przepis na sernik - 8000 przepisów (strona:375/534)

Sernik kukurydziany 131

Smaczny, zdrowszy, szybki  wykonaniu sernik- na bazie mąki kukurydzianej. Składniki: 1 kg twarogu, 3 jajka, 25 dag cukru, 1 cukier waniliowy, 1 aromat pomarańczowy, 10 dag mąki kukurydzianej, 5 dag kaszy manny, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag margaryny, 1 paczka herbatników, tłuszcz do formy. Wykonanie: Tortownicę posmarować tłuszczem i posypać pokruszonymi herbatnikami. Twaróg zmielić, jajka ubić

Tradycyjna Kuchnia
Bułka otrębowa z wkładką ;) 138

Dziś tak pochłonęło mnie kucharzenie i zakupy spożywcze, że dopiero teraz kiedy sernik w piekarniku (o którym później;) ) zasiadłam do komputera i zaczynam dodawać przepisy na moje dzisiejsze posiłki ;) no to startujemy od śniadania Składniki: na pieczywo: 2 łyżki otrębów 2 łyżki gęstego jogurtu (najlepiej z biedronki 0%) 1 łyżeczka przyprawy do pizzy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Mini serniczek (dietetyczny) z nieudaną pajęczyną 120

żelatyny) jeszcze raz wszystko mieszamy przekładamy masę do małej miseczki i wkładamy do lodówki, żeby zastygło, ja zostawiłam na całą noc  kiedy zastygnie miseczkę z sernikiem wkładamy do gorącej wody, żeby łatwiej było nam wyciągnąć masę z miski mleko w proszku, kakao i stewię mieszamy dodając po trochu wody, aż powstanie dość gęsta polewa teraz wykorzystując nasze

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Placuszki z serkiem wiejskim 132

jutro będzie gorzej! ;p jednak mimo mojego negatywnego nastawienia chciałabym Wam życzyć w NOWYM ROKU wszystkiego co najlepsze, żebyście spełniali swoje marzenia! ;) dziś na śniadanie wyjątkowo nie sernik, ale też coś z serem (ciągle mam duży zapas) moja inspiracja Składniki (4 placki): 1 jajko 2,5 łyżki serka wiejskiego (gęsta część) 3 łyżki otrębów pszenne firmy Kupiec

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik ze śliwkami 132

jestem pewna bo moja gazówka nie ma termometru) przez około 50 minut, jeśli góra zacznie się za bardzo przypiekać przykrywamy ją folią aluminiową albo papierem do pieczenia upieczony sernik studzimy, a potem wkładamy do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik z mango 111

Kiedy zobaczyłam ten sernik w moim ulubionym programie "Ugotowani", a wszyscy goście się nim zachwycali wiedziałam, że muszę go zrobić po przerobieniu na zdrowszą wersję, co nie było zbyt trudne, bo oryginał nie zawierał żadnych wielce kalorycznych i tłustych rzeczy. W programie nosił nazwę " Mango migdalenie " ;) PYCHA! :) PS. z powodów technicznych (laptopa w naprawie) chwilowo wstrzymuję dodawanie przepisów. Składniki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zdrowa szarlotka 182

Moja głowa jest skarbnicą pomysłów! w tym momencie chodzą mi po głowie przepisy na ciasto czekoladowe z fasoli, obiad z kaszą jaglaną, sernik na migdałowym spodzie,..itp. Wczoraj jednak zrealizowałam pomysł na szarlotkę, taka to szarlotka która składa się przede wszystkim z jabłek, mało w nim ciasta i to przemawia na jej korzyść ;) Składniki (tortownica o średnicy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Żytnie placuszki z makiem 101

ćwiczeniach nie zapomniałam! ;) od wczoraj wróciłam do kalorycznej normy.   Składniki (6 placuszków)/całość około 400kcal/: jajko szczypta sody 100g sera mielonego na sernik (użyłam Presidenta, z tego co się orientuję ma najmniej tłuszczu i kalorii, 92kcal/100g) 30g suchego mielonego maku kilka kropel aromatu migdałowego 30g płatków żytnich zmielonych na mąkę 20g rodzynek BIO 15g mleka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik potreningowy z serków wiejskich + recenzja KFD Premium WPC 80 135

Nieskromnie muszę przyznać że to jeden z lepszych serników mojej produkcji, żeby nie powiedzieć że chyba najlepszy! :D Upiekłam go przy okazji testowania mojego nowego nabytku jakim jest białko serwatkowe  KFD Premium WPC 80 . Zacznę od recenzji, a następnie przejdę do przepisu na tą pyszność. KFD Premium WPC 80 , to najwyższej jakości, w 100 % czysty i instantyzowany koncentrat białka

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Far breton, czyli ciasto bretońskie ze śliwkami 218

breton to ciasto prosto z Bretanii, które wizualnie przypomina pudding, flan i ewentualnie sernik. Smak nieporównywalny z niczym innym!  Czysta poezja! Zamiast śliwek można użyć rodzynek. Ciasto równie wspaniale smakuje bez dodatków. Moczenie w alkoholu można zastąpić odrobiną gorącej wody. Spróbujcie zjeść go na ciepło - nie pożałujecie! S KŁADNIKI 3 JAJKA 1/2 LITRA MLEKA 50g MASŁA (ROZTOPIONE

Zofiana
Truskawkowa rozpusta 643

oknem nareszcie piękna pogoda, jest ciepło i słonecznie. Dlatego też mam dla Was dzisiaj przepis na lekki deser ale jakże wyśmienity. Coś co przypadnie do gustu zarowno wielbicielom truskawek, serników i deserów na zimno.  Moja dzisiejsza propozycja nie jest trudna do wykonania. Ciasto nie tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje.  Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek

Krakowskie smaki Ani
Sernik na zimno z truskawkami 110

Dziś dzień dziecka, więc nie może się obejść bez słodyczy. Ja proponuję świetny sernik na zimno. Mogą go zrobić nawet Ci którzy nie mają piekarnika. Nie jest za słodki, więc uwaga: można go zjeść dużo, trzeba uważać, bo jest wciągający. spód : 200 g ciasteczek 50 g masła masa serowa : 400 g serek

Polska Zupa
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 160

królik z marchewką Kotlety marchewkowo-selerowe Bułki marchewkowe na kanapki Wegańskie aromatyczne prawie-puree z marchwi i kalafiora Chleb marchewkowy na zakwasie Marchewka w pomarańczowym sosie Marchewka na ostro Sernik marchewkowo - pomarańczowy Rolada marchewkowa z nadzieniem kremowym Kasza jaglana z karmelizowaną w miodzie marchewką Chleb z marchewką i jabłkiem Gotowana młoda marchewka z sosem z tahiny Bulion z marchewką

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik na zimno z masą makową 153

Zakochacie się w tym serniku :) Kremowy, delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Bez pieczenia, na ulubionych biszkopcikach. Do masy serowej dodałam masę makową, która doskonale wkomponowała się w całościowy zamysł ciasta :) Polecam! :) Składniki na masę makową: 150 g maku 100 g cukru 25 g płynnego miodu 15 g masła 50 g drobno posiekanych orzechów włoskich 25 g rodzynek Mak zalać

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto z marmolada (sliwkowo-truskwkowa) i beza czyli poWeekendowe Lakocie odc.89 173

ciasta, za które biorę się za bary za strachem... tak jest z tymi gdzie trzeba kręcić kremy, z sernikami na zimno, do niedawna z tortami. Nie ufam tez recepturom gdzie występuje beza... Postanowiłam jednak zaryzykować i ulec pokusie. Przepis znalazłam w książce "Cukiernia Lidla" i zmodyfikowałam nieznacznie. Efekt co najmniej mnie zaskoczył. Lekkie, wilgotne, bardzo smaczne ciasto i wcale

Dzieje kuchennej Wiewióry