koleżanki, która o ile pamiętam dostała go od znajomej z Izraela. Być może dlatego był on przez nią nazwany Musem Żyda. Bardzo dobra pozycja na świąteczny stół - ryba inaczej.składniki1 duża cebula2 jajka ugotowane na twardo180 g tuńczyka w oleju z puszki2 łyżeczki zupy cebulowej instant 2 x 3/4 szklanki gotującej wodysok z 1 cytryny14 g żelatyny5
Stare GarySuper szybkie, super łatwe, super smaczne danie obiadowe. Powstało z połączenia kilku przepisów z książki "Mała, Wielka Księga Makaronu"składniki (3 porcje)250 - 300 g makarony150
Stare GaryZielony sos na dobre zagościł w mojej lodówce. Kiedy tylko się kończy, szybko dorabiam kolejną porcje. Tym razem stanowił znakomity dodatek do pieczonego łososia. Łosoś upieczony
Stare GaryDobre obiadowe danie. Można przygotować wcześniej, a potem tylko wstawić do piekarnika i upiec. składniki 1 wędzony pstrąg 800 g - 1000 g ziemniaków 2 cebule 200
Stare GaryŚledzie bardzo czosnkowe i bardzo majerankowe. I bardzo smaczne. inspiracja "Śledzie" - Małgorzata Caprariskładniki250 g filetów śledziowych - matiasów - używam śledzi w oleju5 ząbków czosnku (dałam
Stare GaryProsty i efektowny sposób na wędzonego łososia. Idealnie byłoby użyć bulionu rybnego, ale warzywny też się sprawdzi. Nigdy wcześniej nie łączyłam łososia z marynowanym imbirem - to
Stare GaryTylko 3 główne składniki: makaron bez smaku- taki to 'urok' ryżowego- kwaskowate pomidorki i krewetki...Brzmi niezachęcająco, ale uwierzcie, że te składniki tak fantastycznie się ze
Kraina Miodem PłynącaDzisiejsza propozycja- lekka, smaczna i zdrowa- to paluszki rybne w panierce z kaszki kukurydzianej, polane sosem chili.Panierka z tej kaszy jest chrupiąca i wyczuwalne są jej
Kraina Miodem PłynącaMój P. łososia niestety nie lubi, ale w takim wydaniu zjada go nawet nie kręcąc nosem :)Jak to dodatek ogórka kiszonego potrafi zdziałać cuda! ;)))Ja uwielbiam
Kraina Miodem PłynącaDzisiejsza moja propozycja to Pomidorówka, ale nie taka tradycyjna, tylko przygotowywana na soku pomidorowym, podana z ryżem i maleńkimi krewetkami koktajlowymi, czyli taka bardziej 'luksusowa' wersja
Kraina Miodem PłynącaKolejny pomysł na śledzia, tym razem przywieziony z Warszawy ze spotkania Przyjaciół Winiary „Świąteczne przetwory” – Śledzie z musztardą, gorczycą, majonezem i koperkiem. U
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięŚledzie po kaszubsku – czyli aromatyczne śledzie w pomidorowym sosie z dodatkiem suszonych owoców. Przepisów i receptur na nie jest tyle, co gospodyń i gospodarzy przyrządzających
Poezja smakuprzez 15-20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odwijamy folię aby odparował płyn, który się wytworzył' Ser pleśniowy kroimy w paski, oliwki w krążki Gdy szpinak i ryba ostygną, zabieramy się za rzeźbienie z ciasta :) Na papierze do pieczenia układamy dobrze schłodzone ciasto francuskie. Wykładamy na środku szpinak (rozmiar filetu z łososia), na szpinak układamy filet bez skórki, okładamy serem
Wypisz WymalujSałatka makaronowa ze szprotem nie dość że pyszna to bardzo łatwo i szybko można ją przyrządzić.Składniki :20 dag makaronu wstążkowego 3 kolorowego (z pomidorem i
Mechanik w kuchni