Chcecie zaskoczyć gości pysznym ciastem? Proponuję sernik z brzoskwiniami i rodzynkami. Jest wyjątkowy, smaczny, wilgotny. Składniki: 1 kg białego sera (może być z wiaderka) 200 g masła roślinnego 200 g cukru 4 jajka 50 g kaszy manny 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g rodzynek 1 puszka brzoskwiń Masło ucieramy z cukrem
Pyszności Słodkościgram, 2 łyżki kakao, 5 łyżek śmietany gęstej 18%, w kąpieli wodnej wszystko połączyć mieszając rózgą ciepłą polewą polać serniki, wygładzić nożem, posypać posypką kolorową - sernik jest wyborny, pyszny, najsmaczniejszy, smakował jako prezent.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszne, lekkie, bezglutenowe serniczki upieczone w formie do muffinek. Delikatne, o smaku lekko waniliowym i przełamane smakiem owoców. Koniecznie spróbujcie - są doskonałe. SKŁADNIKI: spód: 70 g
Kuchnia bezglutenowaPyszny i lekki sernik na zimno z truskawkami - u mnie bez spodu, ale można spó ciasta wyłożyć biszkoptami bezglutenowymi czy ciasteczkami. Bardzo delikatny i puszysty, uwielbiany przez dzieci, choć nie tylko ;) Polecam gorąco! SKŁADNIKI: 700 g serka homogenizowanego ( śmietankowy lub waniliowy) 250 g śmietanki kremowej 30% 4 łyżki cukru pudru 30 g żelatyny
Kuchnia bezglutenowasłodko racuchy - ostatnio były naleśniki, więc to było zdecydowanie coś innego. Zamiast jabłek dodałam rodzynki, których miałam aż nadmiar w domu, pozostałości z przygotowywania chleba z rodzynkami i sernika. Wyszły tak pyszne, że nawet mój Mąż przed obiadem kilka podkradł;D Nie powiem, że było to słodkie;) - pod każdym możliwym względem. Zaczynamy!;D Składniki: (wyszło 26 racuchów) 3 szklanki mąki
Zasmakuj KuchniPyszny, rozpływający się w ustach waniliowy sernik z jagodami. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o śr. 25 cm: 5 jajek 200 g cukru 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka aromatu waniliowego ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli
My Culinary Artlodówki galaretkę rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wystudzić, tężejącą wlać na sernik, wsypać wiórki kokosowe i zamieszać delikatnie, schować do lodówki na kilka godzin - sernik jest przepysznie pyszny i wart zrobienia i zjedzenia.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięlodówki na do stężenia galaretki truskawkowe rozmieszać w 800 ml gorącej wody, wystudzić i prawie tężejącą wylać na truskawki, schować do lodówki najlepiej na całą noc sernik jest tak pyszny, delikatny, smakowy, orzeźwiający że tylko go jeść i jeść...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPyszny i prosty sernik na zimno. Na pewno posmakuje wszystkim i świetnie się sprawdzi na małych przyjęciach. Doskonale się komponuje z sezonowymi owocami i galaretką. Przepis pochodzi z mojego ulubionego blogu Kwestia Smaku > Składniki : 300 g herbatników Digestive ja użyłam pełnoziarnistych Bonitek zbożowych z Biedronki 150 g masła roztopionego 3 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
cucinarePyszny, soczysty, delikatny sernik z dodatkiem malin ukrytych pod lekką budyniową pianką. Jest wyjątkowy!!! Piekłam go zazwyczaj z brzoskwiniami, ale dopiero dodatek malin wydobył z tego ciasta niesamowity, wyrafinowany smak. Polecam!!! Składniki na sernik z malinami i lekką budyniową pianką na blachę o wymiarach 28x40 cm SZKLANKA - 250 ml CIASTO KRUCHE: 400 g mąki płaska łyżeczka proszku
Rozpustne gotowaniePyszny, mięciutki, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem brzoskwiń z puszki i nasion wanilii. Mniam <3 A do tego dziecinnie prosty w przygotowaniu :) Serniczek jest bardzo delikatny, więc polecam przechowywać go w lodówce. Zainspirował mnie przepis z bloga ' Kuchniokracja ', co nie-co jednak pozmieniałam :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę 26 cm: 1000 g sera z wiaderka
My Culinary ArtDziś zapraszam Was na pyszny tradycyjny serniczek. Sernik ten króluje w moim domu odkąd tylko pamiętam. Kiedyś piekła go moja mama, dziś piekę go ja. Sernik zawsze się udaje, jest delikatny i puszysty. SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki 5 dag masła, 5 dag margaryny, 3 żółtka, 1,5 łyżki cukru, 1 łyżka cukru waniliowego
Tradycyjna kuchnia KasiPyszne, małe serniczki z kajmakiem, na orzechowym spodzie. Delikatne, puszyste, bardzo kuszące :) Szybko się je robi, jeszcze szybciej zjada, to takie maleństwa na dwa kęsy :-) Polecam
Domowa cukiernia EwyZapraszam dzisiaj na rozpływający się w ustach pyszny i aksamitny sernik na spodzie z herbatników i orzechów włoskich z brzoskwiniami . Doskonały na podwieczorek a nawet na zwieńczenie przyjęcia. składniki na tortownicę 23 cm 200 g herbatników 100 g orzechów włoskich 2 łyżki miodu 120 g margaryny 500 g zmielonego sera białego 330 ml śmietanki kremówki 1/4 szklanki cukru
Smakowite Dania