Można cieszyć się ciepłym dniem, wykorzystywać słońce i ładną pogodę. Ostatnio pokazywałam Wam moją propozycję na upalne dni, dziś kolejna. Bym mogła pić i pić, a
dom-agi.plZnana od stuleci, bardzo powszechna a jednak wciąż za mało wykorzystywana. Lawenda to wspaniałe aromatyczne zioło z dużą ilością olejku eterycznego które to zaczyna właśnie w
Kuchnia PROzdrowotnaPrzepis na brokułowe pulpety z kaparami na bazie płatków owsianych i gryczanych oraz tofu. Przygotowuje się je bardzo szybko i co najważniejsze - łatwo lepi. Masa się
Pora na pora i pomidoraRobi się ciepło, zbliża się lato. W tym czasie należy dużo pić. Ja lubię wodę, dzieci też wodę piją, ale czasami ma się ochotę na coś
dom-agi.plOdchudzanie to tak popularny temat że znalezienie jakiejś diety nie stanowi żadnego problemu. Diety to też moda, to stos wszelakich TEORII które firmują znane lub mniej
Kuchnia PROzdrowotnaBardzo lubię potrawy, które przygotowuje moja mama, ale zawsze muszę coś w nich zmienić. Stawiam na lekkość i zdrowość, Tym razem bigosik z młodej kapusty bez
Truskawkowa FiestaPomysł na taki obiad miałam w głowie od dawna, jednak długo się wahałam, czy aby na pewno będzie to smaczne. I wiecie co? Okazało się nie
Szefowa kuchniLekkie i bardzo syte placuszki (choć mi wyszły raczej kotleciki ;)) z jabłkami. Idealne na śniadanie. Podajemy z miodem, słodkim syropem czy jogurtem. Jeden zawiera 165 kcal
e-PrzepisyKulinarneDwuwarstwowe lody : kokosowe z nasionami chia oraz truskawkowo-jogurtowe z truskawkami. O właściwościach nasion chia możesz przeczytać tu <klik> . Przepis łatwy, nie
Pora na pora i pomidoraCieszą oko i podniebienie. Kolorowe, drobiowe kotlety są pieczone w piekarniku, bardzo zdrowe i bez sezonowych składników, czyli możliwe do zrobienia przez cały rok. Filety zamiast
Szefowa kuchniPrzepis na pyszny i lekki pasztet z pieczarek z dodatkiem suszonych pomidorów, idealny do pieczywa. Jego kolor może nie wygląda zachęcająco, ale jest naprawdę bardzo smaczny
e-PrzepisyKulinarneW ramach ostatniego, a zarazem pierwszego w tym roku późnego grillowania mieliśmy okazję wypróbować jedną z gotowych mieszanek przypraw, które znana marka wypuściła na rynek. Ponieważ
Kuchnia po mojemuPowiem szczerze, pietruszka i seler to chyba jedyne warzywa, których nie lubię, nie jadam szczególnie gotowanych, zawsze wyławiam je z rosołu jeśli ktoś mi poda pokrojone
Bernika - moj kulinarny pamietnikOwsiankę jem codziennie, ale niestety byłoby to zbyt monotonne, gdym cały czas jadła ją na "sucho". Zawsze w moim śniadaniu nie brakuje owoców. Sezon na truskawki
Truskawkowa Fiesta