pyszne ciasteczka - 3110 przepisów (strona:81/208)

Ciasteczka z masą z białego maku 141

masła, do obtoczenia: starte migdały. Przygotowanie:  Masa została mi jak robiłam rogale marcińskie , więc zamroziłam ją sobie. Nie wiedziałam co z nią zrobić, więc zrobiłam ciasteczka z masą z białego maku- wyszły pyszne.   Do miski wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie masło, cukier, mleko. Wyrabiamy ciasto. Na końcu dodajemy masę makową i jeszcze raz krótko

Aga w kuchni
Sernik na spodzie amaretto 276

się maliny! Są słodkie i piękne, choć dawno myślałam, że ich czas dawno minął. Jeżeli tak jak ja lubicie te małe cudeńka, mam dla Was coś pysznego! Fantastyczny, lekki, słodko kwaśny sernik z ciasteczkami amaretto. Słodycz kruchego spodu z ciasteczek i słodko kwaśny wierzch malinowy sprawiają, że na jednym kawałku na pewno się nie skończy. Przynajmniej ja nie mogłam się

Słodkie Przyjemności
833. Świąteczne migawki. 211

brat jakiś wielkim koneserem jedzenia nie jest i najbardziej lubi stare sprawdzone smaku(do nowych nie da się go przekonać) w piekarniku wylądowały też, najzwyklejsze maślane ciasteczka. Bez dodatków, bez niczego, a wciąż pyszne.  Śmieszne, że prawie wszystkie zniknęły jeszcze przed Wigilią, ale jakoś tak dziwnie znikały podczas wieczornej grze w Monopol, przy świetle świeczek (tak znowu mi wyłączyli

More food, love and dreams
Ciasteczka francuskie z powidłami 463

Czasami nie mamy czasu na pieczenie a wielką ochotę by usiąść do popołudniowej herbatki z czymś słodkim. Ja proponuję Wam ciasteczka francuskie z powidłami śliwkowymi. Do tego pyszną bardzo aromatyczną herbatkę Teekanne a szczególnie nowość na rynku  TEEKANNE WOF Superftuits . Herbatka jest pyszna, aromatyczna, mocno owocowa o intensywnym czerwonym kolorze. W ofercie znajdziecie również inne herbatki o różnym smaku

Ala piecze i gotuje
POWIDŁA ŚLIWKOWE Z NUTĄ PIERNIKOWĄ, BEZ DODATKU CUKRU 206

powideł, zrobiłam je pierwszy raz w ubiegłym roku i cieszyły się wielkim powodzeniem. Moja najmłodsza Córcia wyjada je łyżeczką, tak same bez dodatków. Dla wielbicieli pierników, ciasteczek korzennych, będzie to rozkosz dla podniebienia. Pyszne, gęste powidła bez dodatku cukru , w połączeniu z przyprawą piernikową Kotanyi (dla mnie jest to idealna przyprawa, bardzo intensywna i co najważniejsze bez dodatku cukru), dosłodzone

Smaczne Zdrowe
Kruche ciasteczka z Nutellą 220

Dziś przepis tak prosty, ekspresowy i pyszny zarazem, że stanowi mój numer jeden na niezapowiedziane wizyty przyjaciół. Magiczny dodatek Nutelli to as w rękawie, który sprawi, że tymi ciasteczkami uwiedziecie dosłownie każdego. Dodatkowy bonus w postaci niesamowitego zapachu unoszącego się w domu z pewnością wywoła uśmiech na każdej twarzy :) Składniki (30 ciasteczek): 200 g Nutelli 130 g masła

sama złodycz
Tort "Tutti Frutti" 151

dwóch warstw jogurtowych i jednej śmietanowej. Góra ozdobiona została owocami i bitą śmietaną. Tort jest bardzo wyważony w smaku (nie przesłodzony) i po prostu pyszny :) Na jednym kawałku nie poprzestaniecie :) Składniki: Spód: 200 g ciasteczek np. Digestive 100 g masła Warstwa jogurtowo-jagodowa: 100 g jagód + 2-3 łyżki świeżych owoców (można zastąpić borówkami amerykańskimi) 1/3 szklanki cukru

MyCookBook.pl
Ciasteczka korzenne 182

Kruche i pyszne a nadają się nie tylko na święta ale i na każdy dzień roku. Robi się je szybko i łatwo. Do ozdoby można wykorzystać lukier biały lub zabarwiony kakaem albo barwnikami spożywczymi. Tuż przed świętami życzę wszystkim Zdrowych i Spokojnych Świąt. Składniki: 2 ½ szklanki mąki ⅔ szklanki cukru 3 łyżeczki kopiaste cynamonu 1 płaska łyżeczka imbiru 1 płaska łyżeczka(...)wykonania precyzyjnych ozdób powinien być dość gęsty. Jeśli lukier zastygnie i zbyt zgęstnieje dodać do niego odrobinę soku z cytryny. Do lukru można również dodać barwniki spożywcze lub kakao. Ciasteczka udekorować. Ja do dekoracji wykorzystuje pędzle kuchenne i do farbek dla dzieci (oczywiście nowe i umyte), bardziej precyzyjne napisy robię wykałaczką z bardzo gęstego lukru

Mama Gotuje
Warsztaty kulinarne w Tychach 278

otwarcie pracowni kulinarnej. Zostałam tam zaproszona do prowadzenia warsztatów kulinarnych razem z Panią Dorotą Dominiak z Restauracji „Dom Bawarski” . Na warsztatach piekłam razem z dziećmi ciasteczka owsiane , zaś Pani Dorota zdradziła im tajniki pysznej dyniowej zupy i placuszków z musem jabłkowym. Jestem pełna podziwu  i uznania dla wszystkich uczniów, biorących udział w warsztatach. Spisali się świetnie! Cieszy mnie bardzo(...)kulinarne, będę długo i mile wspominać. Na zakończenie zapraszam do obejrzenia fotorelacji z warsztatów, która znajduje się na stronie szkoły , oraz do przeczytania artykułu w Dzienniku Zachodnim. Przepis na ciasteczka owsiane znajduje się tutaj. Ps. W poście użyłam zdjęć ze Szkoły nr 9 i z Dziennika Zachodniego autorstwa Jolanty Pierończyk. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Smakowy Raj
SERNIK OREO 393

czas zastanawiam się jak to jest , że zrobiły taką furorę?! Zdecydowanie bardziej smakują mi zwykłe markizy! No, ale te zwykłe markizy nie zastąpią mi kruczoczarnych ciasteczek , które to właśnie są jednym z głównych składników pysznego sernika. Dziś mam dla Was przepis na sernik , który ostatnio wyszedł spod moich łapek. Delikatna … niesamowicie kremowa masa … na kruchym ciasteczkowym spodzie smakuje

Ostra na Słodko
Ciasteczka pierniczkowe 158

pełni, trzy partie upieczone, czekają na polukrowanie. Bardzo zasmakowały moim domownikom, więc postanowiłam upiec coś innego, jednak z pierniczkowym tematem ściśle związane, czyli ciasteczka. Chrupkie na zewnątrz, delikatnie miękkie w środku, mocno korzenne i pyszne! Idealne dla tych, którzy prawdziwe pierniczki przechowują na święta, a już teraz chcę się cieszyć ich smakiem. Składniki: (na dwie blachy ciasteczek) 2 1/2 szklanki

Cakes By Kejt
Muzycznie i Wloskie ciasteczka Cantuccini czyli poWeekendowe Lakocie odc.83 219

Pisałam Wam już o kokosankach, dzisiaj tez urodzinowe wspomnienie. Ciasteczka bardzo delikatne w smaku, migdałowo cytrynowe, po prostu pyszne ALE wymagają bardzo dużo cierpliwości od gryzącego :)  Są twarde, takie sucharkowe, ale tym samym idealne do maczania w kawie czy herbacie. Dzieci ich nie polubiły za to ja i psiapsiółki byłyśmy zachwycone! Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla". Wloskie ciasteczka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto OREO 173

ojca jak właściwie je jeść, ale jakoś nigdy nie znalazłam w nich nic urzekającego. Aż trafiłam w promocji dwie paczki tych ciasteczek i wypróbowałam przepis Kasi z bloga "Gotuj z Cukiereczkiem". I zdziwienie moje było wielkie! Ciacho jest pyszne, mleczne, delikatne. Nie jest specjalnie skomplikowane, a smak powala! ;) Składniki:      (18 cm) ciasteczka oreo 2 paczki (około

Cakes By Kejt
Ciasteczka owsiane z orzechami i migdałami 135

Jestem uzależniona od czegoś słodkiego do codziennej kawy, dlatego żeby było zdrowo i mniej kalorycznie postanowiłam upiec ciasteczka owsiane. Nie dość, że robi je się ekspresowo to smak ich jest genialny. Przepis z książki A. Starmach" pyszne 25". Zapraszam... Stopień trudności - prosty, należy pamiętać żeby rozgrzać piekarnik przed włożeniem ciastek inaczej mogą się rozlać. Skala smaku - 10/10 Składniki(...)pieczemy 15 minut. Po upieczeniu blaszkę z ciastkami od razu wyjmujemy z piekarnika i czekamy, aż ciasteczka ostygną i stwardnieją, bo tużpo upieczeniu są miekkie. Przekładamy najlepiej na kratkę z piekarnika. Ciastka przechowywane w zamkniętym pojemniku zachowują świeżość do tygodnia. Są pyszne, zdrowe i bardzo pożywne. Pokochacie ten przepis. Smacznego

Kubki smaku
Austriackie kruche ciasteczka z marmoladą lub dżemem w wersji Walentynkowej lub Świątecznej (Sandwich Cookies) 231

zrobiłam ciasteczka w nieco innym kształcie, serduszka z gwiazdą w środku. Po prostu stwierdziłam, że będzie to ładnie wyglądać i dawać taki Walentynkowo – Świąteczny klimacik :) Ciasteczka nie są trudne w zrobieniu, za to pyszne w smaku :) Składniki: 2 żółtka 10 dag cukru pudru 25 dag masła 40 dag mąki Skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/3 łyżeczki(...)masę, a następnie przekładamy do folii spożywczej lub woreczka i wkładamy do lodówki na około 1 – 2 godziny. Wystudzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 – 5mm i wycinamy z niego ciasteczka foremkami lub szklanką i kieliszkiem, pamiętając o tym by w połowie ciasteczek, na środku zrobić otworki. Ciasteczka pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem, w temperaturze 180°C, około 5 – 10 minut

Smakowy Raj

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję