TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA PRZEKĄSKI I PRZYSTAWKI ( zobacz tutaj ) NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Gnocchi z boczkiem i kapustą pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSurówka obiadowa z marchewki – prosty przepis Prosta, szybka, pyszna, tania, idealna do drugiego dania. Wystarczy kilka składników, chwila czasu by przygotować naprawdę pyszną surówkę. My
Słodkie okruszkiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: mini sałata rzymska, opakowanie mini mozzarelli, 2 małe pomidory
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 11 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: opakowanie mieszanki sałat (u mnie z roszponką) - 140 g
JejKuchniaLekka, zdrowa, pożywna kolorowa sałatka na bazie kurczaka w aromatycznej mieszance przypraw curry, świeżych owoców oraz roszponki. Idealny pomysł na obiad pełen witamin. Składniki: 300g fileta z kurczaka 125g roszponki 1 granat 3 pomarańcze 70g słonecznika 2 łyżki klarowanego masła curry sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i curry, odstawić na około 30 minut
Szalona Kuchnia EwelinyDziś prosta, smaczna propozycja. Ekspresowa surówka z białej rzodkwi i jabłka. Ciekawe połączenie smaków, minimalna ilość składników. Surówka najlepiej smakuje, gdy schłodzimy ją chwilę w lodówce
Słodkie okruszkiWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: dwie większe garście roszponki, duża garść płatków migdałów, 100 g
JejKuchniaNaleśniki z porem – to pyszna propozycja na bezmięsny obiad lub jak kto woli – kolację ;) Ostatnio mój Mąż miał manie na pora, więc najpierw powstała sałatka z porem, na którą znajdziecie przepis tutaj -> Sałatka z porem ; a teraz w ostatni piątek wymyśliłam, że zrobimy bezmięsne naleśniki właśnie z jego ulubionym porem ;) Są przepyszne, z chrupiącym naleśniczkiem, więc wypróbujcie
Kulinarne PrzebojeSzukasz szybkiej, pysznej przekąski lub pomysłu na lekki obiad w upalny dzień? Ależ proszę. Bulgur, soczewica, pęczak, dowolne warzywka i mamy pyszną i zdrową sałatkę. Składniki: 1 szklanka miksu pęczak, bulgur, soczewica 1 pomidor 1 papryka 1 ogórek typu wąż pół puszki kukurydzy natka pietruszki czerwona cebula kilka kostek sera feta sos: 3 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny
Z Majeczką w kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-8 Składniki: mała sałata lodowa, mały pomidor, mała papryka żółta, opakowanie
JejKuchniazostał Wam z poprzedniego dnia, pod warunkiem że nie jest rozgotowany. Warzywa w ryżotto powinny pozostać jędrne, chrupiące. To bardzo dobry obiad na lato, pełen kolorów i smaku. Lubię kiedy warzywa, nawet po obróbce cieplnej, pozostają jędrne. Sałatka z młodych warzyw składa się właśnie z takich chrupiących składników. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasię wzbogacać swoje posiłki w sezonowe warzywa i świeże zioła. W naszym letnim menu pojawia się co raz więcej obiadów, w których królują świeże i kolorowe warzywa. Pyszną i przede wszystkim zdrową opcją jest przygotowywanie sałatek, które dostarczą naszym organizmom niezbędnych witamin i minerałów. Letnie sałatki to same plusy. Ich przygotowanie nie jest czasochłonne, a dodatkowo możemy zabrać
kulinarnyJarodzinę, bo jak wszyscy lubię ziemniaki. Są one wdzięcznym produktem, z którego można przygotować wiele pysznych potraw. Od zup, przez sałatki do zapiekanek. Wystarczy dodać inny składnik i smak ziemniaków zmienia się. Dzisiaj propozycja na letni obiad lub na grilla. Niewielkie ziemniaki owinięte plastrami boczku i zapieczone - pyszne, sycące i szybkie do zrobienia. Składniki: niewielkie młode ziemniaki plastry boczku
Codzienna kuchnia niecodziennaUwielbiam chrupiące rzeczy. Począwszy od dodatków w czekoladzie, poprzez panierki, a skończywszy na warzywach i owocach. Ale nie tym razem. Jest jeden wyjątek w postaci duszonej
gotować!dość. Mogłabym je jeść na śniadanie, lekko podsmażone na maśle, podane z jajkiem poszetowym i pajdą domowego chleba, na obiad w postaci tart, pizzy, risotta, blanszowane i polane palonym masłem, a na kolację w formie sałatki. Wiem też, że niektórzy robią z nich lody. To warzywo jedyne w swoim rodzaju. Przepyszne! JAK OBRAĆ i PODDAWAĆ OBRÓBCE SZPARAGI? Poniżej kilka najważniejszych
SMYKWKUCHNI