przepisy na ciasta - 14000 przepisów (strona:763/934)

Ziarenkowa współpraca 173

potasu,fosforu,żelaza cynku i miedzi, a także witamin E,b1 oraz b2. III/ CYNAMONOWY RAJ- starannie dobrana kompozycja prażonych ziaren i korzennych przypraw, sprawią , że niejden deser, lody ciasto czy jogurty zyskają nowe oblicze, niepowtarzalny smak i wymiar zdrowia. W miszance znjadziemy słonecznik, sezam,orzechy arachidowe,cynamon,kardamon oraz gozdziki. Mieszanka obfituje w magnez, wapń,cynk i witaminę

Z Kuchni Do Kuchni
SKWORCU- pyszna współpraca 147

pozostałe. Szczególny nacisk w tej Firmie kładziony jest na produkty najwyższej jakości i bardzo świeże, a akcesoria, np. zaparzacze do herbaty, puszki na kawę czy herbatę, koszyki, formy do ciast itd. posiadają potrzebne atesty , są trwałe i dopasowane do gustów każdej klienteli. Każdy produkt przechodzi rygorystyczną kontrolę pod względem jakości, świeżości, nie ma produktu przetworzonego, każdy produkt posiada swój naturalny

Z Kuchni Do Kuchni
Tartaletki z truskawkami i bitą śmietaną 200

pada deszcz, a wieczory są już chłodne.  By wrócić wspomnieniami do ciepłego lata Ada postanowiła upiec tartaletki z truskawkami .W internecie jest pełno różnego rodzaju przepisów na kruche ciasto my polecamy wam przepis Piotrka z Kocham Gotować (wyszło idealne ) Na upieczone tartaletki nałożyliśmy truskawki. My użyliśmy truskawek z puszki, Wy możecie użyć dowolnego owocu, a na wierzch ładnie wycisnęliśmy

cookpl
Sernik karmelowy z karmelizowanymi śliwkami 245

budynie waniliowe3 łyżki mąki ziemniaczanejPONADTO:10-12 dużych śliwek2 łyżki cukru brązowego Wykonanie:Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni.Ciastka pokruszyć w robocie lub pognieść, np przy pomocy wałka do ciasta. Okruszki połączyć z cukrem pudrem i kakao.Masło rozpuścić.Rozpuszczone masło dodać do okruszków – dokładnie połączyć. Tortownicę średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczkową masa wylepić dno tortownicy średnicy

kolorowotorcikowo
Chleb żytnio-gryczany z suszonymi pomidorami 194

przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. W tym czasie formy wysmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą. Jeśli używacie foremek silikonowych pomijacie ten krok. Ciasto przelać do keksówek, wyrównać i odstawić do wyrośnięcia na ok 30 minut. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec dwa chleby jednocześnie przez ok 60-65 minut aż skórką będzie

Ze smakiem i z pasją
Nalewki wiśniowa, malinowa..... 133

Jeśli ktoś lubi słodką nalewkę to proponuję dać więcej cukru. Odstawić w ciemne miejsce przynajmniej na trzy miesiące. A potem to już czas na degustację. Owoce wiśni doskonałe do ciasta

W kuchennym oknie Ewy
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 147

bezglutkowa??? Odstawiliście gluty czy jak? Ja rozumiem, że o gluten chodzi, ale czasem hasło „kupiłam chleb bezglutkowy” brzmi dziwnie. Moja wyobraźnia podsuwa mi wtedy obraz pana piekarza smarkającego do ciasta. Mówiłam, że się czepiam czy jeszcze nie? Skoro już wyszłam na chama nieobytego z czułą stroną kobiecości, czyli na tak zwanego kobietona, jak również w moim umyśle dalej mieszka wspomnienie

ladykitchen
Muffiny z truskawkami, rabarbarem i czekoladą 211

truskawek cukier puder do posypania Wykonanie: Czekoladę kruszymy na drobne kawałki. W misce mieszamy wszystkie składniki, oprócz truskawek. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Papilotki lub formę na muffiny napełniamy ciastem do 3/4 wysokości. Na wierzch każdej babeczki lekko wciskamy jedną truskawkę. Muffiny pieczemy około 25-30 minut

Kulinarne przygody Gatity
Calamares a la romana 149

smażeniaWykonanieJeśli mamy mrożone kalmary, rozmrażamy je. Następnie kroimy w krążki.W misce  miksujemy żółtko, mleko, sól i drożdże. Osobno ubijamy białko na  sztywno i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy. Odstawiamy na 15 minut, następnie dodajemy kalmary i mieszamy, tak aby kalmary dokładnie pokryły się ciastem.Smażymy poszczególne krążki partiami na głębokim, dobrze rozgrzanym oleju.Gdy się przyrumienią przekładamy

Kulinarne przygody Gatity
Śródziemnomorskie przysmaki i mieszana sałatka hiszpańska 231

zalane oliwą z oliwek i zapakowane puszki o pojemności 120 g, sardynki dodatkowo posiadają eleganckie kolorowe pudełko. Migdały prażone w łupinkach Lubię bakalie, wykorzystuję je do ciast, granoli czy deserów, ale pyszne są też jako przekąska. Zaintrygowały mnie więc prażone solone migdały w łupinkach, obawiałam się czy nie będzie ciężko je rozłupywać ? Ale okazało się, że migdały obierają  się

Kulinarne przygody Gatity
Szwajcarskie rosti 148

tarce o grubych oczkach. Starte ziemniaki przełożyć na chwilę do zimnej wody.Osączyć, dodać pieprz , sól, posiekany szczypiorek, pokrojony ser żółty i pomidor.Starannie wymieszać. Na gorący tłuszcz wykładać łyżkę ciasta, rozpłaszczyć łopatką i smażyć 2 min z każdej strony.Można także usmażyć jeden duży na całej patelni

Moje domowe kucharzenie
Dżem z dyni, mango i cytryny! Najlepszy! 281

szafka wystarczy ;-). Po raz pierwszy konfitury z dyni robiłam w tamtym roku. Okazały się strzałem w dziesiątkę, nadają się idealnie do kanapek, ale też jako nadzienie do naleśników, ciasteczek, ciast, tortów, deserów czy do owsianki! Dzisiaj prezentuję Wam najlepszy w smaku dżem z dyni. Dlaczego najlepszy? Po pierwsze przygotowany z pieczonej dyni Hokkaido, która sama w sobie jest o wiele

SMYKWKUCHNI
Słodkie leniwe 224

najlepiej postawić sobie dodanie jak najmniejszej ilości mąki, bo leniwe to przecież kluseczki serowe a nie mączne. A tek serio to im więcej mąki tym twardsze kluski4. Zagniecione ciasto zrolować w wałeczek i pokroić na ok 2 centymetrowe kluski5. W garnku zagotować wodę i na wrzątek wrzucić kluski6. Wyjąć jak wypłyną na powierzchnię, dodać trochę masełka, polać jogurtem, posypać cukrem

Matka Żywicielka
Krążek biszkoptowy z serkiem i smażonymi owocami 164

pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z szczyptą soli. Dodajemy cukier i nadal ubijamy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli mieszamy.  Ciasto przelewamy do przygotowanych foremek. Ilość babeczek uzależniona jest od wielkości naszych form (moje mają średnicę 0,8 cm). Babeczki pieczemy ok. 25 -30 min., odstawiamy do wystygnięcia, następnie przecinamy biszkopt

Moniki Smakołyki
Mini serniczki tahini na orzechowym spodzie 164

Wkładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy serniczki. Całość posypujemy wiórkami mlecznej czekolady i ozdabiamy orzechami. Smacznego! :) Ten przepis bierze udział w akcjach: Ten przepis znajdziecie również na stronie ŚWIAT CIAST. Zapraszam do polubienia mnie na FACEBOOK'U. Będzie mi miło, jeśli pozostawisz komentarz

My Culinary Art