rurki przepis - 1638 przepisów (strona:38/110)

Deser słodka chwila wytchnienia (waniliowo-kokosowy z porzeczkową nutą) 174

mnie bez cukru) 1 budyń waniliowy na 175 ml wrzątku 3 czubate łyżeczki wiórek kokosowych (u mnie Skworcu) 1 czubata łyżka dżemu z czarnej porzeczki bita śmietana do ozdoby: rurka z białej czekolady, chrupiące kulki w czekoladzie mlecznej Przygotowanie: Herbatniki kruszymy (wybrałam bardzo delikatne ciasteczka, więc robię to w dłoniach) i przekładamy na dno pucharka. Do szklanki wsypujemy(...)zimny deser odstawiamy go na chwilę (budyń nie może być zbyt ciepły, aby utrzymała się na nim nasza bita śmietana). Wierzch przestudzonego deseru zdobimy bitą śmietaną, wbijamy czekoladową rurkę i całość posypujemy chrupiącymi kuleczkami w czekoladzie. Podajemy. Deser słodka chwila wytchnienia (waniliowo- kokosowy z porzeczkową nutą) Smacznego

Słodkie okruszki
Prosty makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem 141

siły na gotowanie, a chce przyrządzić coś dobrego. Prosty makaron z pieczarkami , kurczakiem i szpinakiem, który możesz przygotować ze swoim ulubionym makaronem – w moim przypadku były to cienkie rurki. Solidny i smaczny obiad w zaledwie 15-20 minut. Składniki Ilość porcji: 2 Makaron – 150 g Pierś z kurczaka – 200 g Brązowe pieczarki – 150 g Szpinak

ale Pysznie
Pożywna sałatka makaronowa ze świeżym ogórkiem 704

Prosta, smaczna i pożywna sałatka makaronowa. U mnie w domu zawsze są chętni na taką sałatkę. Szybko się robi i szybko znika. składniki: 250 g makaronu, u mnie rurki Malma 1 duży długi świeży ogórek 1 słoiczek papryki konserwowej ( o pojemności 0,5 l) 300 g chudej wędliny 3 łyżki posiekanej natki pietruszki majonez Makaron ugotować al'dente. Przelać

Monia miesza i gotuje
Makaron z pesto, twarożkiem, pomidorami i malinami 107

Jeden z zaległych przepisów z końcówki lata. Na upartego można jeszcze przygotować to danie używając innej odmiany pomidorów i rozmrożonych malin :) 200 g makaronu rurki łyżka zielonego pesto dobrej jakości 2 pomidory malinowe garść malin 120 g naturalnego twarożku z ziołami 2 łyżki mieszanki ziaren łyżka posiekanego szczypiorku Makaron gotujemy al dente. Gorący mieszamy z pesto. Podajemy z malinami

Mienta blog
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z SOSEM GULASZOWYM 195

Kiedy zastanawiasz się co zrobić ze wczorjszym gulaszem? Odpowiedź jest prosta:) Zapiekankę :) SKŁADNIKI: 150 g Makaronu Rurki  400 ml Gulaszu ja z tego przepisu KLIK 10 Dag sera żółtego tartego  PRZYGOTOWANIE:  Makaron gotuję według instrukcji. Do naczynia żaroodpornego wkładam makaron wymieszany  z gulaszem. Na sam wierzch posypuję serem żółtym. Zapiekam całość ok 25 min. Smacznego

Gotowanie Patki
Kurczak w sosie serowym 187

kurczaka 200 ml śmietanki 30 % 50 ml bulionu drobiowego 75 g sera z niebieską pleśnią 75 g sera cheddar olej kokosowy do smażenia sól,pieprz makaron, u mnie rurki Malma posiekana natka pietruszki do posypania Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostką. Rozgrzać odrobinę oleju kokosowego i podsmażyć kurczaka. Delikatnie doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietankę oraz bulion. Dodać pokruszony

Monia miesza i gotuje
PENNE Z BAKŁAŻANEM W SOSIE POMIDOROWYM 95

musi być nudny!Można wyczarować z niego wspaniałe dania na rodzinny obiad, lunch do pracy, kolację na ciepło a nawet dania dla maluchów! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron penne / rurki Lubella – ok. 250 g * mały bakłażan – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * cebula – 1 szt * pomidory pelati w puszce ( zalewą ) – 200 g * pomidory koktajlowe

Ostra na Słodko
Herbaty i inne produkty od Natjun! 135

Delikatną goryczkę można zamaskować dodając odrobinę miodu, stewii lub cukru, np. z kwiatu kokosa. * czarną ''Golden Dragon'' "Golden Dragon" przyciąga uwagę charakterystyczną formą liści. Są one zwinięte w rurki, które po zaparzeniu rozwijają się i uwalniają piękny aromat, a dodatek złotych tipsów dodaje szlachetnych, lekko owocowych nut. Delikatnie gorzka, o pięknej mahoniowej barwie. Idealna dla fanów klasyki. * czarną

Poranek na słodko
Makaron z białym serem i owocami. 118

Makaron w sosie kasztanowo-owocowym podany z twarogiem, malinami i bananem;  woda kokosowa miętowo-melonowa MAKARON Z SEREM I OWOCAMI /przepis własny/ 100 g rurek ukośnych z błonnikiem owsianym (całe opakowanie) banan garść malin garść truskawek garść czerwonej porzeczki 2 łyżki  kremu z kasztanów jadalnych bio 30 ml syropu daktylowego szczypta ekologicznej czarnuszki pół kostki twarogu mielonego

Poranek na słodko
Paszteciki w makaronie cannelloni 479

dość oryginalną wersję pasztecików. Kapusta z pieczarkami w makaronie cannelloni. Muszę przyznać, że to bardzo udany eksperyment kulinarny. Przepis zgłaszam do akcji „1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” 10 rurek makaronu cannelloni (użyłam Lubella nr 53) 500 g pieczarek 1 duża cebula 200 g kiszonej kapusty sól i pieprz do smaku szczypta kminku 2 jajka bułka tarta olej

Bullio
Światowy Dzień Żywności - 16 października 2016 150

produktów, których nie zjedliśmy wcześniej i pewnie wylądowałyby w koszu. Resztkowa zapiekanka makaronowa z  szynką Czas przygotowania :  45 minut Składniki: 3 szklanki ugotowanego makaronu, u mnie rurki 200 g dobrej wędzonej szynki 150 g starego żółtego sera 200 g jogurtu typu greckiego 200 g śmietany 18 % 2 jajka pieprz 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii

Kulinarne przygody Gatity
Wino malinowo-jeżynowe 326

wody 1 kg cukru Maliny i jeżyny umyte i osuszone wsypać do butli. Wodę z dodatkiem cukru zagotować,wystudzić i wlać do balonu. Otwór  szczelnie zatkać korkiem z rurką fermentacyjną,butlę odstawić w ciepłe,słoneczne miejsce. Po 2-3 dniach wino powinno zacząć pracować. Cały proces fermentacji (obserwowałam to przez bulgotanie wody w rurce fermentacyjnej) trwał około 3 tygodnie

Kolorowa kuchnia Elki
Zapiekany makaron z sosem bolońskim 162

czasu i będzie doskonałym pomysłem na obiad. Z całą pewnością danie to pokochają także Wasze małe pociechy :)   Zapiekany makaron z sosem bolońskim – składniki 500 g makaronu np. rurki 300 ml passaty pomidorowej 500g mięsa mielonego 50g parmezanu szczypta oregano szczypta tymianku 2 ząbki czosnku 1 cebula Zapiekany makaron z sosem bolońskim – przepis Makaron gotujemy al dente

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Potrawka z makaronu w aromatycznym sosie z mięsem wołowym 139

pachnącym koperkiem, zanurzonym w puszystej śmietanie. Do tego dodałam wyrazisty smak wołowiny i powstało przepyszne danie. Zniknęło z talerzy w mgnieniu oka :) Polecam! Składniki: -200 g makaronu rurki nr 15 LUBELLA -250 g mięsa mielonej wołowiny na tatara -200 g śmietany 30% -3 łyżki śmietany kwaśnej 18%   -30 g masła -dwie cebule -pęczek szczypiorku -4 małe korniszony

Kulinarne przemyslenia