Dziś zapraszam Was na pomysł na najłatwiejsze ziołowe kurczaczki na obiad lub do sałatki. Przygotowuje się je naprawdę szybko. To proste, pyszne, aromatyczne i tanie danie. Doskonałe ba obiad w towarzystwie zestawu surówek i ziemniaczków lub frytek, jak i jako dodatek do wielu sałatek. Podstawą dania są dobre przyprawy. Ja polecam Skworcu! Jakość i niska cena (nie płacimy za kolorowe(...)opakowani). Używam ich już bardo długo i zdecydowanie Wam polecam A teraz zapraszam Was na pyszny i szybki pomysł na przygotowanie piersi z kurczaka Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 łyżka przyprawy do kurczaka – polecam tą od Skworcu 1 łyżeczka suszonej bazylii Skworcu szczypta pieprzu ziołowego Skworcu około 4 łyżki gotowego miksu oleju rzepakowego i słonecznikowego* około
Słodkie okruszkipomysł by zrobić je na nieco inny sposób, czyli w panierce. I wyszedł mi taki szybszy sposób na krokieta, bo nie trzeba się bawić w pieczenie naleśników, a smakuje pysznie :) Farsz: 30-40 dag ugotowanego mięsa wieprzowego (najlepiej karkówki) 1 duża cebula 1 jajko Sól Pieprz Dodatkowo: Około 20 płatków papieru ryżowego 1 łyżka sezamu Bułka tarta 1 jajko Olej(...)środka. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na koniec smażymy obustronnie na oleju. Sajgonko - krokieciki podajemy jako dodatek do bulionu, barszczu, sałatek, ziemniaków, ale są też pysznym daniem samym w sobie :) No i oczywiście wskazówka: Sajgonko - krokieciki smażcie na gorącym tłuszczu by panierka nie odpadła i by delikatne płatki ryżowe nie przykleiły się do patelni
Smakowy RajSałatka z burakami to zaskakująco pyszne i zdrowe danie, które nie wymaga wielu składników. Przygotowana z buraków, które są trochę niedoceniane, a przecież bardzo zdrowe i mają mnóstwo wartości odżywczych. Wzmacniają odporność, chronią przed nowotworami czy zapobiegają zgadze. Zachęcam więc do wprowadzenia buraków do codziennej diety, zwłaszcza, że niedługo pojawią się pyszne młode buraczki, które nie trzeba gotować kilku godzin(...)wkładamy do jednej miski, dodajemy majonez i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki, aby składniki się "przegryzły". [caption id="attachment_7344" align="aligncenter" width="685"] Sałatka z burakami[/caption] Artykuł Sałatka z burakami – prosta i smaczna pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarneKolejna sałatka, która okazała się tak pyszna, że z pewnością jeszcze nie raz zagości na moim stole. Lekka, kolorowa, smaczna, zdrowa. Pęczak, bób i mięso kurczaka sprawiają, że jest pożywna i sycąca. składniki: 500 g bobu 100 g pęczaku pojedyncza pierś kurczaka czerwona papryka pęczek natki pietruszki marynata do mięsa: 1/3 szkl oliwy łyżka soku z cytryny sól, pieprz(...)kurczaka przeciąć na trzy długie paski, dokładnie natrzeć marynatą, odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Następnie przygotować sos: wszystkie składniki porządnie wymieszać. Odstawić do lodówki na czas przygotowania sałatki. Bób wrzucić na wrzątek, ugotować na półmiękko, wyłuskać z łupinek. Pęczak ugotować wg przepisu na opakowaniu. Mięso wraz z marynatą wrzucić na rozgrzaną patelnię. Usmażyć, osączyć, wystudzić, pokroić w paseczki
6nieboSałatka z marynowaną dynią to lekka, kolorowa sałatka na kolację. Jest to pyszne połączenie słodkiej marynowanej dyni ze słonym sera typu feta. [wp-svg-iconsicon=”stopwatch” wrap=”i”] Czas wykonania: 20 min [wp-svg-iconsicon=”food” wrap=”i”] Ilość porcji: 4 osoby Składniki: 200 ml (1/3 słoika(...)wierzch wyłożyć pozostałe składniki. Całość polać sosem. Krok po kroku: 1. Przygotować sos 2. Pokroić warzywa oraz ser 3. Do półmiska przełożyć sałatę oraz dodatki 4. Polać sałatkę sosem Poprzedni 1 z 4 Następny Artykuł Sałatka z marynowaną dynią pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plSałatką, którą prezentuję jest niezawodna, pyszna i dietetyczna przy modyfikacji sosu. Robię ją bardzo często i prezentowałam również kiedyś na blogu. Jednak dzisiaj w wersji light z małym zmianami. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1 opakowanie żurawiny 3 łyżki słonecznika 2 łyżki płatków migdałowych 4-5 gałązek selera naciowego przyprawa do kurczaka z ziołami Sos light 4 łyżki(...)drobne kawałki w kostkę. Wsypujemy do miski. Dodajemy żurawinę. Słonecznik i płatki migdałowe prażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy do pozostałych składników. Grillowanego kurczaka kroimy w drobna kostkę, dodajemy do sałatki. Składniki sosu łączymy ze sobą i dobrze mieszamy. Polewamy sałatkę , mieszamy. odstawiamy przynajmniej na 2-3 godziny Najlepsza na drugi dzień. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady
W kuchennym oknie Ewyjuż nie miałem wyjścia, nie było gdzie uciec. Musiałem chociaż spróbować. Spróbowałem więc i zrozumiałem czym i dlaczego Madzia tak się zachwycała. Kurcze, nie lubię słodkich sałatek, ale ta jest naprawdę pyszna! Może nie wygląda zbyt okazale (ot, taka warzywna masa), ale nie mogła nie trafić na bloga. Od teraz to na stałe wchodzi ona do naszego menu(...)drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy drobno. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie żeby majonez złączył wszystkie składniki. Możemy tą sałatkę przygotować nawet dzień wcześniej, aby wszystkie smaki się przegryzły. Smacznego
Marder&Marder Manufacturecałą zimę dzielnie dotrzymują nam towarzystwa (to niekwestionowane królowe sklepowych lad o tej mroźnej porze roku, a przy okazji wnoszą w nią odrobinę słońca). Zestawione razem w sałatce warzywno-owocowej dają pyszną porcję witalności i dobrego humoru. Porcja dla 4 osób. Potrzebne nam będą: 150 g roszponki, 2 klementynki, 2 kiwi, 1 cytryna, 2 łyżki oliwy z oliwek. Przygotowanie: Obieramy(...)instagood #yummi #quinoa Une photo publiée par Beata Redzimska (@beatared) le 16 Mars 2016 à 1h28 PDT 496 total views, 2 views today Tweetnij The post Sałatka z roszponki z klementynkami. appeared first on MODA
MODA NA BIOwiemy jak ale nam się wzięło :P takie sałatki, nie dość że są pyszne, to i zdrowe i fit, choć tego ostatniego określenia nie lubimy. Składniki 250 g zielonej soczewicy 250 g czerwonej soczewicy 1 ogórek sałatkowy 1 strąk czerwonej papryki 3 łodygi selera naciowego 10 pomidorków koktajlowych 1 mała puszka kukurydzy z chili 10 czarnych oliwek 6 suszonych pomidorów(...)Koperek siekamy. Oliwki kroimy na plasterki. Ser kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wraz z orzechami przekładamy do miski. Oleje mieszamy z odrobiną ciepłej wody, syropem, przyprawami, dodajemy do sałatki, dokładnie wszystkie składniki łączymy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem wg upodobań
R'n'G Kitchenmusi to być jednak niepalona ekologiczna kasza gryczana,bo palona nie wyrośnie a zwykła może nie być taka zdrowa. Co można zrobić z taką skiełkowaną gryką? Polecam sałatkę, do której dodałam też pyszną fasolę azuki (można ją zastąpić czerwoną fasolą gotowaną lub z puszki). Składniki: garść sałaty lub roszponki 100 g skiełkowanej niepalonej kaszy gryczanej pół puszki kukurydzy – odsączonej połowa(...)kiedy pokażą się kiełki przenosimy naczynie do lodówki. Kiełki nie mogą stać w wodzie, bo pleśnieją. Poprzedniego dnia można też namoczyć fasolę azuki. Następnego dnia gotujemy fasolę. Jak przygotować sałatkę z kiełkami kaszy gryczanej i fasolką adzuki? Na talerzu ułóż sałatę. Sos sojowy wymieszaj z przyprawami. Następnie ułuż warstwami kiełki kaszy, kukurydzę, paprykę, rzodkiewkę i fasolę. Polej kiełki sosem
Ugotowane pozamiataneminut. Sałatka będzie idealnym dodatkiem na grillowe imprezy w ogrodzie, dobrze by było gdyby udało nam się ugrilować plastry gruszki, ale obsmażone w maśle też są pyszne. W ciepły dzień talerz takiej sałatki w zupełności zastąpi nam obiad, lekko strawna i bardzo smakowita. Składniki dla 4 osób: - 10 dag liści rukoli - kilka plastrów fety, ok. 5 dag - 1 duża twarda
Apetyczna babeczkaRoladki z ogórka z twarożkiem i łososiem Pyszne, wiosenne i zdrowe przekąski z ogórka, wędzonego łososia i twarożku wymieszanego z chrupiącymi warzywami. Są bardzo wygodne w użyciu ponieważ można wziąć je po prostu w rękę. Można je podać na śniadanie, jako przekąska na imprezie lub jako przystawka do grilla. Polecam! Składniki: 1 długi świeży ogórek 200g twarogu 1 łyżka(...)ŁOSOSIEM PRZEPIS TUTAJ ROLLSY Z SZYNKĄ PRZEPIS TUTAJ KORECZKI Z SALAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Roladki z ogórka z twarożkiem i łososiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemdobrą i szybką przekąskę, ale te świeże to cudo. Pachną i smakują niezwykle słodko. Są większe od tych suszonych, z miękkim i rozpływającym się środkiem. Nie dość, że są pyszne to i niesamowicie zdrowe - zawierają mnóstwo witamin i minerałów. Suszone figi - mimo, że dostępne praktycznie wszędzie te różniły się - kolorem (są jasne) oraz intensywnym zapachem, a przede wszystkim smakiem. Kolejny(...)chyba każdy możliwy olej i oliwę. Nie wiecie do czego ich używać? Zapytajcie - Pani Oliwka to skarbnica wiedzy. Ser feta - miałam okazję spróbować koziego. W prawdziwej sałatce greckiej, z prawdziwymi i pysznymi oliwkami to prawdziwa poezja. Ma całkiem inny smak niż "sklepowy". Jet lekko kwaśny, nie aż tak słony i bez żadnych polepszaczy bo sam w sobie jest genialny
Czarnawisienkadrewnianym nożu do smarowania. Czas przedstawić dzisiejszą sałatkę. Kocham sałatki właśnie za to, że wystarczy kilka świeżych produktów i lokalnych dodatków i w kilka minut pyszne, zdrowe, aromatyczne danie gotowe. Bazę dzisiejszej sałatki stanowi czarna quinoa i ziemniaki truflowe, te nieco egzotyczne składniki skomponowałam z wiosennymi nowalijkami - młodym zielonym groszkiem, rzodkiewką i jej kiełkami, ale świeżość całej kompozycji podkreślają
Quinoa Raz!sosów. Przypomniała mi się wycieczka do Brukseli, kiedy to, przejeżdżając przez miasto niemal na każdym kroku widoczne były Sandwicherie, sklepy ze świeżymi kanapkami czy sałatkami zapakowanymi w przezrosczyste opakowania jednorazowe, tak pysznie to wyglądało! Tuż przy Parlamencie Europejskim, jest miejsce, które musicie odwiedzić, lodówka wypełniona świeżymi kanapkami, sałatkami, sokami, bardzo urocze i kameralne miejsce, można zjeść na zewnątrz
Moja smaczna kuchnia