12 płatów śledziowych z solanki 300 g. jogurtu nat. gęstego 125 g. jabłka 65 g. cebuli 30 g. miodu 1-2 łyżki oleju natka pietruszki, wykałaczki
Lubię to gotuję100 g. makaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85 g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka
Lubię to gotuję3 filety ryby ( u mnie była to flądra) 1 duża papryka czerwona 1 średnia cukinia 1 średnia cebula 3 duże liścia kapusty pekińskiej 1/2 pęczka natki
Lubię to gotuję3 białka jaj kurzych 3 łyżki mleka 3 łyżki mąki pszennej szczypta soli kilka kropel oleju miód Do białek dodać szczyptę soli i mleko, ubić na
Lubię to gotuję400g. otrąb owsianych 100g. daktyli 125g. margaryny 120g. miodu 200g. mąki kukurydzianej 80g. orzechów nerkowca 6 białek 1/2 łyżeczki proszku do
Lubię to gotuję300g. mąki pszennej 50g. otrąb owsianych 100g. cukru trzcinowego 1 płaska łyżeczka sody 3 płaskie łyżeczki cynamonu 50g. płatków migdałów 50g. orzechów nerkowca 50g. żurawiny suszonej
Lubię to gotujęSkładniki na 5 porcji: - 5 niewielkich jabłek (szara reneta) - 5 łyżeczek rodzynek - 5 łyżeczek płatków migdałów - jogurt naturalny gęsty ( np. typu greckiego) - cynamon - cukier trzcinowy
Lubię to gotujękiełki fasoli mung marchew ogórek brokuł papryka czerwona Wszystkie składniki przygotowujemy w dowolnych proporcjach... wg. uznania. Warzywa pokroić w plasterki/paski, z ogórka wydrążyć gniazda nasienne
Lubię to gotuję250g. świeżego szpinaku 2 pęczki natki pietruszki 80g. orzeszków nerkowca 50g. pestek dyni 1 główka czosnku (ok. 55g) 400g oliwy z oliwek (używam greckiej oliwy) sok
Lubię to gotuję4 piersi z kurczaka marynata: 1 mała puszka mleka kokosowego (165 ml.) 20g. orzechów nerkowca 2g. świeżego imbiru odrobina płatków czili szczypta soli Orzeszki nerkowca zmiksować
Lubię to gotujęJakiś czas temu trafiłam na bloga, bloga wegańskiego. Okazał się świetną kopalnią inspiracji, jak również bardzo interesujących przepisów. Lody ze zdjęcia poniżej są właśnie z tego
Lubię to gotujęW poszukiwaniu nowych smaków postanowiłam ostatnio pokombinować z jarmużem.. Jako sałatka na ciepło nie przypadł mi jednak do gustu... Z tego co mi zostało postanowiłam
Lubię to gotuję2 piersi z kurczaka 1 niewielka cukinia ok. 200g. boczniaków 100g. kaszy owsianej - pęczak sałata lodowa sos musztardowy: 3 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżeczki musztardy miodowej
Lubię to gotujęZwykła sałatka owocowa podana w niestandardowy sposób. Zamiast salaterki czy pucharka wystarczy użyć owocu, a efekt jest rewelacyjny. I gwarantuję że lepiej smakuje niż podana w
Lubię to gotujęUwielbiam szybkie i sycące dania. Postanowiłam przygotować leczo z dużą ilością warzyw. Różnorodność produktów sprawia, że posiłek jest bardzo kolorowy i zachęca do szybkiego skonsumowania
Truskawkowa Fiesta