przystawki - 17402 przepisów (strona:485/1161)

Solone śledzie w zalewie octowej 71

Śledzie moczone w mleku a następnie krojone i macerowane w aromatycznej zalewie octowej z cebulą. SOLONE ŚLEDZIE W ZALEWIE OCTOWEJ SKŁADNIKI około 1 kilograma tuszek śledziowych

Kuchnia Tomka
Śledzie w sosie musztardowym 71

Śledzie w oleju pokrojone na kawałki i wymieszane z sosem musztardowym z dodatkiem curry, śmietany i kurkumy. ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM SKŁADNIKI 300 gramów śledzi a

Kuchnia Tomka
Tortilla z miodowymi udkami, serem i warzywami 86

Pyszna propozycja, która sprawdzi się o każdej porze dnia, będzie super na obiad, kolację czy nawet jako poczęstunek podczas spotkania ze znajomymi. Do przygotowania takich tortilli

Smaki Na Talerzu
Sałatka z zupkami chińskimi 79

Czy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Sałatka z zupkami chińskimi – ma ona oryginalny smak – jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gravlax z burakiem z chrzanem 84

Płat świeżego łososia marynowany w soli z dodatkiem startego chrzanu, buraka oraz koperku. GRAVLAX Z BURAKIEM SKŁADNIKI 800 gramów świeżego fileta z łososia (środkowa część); 1

Kuchnia Tomka
Łosoś wędzony z figami i oliwą 73

Płaty łososia wędzonego z cząstkami dojrzałych fig z dodatkiem sosu musztardowego skropione oliwą. ŁOSOŚ WĘDZONY Z FIGAMI I OLIWĄ SKŁADNIKI 80 gramów łososia wędzonego na zimno

Kuchnia Tomka
Ryba po grecku w wersji z PRL 68

Smażone filety rybne ułożone w naczyniu i przykryte startymi i smażonymi warzywami korzeniowymi. RYBA PO GRECKU SKŁADNIKI 500 gramów fileta z mintaja albo z dorsza (bez

Kuchnia Tomka
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki 79

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki to jedna z najprostszych wersji krewetek, które od dłuższego czasu przygotowuję najczęściej. Kiedyś lubiłam wszelkie owoce morza

Di gotuje
Pikantne śledzie w oleju rydzowym 71

Filety śledziowe krojone w paski a następnie umieszczone w słoiku z cebulą, pieprzem, przyprawami i zalane olejem rydzowym. ŚLEDZIE NA OSTRO W OLEJU SKŁADNIKI 300 gramów

Kuchnia Tomka
Ryba w galarecie 84

Ryba w galarecie pojawia się najczęściej na stołach wigilijnych jako alternatywa dla filetów rybnych i ryb podawanych w całości. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na rybę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tosty z salami i camembertem 96

Te tosty z pewnością nie są fit ;) Dużo sera obłędnie się rozpływającego i ciągnącego! Prawdziwy food porn! Składniki (2 porcje): 4 kromki chleba tostowego 1/2 łyżeczki

Delicious Place
Śledzie z kaparami na ostro 75

Śledzie pokrojone w małe kawałki zalane olejem z dodatkiem kaparów, cebuli i papryczek chili. ŚLEDZIE Z KAPARAMI SKŁADNIKI 250 gramów filetów śledziowych a’la matjas (w

Kuchnia Tomka
Sielawa opiekana w zalewie octowej 80

Świeże tuszki sielawy smażone a następnie zalane kwaśną zalewą octową z cebulą. SIELAWA OPIEKANA SKŁADNIKI 1 kilogram świeżej sielawy; mąka pszenna; 2 cebule; ocet spirytusowy; 3

Kuchnia Tomka
Klopsiki rybne na kwaśno 70

Zmielona surowa ryba z dodatkiem cebuli, jajka i bułki, a następnie formowana w klopsy i smażona, potem zalana zalewą octową. KLOPSIKI RYBNE NA KWAŚNO SKŁADNIKI 300

Kuchnia Tomka
Surówka z marchewki 86

Surówka z marchewki to prosty dodatek, który świetnie komponuje się z każdym posiłkiem. Jest szybki i łatwy do zrobienia, dostarcza sporo niezbędnych witamin i składników odżywczych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!