Uwielbiam domową bezę. Tej ze sklepu natomiast nie lubię. Dlaczego tak jest? Powód jest prosty. Domowa beza nie musi być wysuszona, może być w środku
Poezja Smaków - blog kulinarnyMoja ostatnia przedświateczna propozycja to ciasto o wdzięcznej nazwie śliwkowiec :) Czekolada, galaretka, śliwki, masa i biszkopt, takie połączenie musi się sprawdzić :) Składniki: biszkopt - 6
Zainspirowana w kuchniTa sałatka to wszystkie moje ulubione smaki w jednym. Aksamitny sos idealnie podkręcił całość. Dlatego dzielę się z Wami tym moim przepisem na najlepszą sałatkę świąteczną
Magiczne Życie MartyBaranek to nieodzowny element naszego stołu wielkanocnego. Przygotowanie go jest bardzo proste, wystarczy zwykłe ciasto jak na babkę. Tak więc myślę, że każdemu wyjdzie bez problemu
Bernika - moj kulinarny pamietnikBardzo orzechowa i smaczna babka. Sprawdzi się, nie tylko w Święta Wielkanocne. Suszona żurawina nadaje ciastu dodatkowej słodkości. 250 g masła 0,5 szklanki wody 1
VioletoweKucharzenieO robieniu bez krąży wiele legend: że strasznie trudno je ukręcić, że należy je kręcić tylko ręcznie, że zawsze opadają, że są strasznie pracochłonne i czasochłonne
Kolizje SmakówNa wielkanocnym stole nie może zabraknąć tradycyjnej babki wielkanocnej. Ja proponuję Wam przepis na pyszną babkę kakaową z dżemem porzeczkowym. Jest szybka i łatwa do przygotowania
Tradycyjna kuchnia KasiT e urocze wielkanocne bułeczki to wariacja na temat słynnego na południu Hiszpanii ciasta drożdżowego zapiekanego z jajkami ugotowanymi na twardo. Monas de Pascua , bo tak
Food SquareW tym już ostatnim przedświątecznym wpisie proponuję galaretkę z tuńczykiem i jajkami, która jest dobrą alternatywą dla wieprzowych nóżek ( przepis ). Wieprzowe nóżki są bardzo czasochłonne w
Bon appetit mon amieŚwięta święta święta! :D Kolejna wyżerka się szykuje, a żeby było smacznie trzeba wypróbować jak najwięcej przepisów. No i ten okazał się przepyszny! Strzał w dziesiątkę
Jak gotować i nie zwariowaćDzisiaj mam dla Was trochę słodyczy :D Pomysł na takie jajka krąży gdzieś w internecie, ciężko nawet powiedzieć, kto pierwszy na niego wpadł. Strasznie mi
Czerwona PorzeczkaSos cebulowy jest pyszny tak po prostu. Wcale nie myślałam że ten sos to taki rarytas, dobry na zimno do wędlin, kiełbas czy na ciepło do
Moje Małe CzarowanieKlasyka czyli dobry sernik, nie za słodki, z ciastem kruchym i dużą ilością rodzynek :). Ważne jest wybór sera jakiego użyjecie do jego wypieku, wszędobylski gotowy
Apetyczna babeczkaPolecam Wam wszystkim ten oto mazurek. Smak ciasta kruchego - niesamowity, smak nadzienia- niebiański. Nadzienie zrobiłam na bazie mleka w proszku. Dodałam odrobinę kawy rozpuszczalnej i efekt
Słodkości i nie tylkoA dokładniej: likier jajeczno - śmietanowy. Zmodyfikowałam przepis dodając więcej śmietany i wyszedł pyszny, delikatny ajerkoniak z wyczuwalną nutką wanilii. Przepis z dedykacją dla mojej Mamy, która
Domowa Cookierenka Agi