Kolejny ciekawy smak przed Wami!. Wędzona pierś z kurczaka, ser rolada ustrzycka, chrupiąca kapusta pekińska, czerwona cebula oraz groszek to pierwszy skład :). Drugi to jogurt grecki
Kuchnia PROzdrowotnaWiosna .. cieplej na dworze, „próba” zamiany garderoby na wiosenną i panika, że wszystko jakieś takie za małe.. Skurczyło się wszystko w praniu, czy
Na słodko lub wytrawniePróbowałam cokolwiek założyć wiosennego ..i porażka.. nic nie pasuje.. Poszłam do supermarketu i nagła decyzja.. kupiłam książkę o diecie Dukana.. Dzisiaj jestem
Na słodko lub wytrawnieWprawdzie trochę trzeba się napracować, żeby ją zrobić, ale jest dobra na każdą okazję i bardzo zdrowa. ( no po warunkiem że nie przesadzimy z majonezem
Na słodko lub wytrawnieWspaniała, aromatyczna.. dokładnie taka jaką lubię :-) Przepis dla 4 osób. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 1 – 1,5 kg 2 jabłka 1 czubata łyżka
Na słodko lub wytrawniePamiętacie ZPT znaczy zajęcia praktyczno – techniczne? Samodzielne robienie kanapek, jajecznicy i tortów? Jakoś wtedy nikt nie przejmował się tym, że wydłubiemy koledze oko albo urwie
ladykitchenSałatka Gyros jest znana chyba wszystkim. Ostatnią wersję zrobiłam z kiełkami fasoli mung zamiast kapusty pekińskiej lub sałaty lodowej, które zawsze wieńczyły dzieło. Chrupkość kiełków dodała
Czerwień i błękitChrupka i niskokaloryczna, odświeżająca a zarazem rozgrzewa. O to sałatka którą musisz spróbować! Pekińska, marchew, świeżo poszatkowany imbir, soczysty grejpfrut oraz kostki kokosa z melisą. To
Kuchnia PROzdrowotnaProzdrowotna, intensywna w smaku i chrupiąca! Taka jest dzisiejsza sałatka! Jak zawsze szybka do zrobienia i z ciekawymi połączeniami. Roszponka lekko uspokaja układ nerwowy, zawiera ogromne
Kuchnia PROzdrowotnaTym razem przepis Babci Jańci, sałatka idealna na imprezy, ale także na wigilijny stół. Polecam serdecznie! Sałatka rybna Babci Jańci. Składniki: 0,75 kg
MiksturownikSałatkę z kaszy kuskus robi się błyskawicznie. Podstawowe dodatki, które sprawią, że sałatka nie będzie mdła i sucha to sok z cytryny, oliwa z oliwek, sól
OstryKęsSzparagi jemy prawie codziennie, bo to jeszcze tylko chwila i zaraz się skończą. Sezon na szparagi trwa mniej więcej do końca maja. Pomysłów nie brakuje –
OstryKęsOkazało się, że truskawki świetnie pasują do sałatek. Miałam szparagi więc postanowiłam zrobić sałatkę na ich bazie. Do tego dodałam ser brie. Zamiast robić tradycyjny sos
OstryKęsJako dziecko nie lubiłam sałat, pomidorów i cebuli, a do nie dawna nie przepadałam za mozzarellą. Zdecydowanie wyznaję zasadę, że do pewnych smaków człowiek dorasta, dlatego
Wypieki i RumieńceFresco znaczy świeży. Wszystko jasne i kropka. Nie ma konieczności dodawania czegokolwiek, no może poza przepisem na tą niekomplikowaną w przygotowaniu, ale bardzo odświeżającą sałatkę. Magia
BaRepas