Brokuły, kalafior, szpinak, cukinia, gruszka… czego nie ma w tej zupie. Bogactwo smaków różnych warzyw łączy się w bardzo smacznej, pożywnej zupie, którą z powodzeniem możemy
Pyry na GazGrillowanie to Polska tradycja. Grilluje prawie każdy, i – mimo wielu alternatyw – na rusztach królują kiełbaski. Dziś bardzo prosty przepis na urozmaicenie tego prostego dania
MarcinChefDzisiejszy pasztet to nie tylko efekt tego, że staramy się wyrzucać jak najmniej jedzenia. Domowe wędliny, pieczenie i pasztety po prostu lubimy robić. Na blogu
Kuchnia od dwojgaNa samo słowo jagodzianka w moim domu pojawiają się przemiłe wspomnienia. Kojarzą nam się one z latem i wakacjami, ponieważ zabieramy je na wszelkie wyjazdy, wycieczki
Ola la LCHFJak wiecie naleśniki uwielbiam! ( cholera znów się powtarzam! :D ). Mówiłam to już chyba z milion razy, ale na prawdę tak jest! Naleśniki są takim daniem, które
Ostra na SłodkoWszystkie żółte, pomarańczowe, czerwone i zielone warzywa i owoce zawierają dużo beta karotenu, błonnika który poprawia przemianę materii. Kolor pomarańczowy wpływa na zabarwienie skóry, która wygląda
Kulinarne pyszności MolkiPyszne letnie danie z kurczaka i cukinii wykonane na sposób grecki - zainspirował mnie przepis Teo Vafidisa - z moimi małymi modyfikacjami :) Polecam bardzo miłośnikom kuchni śródziemnomorskiej
Moje Kuchenne RewelacjeCzym takie pralinki różnią się od oryginału? Nie są chrupiące, ale za to bardziej kokosowe i zdecydowanie zdrowsze! Na pewno nikt nie domyśli się, że ich
Di gotujeNie znamy nikogo, kto nie lubiłby rurek z kremem. Niestety w wersji oryginalnej są dość tłuste i kaloryczne, a czasami nawet mdłe. Dlatego dzisiaj postanowiliśmy przygotować
Kuchnia od dwojgaDziczyzna należy do tradycyjnej kuchni polskiej. Ceni się jej walory smakowe i odżywcze. Mięso zwierzyny łownej charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu, mocnym ukrwieniem, niezwykle aromatycznym i
Ola la LCHFO plantanach napisałam już post a dziś napiszę jak zrobić z plantanów czipsy. Do zrobienia czipsów nadają się plantany w drugim stopniu dojrzewania czyli żółte. Są
Moje Małe CzarowanieDIETETYCZNY PRZEPIS NA ZIELONY GROSZEK CUKROWY! PYSZNY LETNI OBIAD! Dzisiaj proponuję Wam bardzo lekki i pyszny obiad! W roli glównej dwa składniki: zielony groszek i młoda
SMYKWKUCHNIHummus – to potrawa wywodząca się z Lewantu i Egiptu, sos dip lub pasta do smarowania, przyrządzana z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy. Ostatnio coraz popularniejsza. Dzisiaj
MarcinChefPasta o delikatnie czosnkowym smaku, który świetnie komponuje się z ostrą papryką i wyrazistym bobem. Odrobina masła dodaje delikatności. W zestawieniu z chrupiącymi grzankami stanowi idealne
Pyry na GazWiosenna sałatka to kolorowa sałatka, z kolorowych warzyw i aromatycznego sosu. Nazwałam ją wiosenną bo kojarzy mi się z początkiem wiosny i budzeniem się do życia
Moje Małe Czarowanie