roladki schabowe - 597 przepisów (strona:24/40)

Roladki z szynki 209

Jeśli komuś znudziły się schabowe a nie może się obejść bez smażonego mięsa to polecam roladki z szynki. Nadziewane pieczarkami i cukinią, podajemy na obiad lub do chleba. Składniki: 500 g szynki wieprzowej 2 cebule 2-3 ząbki czosnku mała cukinia kilka pieczarek mąka  bułka tarta jajko olej sól, pieprz, majeranek, rozmaryn Cebule, czosnek i cukinie obieramy, szatkujemy

prawdziwe jedzenie
Roladka z szynką parmeńską i suszoną śliwką 124

Wyborne roladki na obiad z nutą słodkości. Składniki: Kotlet schabowy 2 szt. Suszone śliwki Szynka parmeńska 2 plasterki Sól do smaku Maggi do smaku Cukier trzcinowy Masło Przygotowanie syropu trzcinowego: Cukier rozpuścić w rondelku, dodać ½ łyżeczki masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki. Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i rozbić tłuczkiem. Następnie położyć plasterek szynki i dowolną ilość suszonych

Tradycyjna Kuchnia
ROLADKI WIEPRZOWE W SOSIE SEROWYM. 180

robisz?!" "Jak to co, obiad." "Miały być schabowe, a Ty mi tu takie piękne mięso marnujesz!" "Jakie marnujesz, jakie marnujesz?! Tylko byś schabowe jadł. Wiesz, jakie one są dla mnie nudne. Roladki będą, więc cicho siedź. Zobaczysz, jeszcze będzie Ci mało!" ... "Została jakaś jeszcze?" Te roladki to jeden z naprawdę nielicznych przepisów, do których wracam dość regularnie. Uwielbiamy

W kuchni Karmel-itki
Roladki wieprzowe 41

Mięciutkie i soczyste roladki wieprzowe polecają się na jutrzejszy obiad! Jest to świetna alternatywa dla kotletów schabowych, a przygotowanie ich z pewnością nie zajmie wam więcej czasu jak tych tradycyjnych. Moje roladki skrywają w sobie paprykę, cebulę, boczek oraz żółty ser. Całość smakuje wyśmienicie! Z wytopionego tłuszczu proponuję zrobić pyszny sos pieczeniowy. Do tego jakaś kolorowa surówka i obiad gotowy

Gotuj z Prezesem
Schab pieczony w majonezie – soczyste plastry schabu w marynacie 56

Schab pieczony w majonezie to danie, które świetnie sprawdzi się na sycący, domowy obiad na co dzień i od święta. Jeśli znudził się wam tradycyjny schabowy, to z powodzeniem możecie sięgnąć po poniższy przepis. Danie nie wymaga wiele pracy ani składników, potrzebuje jedynie trochę czasu na upieczenie w piekarniku. Mięso wychodzi bardzo soczyste, kruche i aromatyczne. Z czym podać schab(...)majonezie – soczyste plastry schabu w marynacie Zobacz inne sprawdzone przepisy na pyszny schab na obiad: Schab pieczony w plastrach z cebulą – soczysty i mięciutki Kotlet schabowy z boczkiem i ogórkiem kiszonym – pyszne roladki wieprzowe Schab z warzywami – pyszne danie na obiad Rolada ze schabu z mięsem mielonym – na obiad lub do kanapek Schab zapiekany pod pierzynką z pieczarek i sera

e-PrzepisyKulinarne
Schab z pieczarkami i sosem śmietanowym z piekarnika 57

schabem: Schab pieczony z młodą kapustą i pomidorami – pyszne danie na obiad Zapiekanka ryżowa ze schabem Schabowe pod pierzynką z cebuli i papryki – przepis na pyszne kotlety Schab zapiekany z warzywami w sosie śmietanowo-musztardowym Kotlet schabowy z boczkiem i ogórkiem kiszonym – pyszne roladki wieprzowe   Artykuł Schab z pieczarkami i sosem śmietanowym z piekarnika pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Fasolka szparagowa z bułką tartą 88

Następnie dodaj fasolkę. Wszystko chwilę jeszcze podgrzewaj, mieszając, aż fasolka obtoczy się w bułce. Podawaj na gorąco. Z czym podawać fasolkę szparagową? Fasolkę możesz podać z : Roladki z kurczaka z serem feta Kieszonki schabowe z serem Kotlety marmurkowe czyli mielone inaczej Życzymy smacznego! Artykuł Fasolka szparagowa z bułką tartą pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
roladki schabowe ze szpinakiem 136

szpinak jest blee. Za sprawą mojego męża zaczęłam go jeść i tak polubiłam, że teraz pojawia się u nas bardzo często. Takie roladki bardzo lubimy, bo są prostą odmianą zwykłego schabowego.  Składniki: 4 plastry schabu 300 g liści szpinaku (może być mrożony) 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła pieprz sól jajko, mąka, buła tarta tłuszcz do smażenia Mięso rozbić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Roladki schabowe z prawdziwkami 193

Roladki są świetnym sposobem na wykorzystanie leśnych grzybów. Doskonale nadają się do tego grzyby świeże ale także mrożone. 5 kotletów schabowych 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe 4 suszone grzybki  Farsz: 400 g prawdziwków cebula sól, pieprz 2 łyżki oleju łyżka masła ząbek czosnku łyżeczka rozmarynu Farsz: Rozgrzać masło i olej, podsmażyć posiekaną cebulkę. Dodać pokrojone(...)kostkę grzyby. Doprawić solą i pieprzem i smażyć do odparowania płynów. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmaryn. Farsz ostudzić. Kotlety schabowe oprószyć solą i pieprzem. Nakładać po łyżce farszu i zwijać roladki. Spiąć wykałaczkami lub obwiązać nicią. W rondlu rozgrzać 3 łyżki oleju i obsmażyć roladki z każdej strony. Podlać 1/2l wody/rosołu, dodać ziele angielskie, liść

Smakołyki Asi
Schab duszony w warzywach 118

Schab obok karkówki to najczęściej kupowany przez nas gatunek mięsa wieprzowego. Ze schabowego przeważnie robimy tradycyjnego kotleta w panierce lub roladki, ewentualnie schab ze śliwką. Jednak z tego chudego mięsa można przygotować wiele innych potraw. Przykładem jest schab duszony w warzywach. Mięso jest soczyste, kruche i smakuje wyśmienicie w aromatycznym sosie!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 600 g schabu(...)ziela angielskiego sól, pieprz, ostra papryka mąka 2 łyżki oleju 100 ml śmietanki 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso umyć, osuszyć, usunąć błonki. Pokroić w plastry jak na schabowe. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą, pieprzem, ostrą papryką i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i obsmażyć kotlety z każdej strony na złoty kolor. 2. Na patelnię

Danka Pichci
Drobiowe roladki ze szpinakiem i serem mozzarella 101

pomidorów.  Roladki - piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie ubijamy jak na kotlety schabowe. Na każdą pierś nakładamy usmażony z czosnkiem szpinak i obsypujemy to serem mozzarella i zawijamy w roladki. Każdą roladkę obtaczamy w majeranku. Na uprzednio rozgrzanej patelni wraz z 5 łyżkami oliwy smażymy piersi. Tak długo aż będziemy widzieć

ClauditteMissCooking
Roladki wieprzowe duszone we własnym sosie 130

Kolejny mój przepis na roladki. Duszone we własnym sosie są najlepsze. Składniki: Kotlet schabowy 8 szt. Ser żółty 8 plasterków Boczek wędzony 8 plastrów Cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Śmietanka 30 %  Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem i odłożyć do lodówki na godzinę. Następnie rozbić tłuczkiem dosyć cienko. Na każdym

Tradycyjna Kuchnia
Wiejskie roladki wieprzowe 127

Roladki wieprzowe w tym wydaniu smakują wybornie. Składniki: Kotlet schabowy 4 szt. Kiełbasa wiejska 25 dag Szczypiorek 1 pęczek Sól i pieprz do smaku Cebula biała 1 szt. Świeża bazylia Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić  tłuczkiem z dodatkiem soli i pieprzu. Cebulę obrać, posiekać i zalać wrzątkiem, po czym odsączyć. Kiełbasę zmielić, dodać cebulę i w razie potrzeby(...)doprawić do smaku. Na rozbite kotlety nakładać farsz, posypać posiekanym szczypiorkiem, zwinąć w roladkę i obłożyć listkami bazylii. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 40 minut

Tradycyjna Kuchnia
Roladki wieprzowe nadziewane żurawiną i morelami 148

Nietypowe nadzienie które użyłam w moich roladkach. Roladki są delikatne w smaku i bardzo smaczne. Składniki: Kotlet schabowy 2 szt. Żurawina suszona Morele suszone Sól do smaku Papryka mielona ostra do smaku Oliwa z oliwek Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, natrzeć solą, papryką do smaku i rozbić tłuczkiem. Następnie ułożyć żurawinę i morele, skropić olejem, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Ułożyć

Tradycyjna Kuchnia