przepis na sernik - 8000 przepisów (strona:339/534)

ROLADA SERNIKOWA TIRAMISU 134

rolady to pyszny ser z kawą i amaretto. Nadzienie jest bez jajek i mascarpone. Taka wersja też jest dobra. Całość smakuje rewelacyjnie ! Mniam :)  Podsumowując jest to biszkopt otulony sernikiem na zimno o smaku tiramisu :)  Składniki: BISZKOPT: jaja 6 szt. cukier 3/4 szkl. mąka 1 szkl. proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 2 łyżki NADZIENIE SEROWE TIRAMISU: twaróg

Kuchnia Paulettes
SERNIKOBROWNIE Z JAGODAMI I PRAŻONYMI ORZESZKAMI NERKOWCA 117

stopni, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasta od razu nie wyciągamy, zostawiamy w uchylonym piekarniku.  4. Czekoladę  rozpuścić  z mlekiem.  Wylać  na ostygnięty sernik. Orzeszki  podprażyć  na patelni na złoty kolor..  Posiekać  i  posypać  ciasto

Kuchnia Paulettes
Sernik gotowany, bez pieczenia 872

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Sernik gotowany, to świetna alternatywa dla osób nie posiadających piekarnika. Ciasto jest bardzo smaczne, aksamitne w smaku. Przygotowałam je na urodziny młodszego syna, moja rodzina i znajomi byli nim zachwyceni

W garach u Gosi
Serniczek z likierem Baileys 179

Składniki: 1op herbatników maślanych 0,5 kubka mielonych orzechów włoskich 0,25 kostki masła 0,5 kg mielonego twarogu 1 op serka mascarpone (200-250g

Luźna Kuchnia
Sernik na zimno z mandarynkami 178

Ponieważ jeszcze żadna firma nie wyprodukowała mandarynkowej galaretki a chciałam zrobić sernik z mandarynkami to postanowiłam zrobić mały eksperyment. Na soku z mandarynek Victoria Cymes zrobiłam galaretkę. Nie spodziewałam się, że wyjdzie aż tak pysznie.  Składniki: Spód: 100 g herbatników 80 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego  250 ml kremówki 4 łyżki cukru pudru

Ala piecze i gotuje
Najlepsze kokosanki 172

zjadłaby takie prawdziwe kokosanki, ale nie wie gdzie je kupić... to pomyślałam sobie: "po co kupować, skoro można samemu zrobić" :) Często przepis wymaga dodania samych żółtek (np. sernik, kruche ciasto) a białka zostają i nie wiadomo co z nimi zrobić, więc się wyrzuca. Od dzisiaj będziecie robić kokosanki z białek :) Pyszne- chrupiąca beza na zewnątrz, a  mięciutkie

Aga w kuchni
Mazurek waflowy z kajmakiem 92

moim rodzinnym domu nie było tradycji wypiekania mazurków. Może dlatego, że zawsze były jakieś babki, babeczki z zaparzaną pianą, rurki z kremem, rolady, serniki, wuzetki, pychotki i wiele innych. 5-6 pełnowymiarowych ciast to było minimum, do tej pory zresztą u Mamy na każde święta stoły uginają się od słodkości

To co kocham
Truskawkowiec 122

mocno truskawkowy! Wygląda okazale, a smakuje jeszcze lepiej. Składniki: Biszkopt • 3 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej Masa truskawkowo-serowa • 500 g sera mielonego na serniki • 1 kg truskawek • 3/4 szklanki cukru pudru • 6 płaskich łyżek żelatyny Dekoracja • kilkanaście truskawek • 1 czekolada gorzka Wykonanie: Biszkopt • Białka ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze

To co kocham
Sernik z makiem 119

bakaliami to typowe bożonarodzeniowe smaki i zapachy. Paza tym ciasto jest bardzo efektowne i mamy dwa w jednym, zamiast pieczenia sernika i makowca osobno. Polecam włączyć do światecznego menu. Składniki: Masa serowa • 1 kg sera mielonego np Piątnica • 5 jajek • 1 szklanka cukru • 1 cukier waniliowy • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • starta skórka

To co kocham
Miniserniczki marcepanowe 130

wykorzystać w jakimś pysznym deserze. Miniserniczki o smaku marcepana, z dodatkiem czekolady i migdałów, są bardzo delikatne i równocześnie wykwintne. Jest to odmiana sernika, tylko w wersji już porcjowanej. Można również upiec w tortownicy i udekorować w ten sam sposób. Składniki na 15 sztuk: • 500 g sera białego mielonego

To co kocham
Mazurek a’la Snickers 106

też nigdy nie piekłam i tym bardziej nie kupowałam gotowych, traktując mazurki jako ciasta drugiej kategorii. Zawsze na święta Wielkanocne królowały u nas babki, babeczki, serniki i inne pyszności. W tym roku złamałam się i upiekłam mazurek a’la Snickers. Spód wyszedł mi bardzo kruchy, a słodycz karmelu zneutralizowały słone orzeszki

To co kocham
Ciasto Trzy Smaki 141

ciasto było hitem w mojej rodzinie jakieś 25 lat temu. Makowiec, sernik i orzechowe w jednym. Mama zawsze piekła je na każde święta czy imprezy rodzinne. Ciasto trzy w jednym, które długo nie miało nazwy, więc nazywaliśmy je trójkolorowym mazurkiem, chociaż z klasycznym mazurkiem nie miało nic współnego. Odgrzebałam stary przepis

To co kocham
Surówka z marchewki, dyni i jabłka 144

pełni, a ja dostałam od mamy ogromną ekologiczną dynię, której część upiekłam i mus dyniowy zamroziłam. Z reszty przygotowałam leczo, surówkę, ciasto dyniowe, sernik, ciastka, zupę i jeszcze mi trochę zostało. Dla mnie dynia to warzywo idealne, bo przybiera smak dodanych przypraw i może być podawana zarówno na słodko

To co kocham
Torcik rybny z łososiem 151

sobą zlały. Torcik można upiec w większej tortownicy, ale wyjdzie wtedy niższy. Składniki: Warstwa z łososiem • 250 g łososia surowego • 500 g sera białego na sernik • 4 żółtka • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki soli • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego Warstwa z dorszem • 500 g filetów z dorsza • 250 g sera żółtego startego

To co kocham
Puszysty sernik z żurawiną, czekoladą i dżemem jagodowym 176

Składniki: ciasto: 1 kg sera na sernik o smaku morelowym 2 jajka rozmiar L 5 żółtek szklanka cukru trzcinowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego 3 szklanki mleka 3,2% 3 budynie śmietankowe opakowanie żurawiny 2 opakowania gotowej polewy mlecznej kilka łyżek dżemu z jagód 3 łyżki mielonych orzechów włoskich beza: 5 białek 2 opakowania cukru wanilinowego

Zasmakuj Kuchni