Dziś kombinacja dania z makaronem na styl meksykański, ale taki zbliżony do tej kuchni. Czerwona fasola, kukurydza, przyprawa kuchni meksykańskiej oraz pozostałe dodatki czyli między innymi skrzydełka z kurczaka sprawiły, że potrawka z makaronem była super smaczna. A my takie kombinacje lubimy, oj lubimy.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchninumerem 1.I tutaj znów nie mogliśmy sobie poradzić z ilością – porcje zdecydowanie dla głodnego!Po zupach przyszła pora na deskę mięs.Chrupiące żeberka , schabowy , kaszanka , biała kiełbasa , skrzydełka , kurczak , bigos , żeberka na ostro , smażone ziemniaki , ogórki kiszone i 3 rodzaje sałatek – jedno wielkie WOW za ilość , ale to znów porcja nie dla 2 ale przynajmniej 4 osób
Ostra na Słodkosól, majeranek, słodka papryka, czosnek Polecam także kurczaka faszerowanego mięsem mielonym, przepis tutaj. Przygotowanie: Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wyjmujemy z kurczaka wszystkie kości, zostawiając tylko skrzydełka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy wzdłuż, rozkładamy. Nacinamy nóżki, wycinamy kości z nóżek i udek. Kolejno usuwamy szyję i mostek. Bardzo ważne jest by nie uszkodzić skóry
Aga w kuchnikoktajlowychok. pół słoiczka czarnych oliwekłyżeczka majonezusałata do dekoracji (opcjonalnie)Biedronki z Pomidorków Koktajlowych - Sposób przygotowania:Każdego pomidorka przecinamy na pół i przecinamy środek do 2/3 długości - lekko rozchylamy tworząc skrzydełka biedronki.Część oliwek kroimy na ćwiartki. Kilka przeznaczamy na wycięcie kropeczek.Na pomidorkach umieszczamy kropki i łączymy z oliwkami. Wykałaczkę "moczymy" w majonezie i za jej pomocą malujemy oczka biedronką.Moje
Słodka Stronaprzy której zawsze jest nacięcie. Delikatnie wkładamy rękę pod skórę i oddzielamy ją od mięsa. Tam, gdzie jest to konieczne, ostrym nożem podcinamy błonki. Przy końcówkach nóżek i lotkach skrzydełek, podcinamy dookoła skórę. Cała czynność nie jest zbyt skomplikowana ani trudna, wystarczy kilka-kilkanaście minut skupienia.Kiedy skóra będzie już zdjęta, odkrawamy mięso od kości i mielimy je.Zmielone mięso doprawiamy
Codzienna kuchnia niecodziennauformować tułowia pszczółek. Z lukru plastycznego uformować oczy i doczepić je do tułowia. Pozostałą część lukru połączyć z 3 kostkami roztopionej czekolady i uformować z niego paseczki. Pszczółkom doczepić skrzydełka z migdałów oraz domalować źrenice pędzelkiem zamoczonym w czekoladzie. Pszczółki ułożyć na torcie.Z dodatkowej części lukru możemy również przygotować listki i łodygi do naszych borówkowych kwiatków. Wystarczy do lukru dodać
Food Squareupieczenia kurczaka, w całości, w dodatku na piwie dotychczas nigdy nie miałam ochoty. Zawsze wolałam obrabiać pojedyncze części drobiu takie jak filet, skrzydełka, itd. i nadal tak jest. Niemniej postanowiłam spróbować swoich sił z całym ptakiem, a skłonił mnie do tego kanał "Food Emperor" na Youtube, gdzie swoje filmiki dokumentujące przyrządzane potrawy zamieszcza anonimowy mieszkaniec Szwecji i w bardzo zabawny
Taste Of My Daymin.Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie ozdób. Z masy cukrowej wycinamy listki. Rozpuszczamy czekoladę (lub podgrzewamy gotową polewę czekoladową) i robimy paski pszczółkom. Oczy i skrzydełka robimy z białej masy cukrowej. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek
Ciastkozercywielki sukces ;) Zachęcam Was do wypróbowania przepisu. Jeśli lubicie kuchnię Wschodu oraz jeśli jej nie lubicie, bo ta zupa może zmienić Wasze przekonania! Składniki: mięso na wywar, np. 2 skrzydełka z kurczaka 4 cm świeżego imbiru 2 kawałki świeżej trawy cytrynowej cebula 2 ząbki czosnku kolendra filet z kurczaka 1,5 puszki mleka kokosowego kilka pieczarek (ok 6 - 8 sztuk
Taste Of My Dayząbek czosnku 0,5 l bulion z kurczaka 150 ml śmietana kremówka 1,5 łyżeczki pasta curry bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka obrać z mięsa. Korpus i skrzydełka wykorzystać do zupy. Mięso zmielić, dodać namoczoną w mleku bułkę ( nadmiar mleka odcisnąć), jajko, 1 łyżeczkę śmietany, 1 łyżeczkę curry w proszku. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Masę
Kulinarny karnet ChristopheraWczoraj była taka ładna pogoda, więc trochę grillowaliśmy :) Oprócz tradycyjnej kiełbaski i karkówki były skrzydełka w sosie słodkim chilli oraz ananasowe szaszłyczki :)Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 4 duże cebule, 2 czerwone papryki, 1 puszka ananasa, 3 łyżeczki przyprawy do szaszłyków. Przygotowanie: Piersi kurczaka myjemy i kroimy w duże kawałki, ok. 4x4cm. Następnie posypujemy je przyprawą i zalewamy
Aga w kuchnicebulą i pomidoramiGulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorachKalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusieKurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorachLeczoOgórkowa na skrzydełkach z dymkąPieczarkowa z kuskusemPieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynemPolędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorachRatatuja z soczewicąRavioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą
Moja smaczna kuchniadyplom za ugotowanie najsmaczniejszej zupy podczas wspólnego gotowania zup z Przyjaciółmi Winiary Przepisy na Zupy Ogórkowe przygotowywane przez Piotra: Zupa ogórkowa zabielana jogurtem Zupa ogórkowa na szybko Ogórkowa na skrzydełkach Pyszna zupa ogórkowa, przygotowana na przez Piotra na rosole wołowym. Czy istnieje uniwersalny przepis na zupę ogórkową? Nie. Zupa ogórkowa była podana z ziemniakami, oraz tartymi warzywami. Papryka oprócz dodatkowych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięokazję przygotowałam (znowu) sałatkę kartoflaną. Skoro ją już zrobiłam, to wrzucę i się pochwalę chociaż. Do tego skrzydełka BBQ. Palce lizane były. I co z tego jak (znowu) przyszło nam pałaszować wszystko w domowym zaciszu. Ale przynajmniej "Żelazną damę" sobie obejrzeliśmy. Ziemniaki ugotowane w mundurkach wystudziłam, obrałam, a następnie pokroiłam w półtalarki. Cebulę posiekałam w drobną kostkę. Pieczarki podsmażyłam
bastalena