Kaja - dziękuję za przepisy na dwie pyszne sałatki.Dziś prezentuję pierwszą - z makaronem, kurczakiem i suszonymi pomidorami.Patrzę na nią i ślinka mi cieknie, bo była
bistro mamaOto druga sałatka od Kai.To zdecydowanie mój nr 1 wśród sałatek.Łączy wszystkie smaki, które uwielbiam. Są warzywa, są owoce, są bakalie. I jest czosnek :)Czytaj
bistro mamaPrzepis od osoby wyjątkowej, bo od Przyjaciółki przez naprawdę duże P.Znamy się już prawie 20 lat i choć nasze drogi się rozeszły, mieszkamy w różnych miastach
bistro mamaChwila wytchnienia po ostatnich obiadowych kalorycznych propozycjach. Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, zgrillowałam więc gruszkę na dobry początek. Czy ktoś jeszcze pamięta, że dwa tygodnie
bistro mamaTa sałatka pewnie nigdy nie znalazłaby się na blogu, gdyby nie... no właśnie. Ktoś powiedział, że macierzyństwo to wszystko, tylko nie sztywny plan. Nie da się
bistro mamaDawno nie miałam tak, że nie wiedziałam co tu napisać... Nie będę na siłę szukać słów, choć nie musiałabym ich szukać tak bardzo... Wracam po przerwie
bistro mama- 60 g tuńczyka z oliwy z oliwek- 10 zielonych oliwek- 10 czarnych oliwek- pół czerwonej papryki- 1/3 sałaty lodowej- 10 pomidorków koktajlowych- pół bułki pszenneji na
Pasje JolkiDanie w całości wykonane przez moją połówkę:)Składniki;4 piersi z kurczaka,1 duża limonka,4 ząbki czosnku,1 łyżka oliwy z oliwek,ryż naturalny,Sałatka
Anioły w kuchniSKŁADNIKI:Makaron włoski z pszenicy durumWędzony kurczakSuszone pomidoryMozzarellaPomidorki koktajloweZielone oliwkiBazyliowe lub pomidorowe pestoOregano, sól, pieprz, oliwa z oliwekPRZYGOTOWANIE:W pierwszej kolejności musimy ugotować makaron, ważne aby
kulinarnyJaSKŁADNIKI:RukolaRoszponkaOliwki zielone/ czarneMozzarellaPomidorki koktajloweSzynka parmeńskaPRZYGOTOWANIE:Pokrojone składniki układamy na liściach rukoli i roszponki. Następnie podsmażamy szynkę parmeńska na patelni i dokładamy do sałatki. Wszystko polewamy
kulinarnyJaSKŁADNIKI:Łosoś wędzonyRukolaRoszponkaPomidorki cherryOliwki zieloneSzczypiorekKoperekPRZYGOTOWANIE:Na liściach rukoli i roszponki układamy wędzonego łososia. Dodajemy pokrojone pomidorki cherry, oliwki i posiekany szczypiorek. Polewamy wszystko cytrynowym vinaigrette i
kulinarnyJaSKŁADNIKI:1 woreczek ryżu1 puszka tuńczyka w sosie własnym2 jajkaOliwki zielone1/2 kulki mozzarelliKukurydza słodkaSzczypiorekKoperekJogurt naturalny lub typu greckiegoSól, pieprz, curryPRZYGOTOWANIE:Do wcześniej ugotowanego i ostudzonego ryżu
kulinarnyJaSKŁADNIKI:ukolaOgórekPomidorki koktajloweOliwki zieloneSer biały typu włoskiegoSzynka parmeńskaŚwieże papryczki chilliOliwa z oliwekPRZYGOTOWANIE:Wszystkie pokrojone i oczywiście wcześniej umyte warzywa układamy na liściach rukoli. Dodajemy szynkę parmeńską
kulinarnyJaSKŁADNIKI:1/2 piersi z kurczaka6 świeżych szparagów1/2 paczki rukoli1/2 paczki roszponkiPomidorki koktajloweZielone oliwkiMusztarda dijoOliwa z oliwekOcet winny, oregano, sól, pieprzPrzygotowanie kurczaka:Mięso kroimy w paseczki i
kulinarnyJaFigi uwielbiam pod każdą postacią. Zarówno te świeże jak i suszone. Dzisiejszy przepis na przystawkę-sałatkę z wykorzystaniem świeżej figi. Połączyłem je z dojrzałym awokado, mozzarellą
kulinarnyJa