 CIASTO Z AWOKADO, PISTACJAMI i LIMONKOWYM LUKREM 212
CIASTO Z AWOKADO, PISTACJAMI i LIMONKOWYM LUKREM 212Jeśli poszukujecie nietypowych smaków i połączeń wypróbujcie łatwe w przygotowaniu ciasto z dodatkiem awokado i skórki otartej z limonki. Jest soczyście zielone, pięknie prezentuje się na
cool and minty BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 200
BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 200Ciasto jest puszyste, delikatne i jednocześnie wilgotne. Trzymane pod przykryciem nie traci świeżości przez około 4-5 dni. Wykończyłam je perfekcyjną polewą czekoladową z dodatkiem żelatyny
cool and minty SAŁATKA JARZYNOWA 170
SAŁATKA JARZYNOWA 170Klasyczna polska sałatka przygotowana z gotowanych ziemniaków, marchewki, pietruszki i selera. Z dodatkiem zielonego groszku, domowych ogórków kiszonych i delikatnego sosu majonezowo -musztardowego. Najczęściej przygotowuję ją
cool and minty SAŁATKA Z KURCZAKIEM, JARMUŻEM I KOMOSĄ RYŻOWĄ 184
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, JARMUŻEM I KOMOSĄ RYŻOWĄ 184Pożywna, zdrowa i kolorowa sałatka, której podstawę stanowi quinoa (komosa ryżowa) oraz soczysta i dobrze doprawiona pierś kurczaka. Z dodatkiem awokado, soczystego mango oraz smażonej
cool and minty CIASTO Z ŻURAWINĄ I LUKREM KRÓLEWSKIM 213
CIASTO Z ŻURAWINĄ I LUKREM KRÓLEWSKIM 213Nieskomplikowane ucierane ciasto, które zawsze wychodzi i udaje się nawet wybitnie słabym kucharzom. Słodkie i kwaśne jednocześnie, z delikatnym aromatem skórki pomarańczowej. Można je przygotować z
cool and minty PASTA JAJECZNA 188
PASTA JAJECZNA 188Pasta kanapkowa przygotowana ze składników które najczęściej mamy pod ręką. Z perfekcyjnie ugotowanymi jajkami ( z zachowaniem wilgotnego, miękkiego żółtka), z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami i pokruszoną
cool and minty SAŁATKA WIOSENNA 196
SAŁATKA WIOSENNA 196Wiosenna sałatka z ugotowanych na parze różyczek brokuła, sałaty lodowej, plastrów chrupiącej rzodkiewki, ogórka i jajka. Doprawiona pysznym sosem na bazie majonezu, musztardy ziarnistej i tartego
cool and minty KRUCHY SPÓD DO MAZURKA 260
KRUCHY SPÓD DO MAZURKA 260Niezawodny przepis na spód do mazurka, który dzięki dużej zawartości tłuszczu posiada charakterystyczną kruchą strukturę i idealnie odchodzi od formy. Przykrycie folią i pieczenie z obciążeniem
cool and minty SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I BOCZKIEM 347
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z BROKUŁAMI, JAJKIEM I BOCZKIEM 347Na rozpoczęty sezon grillowy polecam prostą i pyszną sałatkę ziemniaczaną z brokułami, jajkiem i chrupiącym boczkiem. Z pysznym sosem majonezowym z musztardą, miodem i sokiem z
cool and minty Szybka sałatka jajeczna z porem, kukurydzą, groszkiem i rzodkiewką 469
Szybka sałatka jajeczna z porem, kukurydzą, groszkiem i rzodkiewką 469Uwielbiam warzywne sałatki. Dziś jest już chłodniej, więc mogłam znów wejść do kuchni, zestawić kilka ulubionych składników i przygotować dla siebie i bliskich kolejną sałatkę. Zapraszam
Słodkie okruszki JAJKA   FASZEROWANE   ŁOSOSIEM 164
JAJKA   FASZEROWANE   ŁOSOSIEM 164Przepadam za jajkami faszerowanymi różnymi farszami. Dzisiaj pomysł na jaja z farszem łososiowym. Pyszne i szybkie w przygotowaniu a w dodatku ładnie się prezentują. Polecam na
Kulinarne Fantazje Marioli PASZTET  MARCHEWKOWO -  JAJECZNY 161
PASZTET  MARCHEWKOWO -  JAJECZNY 161Pasztet z marchewki przeważnie przygotowuję na Święta Wielkanocne, jest delikatny, warzywny i lekko słodkawy. Z jajkiem w środku smakuje rewelacyjnie a podany do pieczywa z sosem
Kulinarne Fantazje Marioli ŻUREK    W   CHLEBIE 195
ŻUREK    W   CHLEBIE 195Święta tuż tuż, więc warto przygotować żurek na białej kiełbasie z jajkami w pysznym chlebku. Chlebki pieczemy dzień wcześniej, przed podaniem należy wydrążyć środek i nalać
Kulinarne Fantazje Marioli PASCHA    CZEKOLADOWA 173
PASCHA    CZEKOLADOWA 173Pascha to pyszny deser, który jest przygotowywany na Święta Wielkanocne. Pascha to raczej rodzaj sernika na zimno, do którego dodajemy czekoladę, bakalie i orzechy. Można
Kulinarne Fantazje Marioli JAJKA   KURCZAKI   Z  PASTĄ   Z   TUŃCZYKA 171
JAJKA   KURCZAKI   Z  PASTĄ   Z   TUŃCZYKA 171Dekoracyjne jajka kurczaki, pięknie się prezentują na stole wielkanocnym i wywołują uśmiech na twarzy. Nafaszerowane pastą z tuńczyka zasmakują nie jednej osobie. Polecam.
Kulinarne Fantazje Marioli