Kalafior pochodzi z rodziny kapustnych. Wywodzi się z Cypru, dlatego początkowo nazywany był kapustą cypryjską. Częścią jadalną są pączki kwiatowe - różyczki. Na rynku możemy kupić różne
R'n'G KitchenPrzepis autorski (mój). Czy lubię pizzę? Hmmm, niekoniecznie, chyba że jest domowa... Ale tarta.... Pychota. Tu przedstawiam Wam propozycję z mnóstwem sera, z boczkiem
Di gotujeSzybka przekąska. Tylko 3 składniki. Składniki: szynka konserwowa serek biały czosnkowy kukurydza mini marynowana Szynkę smaruję serkiem. Nakładam pół kukurydzki (kukurydzę przekrawam wzdłuż na pół). Zawijam
MojaQchnia.plSzybka, smaczna, pożywna, podzielna Składniki: 2 filety z kurczaka 1/2 opakowania makaronu kolorowego świderki 1/2 słoika suszonych pomidorów w zalewie z ziołami 1 garść słonecznika 1
MojaQchnia.plSałatka warstwowa gyros z kapustą pekińską to jednak z moich ulubionych sałatek, tak więc udało mi się namówić Madzię aby przygotowała tą pyszną sałatkę :) Tym razem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tortilla z awokado i rukolą w sosie jogurtowym z czosnkiem i suszonymi pomidorami Alternatywa na szybki i zdrowy posiłek oraz propozycja dania dla miłośników przeróżnych sałatek
Wino Francja KuchniaPrzekąska idealna do wina i nie tylko.... Szybka i łatwa w przygotowaniu. Ma tylko jedną wadę, trzeba na nią chwilę poczekać i czasu oczekiwania nie da
królestwo garówZielony sos sałatkowy to idealna propozycja sosu do sałatki, ale również idealne sprawdzi się jako salsa na do tortilli. Jej przygotowanie jest niezmiernie szybkie i proste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pierożki te powstały z myślą o konkursie kulinarnym. W zasadzie takie konkursy są głównym motorem napędowym by pobudzić swoją kreatywność, gdyż przepisy na nie muszą być
Smaki Na TalerzuŚledzie mają bardzo ograniczoną ilość przypraw czy dodatków z którymi "jest im dobrze" ale te które użyłem w tym przepisie na pewno do tego małego grona
Mechanik w kuchniSzybka, pyszna przekąska. Składniki: 1 długi ogórek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka majonezu 1 łyżka posiekanego koperku szczypta pieprzu orzechy włoskie Ogórka obieramy
MojaQchnia.plSkładniki 400g wołowiny 3 czerwone cebule 3 ząbki czosnku 200 g zielonej fasolki szparagowej sól, pieprz, sos sojowy łyżeczka miodu 250 g mąki 115 g zimnego
Gaździnka warzyArancini lub arancine - to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Najpopularniejsze są arancini con ragù, składające się z
mojewypiekiinietylkoSkładniki: 115 g serka śmietankowego (u mnie Almette śmietankowy ); 340 g czerwonego sera cheddar; 340 g białego sera cheddar; 1 łyżeczka soli ziołowej; 4 świeże
Gospodyni MiejskaBorowiki z jajek - kuchnia podkarpacka W Cieszanowie na Podkarpaciu wielkanocne faszerowane jajka zamieniają się w piękne borowiki. Ten oryginalny pomysł okazuje się bardzo prosty w wykonaniu
Trzeci talerz