zamrażalnika. Następnie wyjąć, rozwałkować. Wyłożyć na blaszce wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Po nakłuwać widelcem. Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć je fasolą, ryżem lub specjalnymi kulkami. Piec na złoty kolor w 200 stopniach. Najpierw piekę 15 minut obciążone. Potem zdejmuję i piekę bez, aby spód nabrał koloru - kolejne około 10 minut. Ostudzić
Fabryka pomysłówtarty wysmarować margaryną oraz posypać bułką tarta. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować je, wyłożyć do formy, po nakłuwać widelcem. Na cieście położyć papier do pieczenia, obciążyć tartę grochem lub ryżem, aby nie urosła. Pod koniec pieczenia go zdejmuję (ok. 5 ostatnich minut) i wstawiam na jeszcze chwilę. Piec w temperaturze 200 stopni ok. 30 minut. Ostudzić. Krem: 440 ml śmietanki
Fabryka pomysłówbambusa, a po kolejnych pieczarki. Wymieszaj. Dopraw 2 połową sosu sojowego i chili. Gdy będzie za rzadkie, dodać łyżkę mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie wody. Chwilę gotować. Podawać z ryżem. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówminut. Po tym czasie wyjmujemy mięso, ziele, licie laurowe i miksujemy zupę, po czym ponownie odstawiamy na palnik. Przyprawiamy curry, pieprzem oraz bazylią. Ja podają z makaronem lub ryżem. Zupa nie przypomina zupy krem, ale jest dość gęsta. Mięso ze skrzydła indyka obieram i dokładam do zupy
Delicious TitbitsPost Kurczak zapiekany z kozim serkiem i pomidorkami koktajlowymi pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojedalej smażymy. Zalewamy mleczkiem kokosowym, przyprawiamy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok.15 minut. Na koniec dodajmy gorgonzolę i mieszamy. aż się rozpuści. Ostatnio podałam z z ryżem
Delicious TitbitsSkładniki: 1 puszka jackfruita 1 mała cukinia 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 150 g białej kapusty 5 łyżek sosu teryiaki 3 łyżki sosu sojowego 2 ząbki
czarrna od kuchniBuddha Bowl czyli miska Buddy to pyszny, kolorowy, pełen zdrowych składników posiłek. Latem często serwuję taką miskę w domu na obiad lub zabieram
Moja kraina smakówSkładniki: szparagi filet z kurczaka marchewka cebula czosnek jajka oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Pełen przepis znajdziecie w książce „Fit Przepisy Baletnicy: Sezonowo”
czarrna od kuchniSkładniki: 1 filet z kurczka 1 marchewka 1/2 pora (zielona część) 1/2 cukinii 1 łyżka mąki pszennej słodka i ostra papryka przyprawa do mięsa sól, pieprz
czarrna od kuchniSkładnikiryż w torebce 100 gramówszynka konserwowa 150 gramówczerwona papryka 1 sztukasłodka kukurydza z puszki 100 gramówser gouda 150 gramówmajonez 2 łyżkicytryna 1 sztukanatka pietruszki 1 sztukaorzechy
czarrna od kuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka, ok. 250 g 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru kawałek kory cynamonu liść laurowy po 1/2 łyżeczki kurkumy, mielonego
czarrna od kuchniKurczak duszony z papryką to popularne danie wśród rzymskich robotników nazywane pollo a la romana. W oryginale używa się całego kurczaka lub jego tańsze części, takie
Kulinarne PrzebojeLubię sałatki w takiej jasnej kolorystyce, a Wy? Tym razem przygotowałam błyskawiczną sałatkę z makaronem orzo, porem, kukurydzą, jajkami i selerem konserwowym. Kilka składników połączonych w
Smaki Na TalerzuUwielbiam risotto. Przygotowywałam je już na wiele sposobów: z grzybami, warzywami, krewetkami i w każdej wersji mojej rodzince bardzo smakuje. Dodatkowo jest ono łatwe i szybkie
Do Garów!