodatek do dań. Ja najbardziej lubię przygotowywać z nich sałatki

kulinarnyJa
Koktajl malinowy bez pestek 198

2 szklanki świeżych malin Koktajl malinowy bez pestek 2-3 łyżki płynnego miodu, syropu klonowego lub cukru (według uznania) Szklanka mleka Pół szklanki naturalnego jogurtu lub

Korniszonki
Chrupiąca sałatka z szynką szwarcwaldzką, gruszką, serem, orzechami i cykorią w sosie miodowo-cytrynowym 144

Uwielbiam uczucie chrupania Podobno można się od niego uzależnić ;p Fajnie byłoby pochrupać coś zdrowego, o kombinacji smaków tak niebanalnych i zarazem dobranych, żeby raz nareszcie

Eat me! Fit me!