przepis na salatki - 4000 przepisów (strona:190/267)

Sałatka z dyni i... 224

Po rozgrzewającej ,aksamitnej zupce czas na sałatkę z dynią. 30 dag oczyszczonej dyni1/2 szklanki owoców żurawiny1/2 szklanki moreli suszonych1/2 szklanki orzechów włoskich1 jabłko pokrojone w kostkęsos4

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka śledziowa. 373

Fasola czerwona [TUTAJ] 2 śledzie, matiasy w oleju2 cebule średnie2 ogórki kiszone3 jajka ugotowane1 puszka fasoli czerwonej [TUTAJ]2 łyżki przecieru pomidorowego2 łyżki ketczupu Śledzie pokroić

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka La Rosso z wędzonym łososiem . 185

Kilka listków sałaty lodowej,2 pomidory pokrojone w ósemki,5-6 suszonych pomidorów (włoskich z słoika) pokrojonych w paski, 1/3  czerwonej, zielonej i żółtej

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z tuńczykiem i grecką fetą. 371

Składniki na 4 porcje: Tuńczyk firmy Food&Joy 1 puszka tuńczyka w oleju w kawałkach ½  puszki kukurydzy [TUTAJ] 2 korniszony ½ paczki sałat mix 1

Kulinarny karnet Christophera
Przepis na sałatkę grecką, zwaną sałatką wiejską - Horiatiki 544

Oliwki czarne firmy Food@Joy Składniki:3 duże twarde dojrzałe pomidory 1 ogórek1 cebula (najlepiej czerwona)1 jasnozielona paprykaoliwki czarne z pestkami ( Grecy nie jedzą

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z szynki i awokado. 157

Składniki: 1 awokadosok z cytryny50 g szynki surowej lub polędwicy surowej1 mandarynka sos: 1łyżka oliwki1łyżka soku z cytryny1 łyżka winiakuszczypta soliAwokado przekroić na pół ,wyjąć pestkę

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z tuńczyka , kukurydzy i pomidorów. 295

Składniki; 1 puszka tuńczyka,180g1/2 puszki kukurydzy ,110 g1 pomidor1 łyżka aceto balsamico1 łyżka oliwki1 łyżka bazyliisól,pieprzTuńczyka i kukurydzę osączyć.Pomidor pokroić w pół talarki

Kulinarny karnet Christophera
Sezonowa sałatka ze szparagami. 167

Teraz jest sezon na najsmaczniejsze młode ,świeże warzywa.Trzeba to wykorzystać i komponować różniste sałatki. Proponuję zastosowanie wspaniałych szparagów ,młodej ,kruchej kapustki i tryskających radością truskawek. 

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka-przystawka ze szparagów. 185

Składniki: 250g szparagów zielonych lub białych1 grapefruitSos.100ml śmietany3 łyżki białego wytrawnego wina3 łyżki mięty ,świeżej  ,posiekanejsól ,pieprz Wykonanie: Szparagi obrać ,ugotować we wrzącej wodzie z

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z kapusty z oscypkiem. 184

Składniki:1 kg młodej kapusty150 g oscypka1 pęczek koperku50 g orzeszków ziemnych uprażonych Sos:200ml śmietany kwaśnej100 ml jogurtu3 łyżki octu balsamicznego białego3 łyżki oliwy z

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z makaronem i łososiem. 194

Składniki: 100g sałaty mix200g łososia wędzonego300g makaronu ,świderki2 łyżki sezamu uprażonego1 łyżeczka przyprawy "Kucharek"sos:150ml jogurtu naturalnego3 łyżki majonezu1 torebka sosu sałatkowego vinaigretteMakaron ugotować w

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z zielonej cukinii. 341

Sałatka genialna w swojej prostocie i szczególnie smaczna teraz, kiedy mamy młode cukinie. Cukinię kroimy na cienkie plasterki i polewamy delikatnym sosem pomarańczowym lub innym ostrzejszym

Kulinarny karnet Christophera
Figa z makiem,ach przepraszam z czarnym sezamem. 146

Sałatka łatwa ,lekka ,łagodna ,tchnąca świeżością i radością .Prażony czarny sezam dodaje tajemniczego uroku i wprowadza nutkę oryginalnego smaku. Składniki na 2 porcje: 2 świeże dojrzałe

Kulinarny karnet Christophera
Kulki z melona orzeźwiająca sałatka. 160

Składniki: arbuz-soczysty i aromatyczny melon miodowy -sama słodycz melon galia- fala aromatu i delikatności mozzarella - kuleczki śnieżnobiałe sałata lodowa-świeża zieleń mięta świeża - otrzeźwienie Sos

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z persymoną. 121

Składniki: 1 główka sałaty rzymskiej mini 1 owoc persy mony 4 plastry szynki szwarcwaldzkiej 1 owoc granatu 2 mandarynki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania