Składniki: makaron 1 opakowanie/parppadelle Czanieckie makarony, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cukier 1 łyżeczka, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, kostka rosołowa 1 sztuka, szpinak świeży
W Mojej Kuchni Lubięmakaronu (każdy się nada, jak Ci od pomidorowej zostanie to też;)), ale też do innych dodatków, bo dobrze się skomponuje nawet z ziemniakami, a już idealnie z kaszą czy ryżem. Mozzarellę możesz rozpuścić jak ja, lub podzielić danie wizualnie na porcje jeszcze na patelni, rozłożyć plastry na każdej i poczekać, aż lekko się roztopi (tak gdzieś do połowy
Kolorowy PrzepisownikMiękkie, soczyste mięso w wyrazistym sosie z dodatkiem zielonego groszku to pyszna propozycja na wiosenny obiad. W towarzystwie ryżu lub kaszy będzie idealnym obiadem dla całej rodziny zarówno na te chłodne dni jak i te cieplejsze. Poza tym dania jednogarnkowe są szybkie do przygotowania i idealne dla osób, które nie mają czy na gotowanie bardziej złożonego obiadu. Do przygotowania dania
Bernika - moj kulinarny pamietnikmielonym pieprzem. Ciasto kruche podzielić na 4 części. Każdą rozwałkować na kształt większy niż średnica małych tartaletek. Wyłożyć foremki ciastem, dociskając dobrze ciasto. Wyłożyć papierem, obciążyć suchą fasolą, suchym ryżem lub kulkami ceramicznymi do pieczenia i schować do lodówki na 15 minut. Piekarnik nagrzać do 190°C (grzałka góra-dół). Tarty włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut. Następnie
Moja DelicjaZostały mi z tamtego roku suszone smardze i postanowiłam je wykorzystać do zrobienia risotto. Smardze suszone są jeszcze bardziej aromatyczne niż świeże i dlatego risotto wyszło
Moje Małe CzarowanieOstatnio naszło mnie na różnego rodzaju placuszki . Zaletą tego typu dania jest to, że ich przygotowanie nie zajmuje zbyt dużo czasu. Miesza się zaledwie kilka składników
Pobite gary Barbarykotletów a także jako dodatek do mięs z grilla. Jeśli wzbogacimy ją dodatkiem wędliny uzyskamy pożywną wiosenną sałatkę, którą możemy zajadać samą. składniki: 150 g makaronu w kształcie ryżu 200 g rzodkiewek 2 świeże ogórki (ok 400 g) 2 łyżki posiekanego koperku majonez ok 2-3 łyżki Makaron ugotować al'dente, dobrze osączyć i wystudzić. Rzodkiewki drobno pokroić, moje były
Monia miesza i gotujeUwielbiam pieczarki. Idealne jako dodatek do najróżniejszych sosów mięsnych, ryżu, sałatek, dań na bazie kapusty (polecam Wam moją wersję młodej kapusty) oraz od tak same w panierce. Dzisiejszy przepis na szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce są wspaniałą propozycją na przyjęcie (w większej ilości), jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem (osobiście
Słodkie okruszkiprzepłukaną wcześniej soczewicę. Podlewamy odrobiną wody. Następnie dodajemy pomidorki z puszki oraz przyprawy. Dusimy do miękkości. Na sam koniec dodajemy śmietankę oraz podsmażonego indyka. Gotowe danie serwujemy z ryżem. Artykuł Indyk tikka masala z soczewicą i cukinią pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaPokroić na 4 części i przełożyć do pudełka. Dzień 7. Frittata z salami Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 1 porcja Składniki: 3 łyżki ugotowanego makaronu (w kształcie ryżu) 1 jajko 3 łyżki mleka kawałek papryki (różne kolory) 3 plastry salami 3 plastry sera Przygotowanie: Jajko roztrzepać w mleku, dodać ugotowany makaron (można ugotować dzień wcześniej), pokrojoną w kostkę
KuchniaWeDwoje.plmakaronowa z ogórkiem i szynką. Delikatna nuta czosnku nadaje jej charakteru, ogórek świeżości, drobny makaron delikatności. Sałatka idealna na kolację lub imprezkę :) Składniki: 100 g makaronu orzo (w kształcie ryżu) 100 g szynki konserwowej, pokrojonej na plasterki 1/3 długiego ogórka lub 1 ogórek gruntowy 1 duży ząbek czosnku 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżka jogurtu greckiego sól pieprz Wykonanie
Smak mojego domupokroić w paski. Zwiększyć ogień i dodać na patelnię. Smażyć około 10 minut przewracając kawałki mięsa co jakiś czas. Dodać śmietankę i pesto. Dusić kolejnych kilka minut. Podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami
zadanie-gotowanie