Tym razem zaproponujemy coś dla zwolenników smażonego ryżu, czy też ryżu w ogóle. Nasi goreng to potrawa kojarzona głównie z kuchnią indonezyjską. Jej podstawowym składnikiem jest
Kulinarna PokusaTrwa w pełni sezon na świeże warzywa, że grzech z tego nie korzystać. Ja mając targ warzywny pod nosem, jestem tam 2x w tygodniu po konkretne
Zdrowie i pysznie na talerzuSos słodko-kwaśny to jeden z lepszych sosów jakie znam. Uwielbiam go! Zwłaszcza ten domowy. Ostatnio robiłam z filetem z kurczaka, a tym razem postanowiłam przygotować
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 1 filet z kurczaka 1/2 cukinii 250 g boczniaków 1 cebula 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy garama masala 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki
czarrna od kuchniJakie dania sprawiają nam najwięcej radości? Takie, które doskonale smakują, którymi można podzielić się z bliskimi i których wykonanie nie zajmuje zbyt wiele czasu. Zwłaszcza tego
KulinarneImpresje.plTen wpis to część serii na temat zdrowego jedzenia i przygotowywania posiłków. Pierwszy wpis o tym był jakiś czas temu, a dzisiaj drugi, który jest jego
PaleoLifePieczone żeberka w sosie ketchupowym – to idealna propozycja obiadowa. Co prawda potrzeba jest chwili na przygotowanie tego dania głównie ze względu na czas pieczenia, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sprawdza. Dania jednogarnkowe są zawsze mile widziane w naszych kuchniach, bo co tu dużo mówić prawie same się robią!. Składniki: - 60 dag mięsa z kurczaka, może być filet lub mięso z udźca - 30 dag ryżu do sushi, ew. pariboiled - 1 czerwona papryka - 3 ząbki czosnku - 1 puszka białej fasoli - 1 puszka kukurydzy - 1 duży pomidor - 1 i 1/2 litra(...)dużym rondlu do bulionu dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy 3-4 minuty razem z ryżem, po tym czasie łączymy z obsmażonymi składnikami. Wymieszać i gotować razem, dodać passatę i pozostawić na małym ogniu przez 10 minut, mieszać żeby ryż nie przywarł do spodu garnka. Dodać kukurydzę i fasolę z puszki. Na koniec dodać zieloną dymkę i podawać na gorąco
Apetyczna babeczkaSkładniki: 1 filet z kurczaka 1/2 brokuła 20 dkg pieczarek 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili garść suszonych liści bazylii 1 łyżeczka czerwonej
czarrna od kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 1 torebka kaszy gryczanej, średniej wielkości cukinia, nieduża papryka
JejKuchniaSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 szklanka odgotowanych grzybów leśnych, u mnie kurki, podgrzybki, maślaki 1 cebula 200 ml śmietany 30% 1/2 szklanki białego wina czubryca
czarrna od kuchnifoli spożywczej. To fajna alternatywa dla tradycyjnych roladek. Do tego są szybkie, zdrowe i bardzo smaczne. Moje roladki podałam z brązowym ryżem i surówką z kapusty Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 1 cukinia słodka mielona papryka suszona bazylia sól, pieprz dodatkowo folia spożywcza Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić na pół ( by powstało 8 kotletów). Każdy rozbić
magiczna kuchnia Kasipomarańczy 1/3 szklanki wody + 1/3 szklanki wody 300g dużych krewetek (ja użyłam czerwonych Argentyńskich, ale można zastąpić je innym rodzajem lub kurczakiem) sól do smaku Dodatkowo: listki bazylii opiekane pieczywo/ ugotowany ryż Sposób przyrządzenia: 1. Bakłażana i obie cebule pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej na patelni - podsmażaj do momentu, aż bakłażan zmięknie. 2. Na patelnię
Kuchnia w Słońcu Skąpanapłaska łyżka posiekanego świeżego imbiru Około 250 ml siekanych pomidorów z puszki Około 1/2 szklanki słodkiej śmietanki Cytryna lub limonka Ewentualne dodatki jak ryż, makaron, tortille. Nasze danie jest wegetariańskie, ale możecie dodać kurczaka. Czerwoną cebulę, papryczki chili, kolendrę, czosnek, imbir- siekamy drobniutko. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy delikatnie wszystkie posiekane produkty (około
Piekarz-Kucharz-Garkotłukprzygotowania potrzebujemy (ok 4 porcji): 1 średniej wielkości cukinię 2 małe czerwone cebule 400 g pieczarek 1 średniego bakłażana sól, pieprz ok 200 g kurczaka 600 ml bulionu warzywnego (2 kubki) ok 200 g ryżu (1 kubek) świeżą pietruszkę (trochę, do dekoracji i dla smaku) Bakłażana kroimy w kostkę, solimy – przenosimy do miski, solimy i odstawiamy(...)rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojone pieczarki, cebulę, cukinię i podsmażamy (ja zrobiłam to bez tłuszczu na patelni teflonowej). Po chwili dorzucamy opłukanego bakłażana i podsmażamy ok 15 minut. Dodajemy ryż, zalewamy bulionem i gotujemy aż cały płyn się wchłonie (ok 20 minut). Podamy gorące, obficie posypane pietruszką. Smacznego
Szybko Tanio Smacznie