Mieszam w Gdańsku, choć pochodzę z Podkarpacia. U mnie w rodzinnym domu nigdy nie było śledzi po kaszubsku. W tym roku po raz pierwszy święta są
Kuchnia MagdaLenyBędę teraz rozwodziła się nad tym wspaniałym połączeniem, które pierwszy raz urzekło mnie podczas warsztatów fotografii kulinarnej, kiedy to miałam okazję spróbować tego nieoczywistego, a według
Mango PapajaWłaściwie to ja nie bardzo lubię śledzie... nie jestem w stanie zjeść takich w oleju z cebulą, które tradycyjnie robiło się w moim rodzinnym domu, ani
Kulinarne InspiracjeHo, ho, ho! Na świątecznym stole nie może zabraknąć śledzi. Proponuję przepis zza morza, śledź w koprze. Śledź w koprze to marynowany śledź typowy dla szwedzkiej
codojedzeniaPrzepis autorski (mój). Takie jajka sprawdzą się przy każdej okazji, ponieważ nie tylko świetnie smakują, ale również ładnie wyglądają. W końcu nie od dziś wiadomo
Di gotujeSzykuje się romantyczna kolacja a Wy zastanawiacie się czym zaskoczyć Waszych mężczyzn? Chcecie żeby było odświętnie i elegancko ale żeby nie trzeba było pół dnia spędzić
Mama z miastaPyszne śledzie w zalewie z dodatkiem koperku..Przepis dostałam od Pani Jagódki..polecam..wypróbujcie..Ja nie lubię solonych śledzi, więc zrobiłam z marynowanych..ale można
Moje domowe kucharzeniePo pierwsze chciałabym zaprosić Was do wzięcia udziału w KONKURSIE, który znajdziecie w poprzednim poście, tutaj . Do wygrania są świetne, produkty firmy Fitokracja , a między innymi
Be Fit Be StrongBardzo lubię zdrowe, szybkie i pyszne przepisy obiadowe, a ten należy właśnie do nich! Co prawda, samo pieczenie roladek trwa 40 minut, ale ich przygotowanie zajmuje
Be Fit Be StrongZa oknami śnieg, zimno, ciemno się robi już o 15… No tak, to grudzień. A jak grudzień to ani się obejrzycie, a już święta będą. Czyli
Marder&Marder ManufactureSkładniki: 1 wędzona makrela 14 dag sera feta 10 zielonych oliwek (nadziewanych papryką) 1/2 małej czerwonej cebuli 2 łyżki jogurtu greckiego pieprz Sposób wykonania: Mięso makreli
Qchnia po prostuJuż jakiś czas temu podobne śledzie przygotowywałam , ale że za pasem święta , to każda rozgrzewka wskazana , i dziś zaproponuję wam kochani śledzie
Mój SmakPrzedstawiam Wam bardzo szybką i smaczną przekąskę- jajka faszerowane. Faszerowane nie byle jak, bo gotowaną na parze fasolą mung i dobrej jakości tuńczykiem. To doskonała propozycja
Z Kuchni Do Kuchni„Przygotowania do świąt wkroczyły w ostatnią fazę. Spieszę więc z kolejnym przepisem bez zbędnego rozpisywania się bo zaraz pędzę piec pierniczki. Jest to kolejny przepis na
Wiem co jemTe śledzie zasmakują wielbicielom śledzi i suszonych pomidorów. Można je już przygotować bo muszą się przegryźć ale należy je trzymać oczywiście w lodówce. Ja nie wiem
Ewa w kuchni