Gulasz to coś co wychodzi zawsze i w czym można połączyć różne produkty, smaki i zapachy. Tym razem gulasz mięsny połączyłam z pikantnymi kiełbaskami chorizo. Fajnie
Bernika - moj kulinarny pamietnikWpis prosty, szybki, nieskomplikowany. Pomysł na sałatki, jedna bardziej obiadowa, druga kolacyjna. Jedna ostrzejsza, druga delikatniejsza. Którą wybieracie? Czytaj więcej »
Bernika - moj kulinarny pamietnikGdy za oknem plucha, zimno, ze ma się wrażenie ze najlepiej zapaść z sen zimowy, wtedy nachodzi mnie ochota na coś kolorowego, iście wiosennego, rozgrzewającego i
Bernika - moj kulinarny pamietnikSezon grzybowy się zakończył, u nas w tym roku to był praktycznie pierwszy sezon bo zmiana miejsca zamieszkania na sąsiedztwo lasu spowodowała ze maż w końcu
Bernika - moj kulinarny pamietnikSwego czasu ten przepis bił rekordy popularności na stronie Galerii Potraw. Jako że jestem ciekawa takich połączeń i zachęcona komentarzami tez go wtedy wypróbowałam. I muszę
Bernika - moj kulinarny pamietnikUwielbiacie pierogi? To podobno nasz najlepszy produkt eksportowy, to własnie z pierogami kojarzy się turystom nasza kuchnia, w końcu co jak co ale pierogów to my
Bernika - moj kulinarny pamietnikCo takiego jest w tym daniu ze Anglicy go uwielbiają?.. dla nas to przecież zwykła smażona ryba i frytki, a z fast food-ów wolimy amerykańskiego
Bernika - moj kulinarny pamietnikKto lubi wątróbkę drobiową? Jeśli tak to jest to przepis dla was. Połączenie sycącego gulaszu, pikantności i delikatnej wątróbki powinno was zadowolić. Wszystko w jednej pysznej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDo tej pory ta potrawa kojarzyła mi się tylko z Krakowem jako maczanka krakowska. Jednak, kiedy sięgnęłam po książkę Hanny Szymanderskiej "Zbiór przepisów potraw regionalnych
Bernika - moj kulinarny pamietnikUwielbiamy gołąbki, ale od tradycyjnych jeszcze bardziej te fałszywe. Raz że robi się je szybciej, a dwa ze można ich smak i skład zmieniać do woli
Bernika - moj kulinarny pamietnikPlacki ziemniaczane, kto ich nie kocha? Element każdej polskiej kuchni. Dzisiaj tez wam przedstawiam pomysł na placki, ale w wersji mojego męża, który wymyślił je sobie
Bernika - moj kulinarny pamietnikCzerwiec to dla mnie raj nowalijkowy, wśród których króluje botwinka. Ale ile można jeść z niej chłodniki, dlatego postanowiłam zrobić z niej coś innego. Wykorzystałam przepis
Bernika - moj kulinarny pamietnikZeszły weekend spędziłam w Warszawie na konkursie kulinarnym zorganizowanym przez firmę Unilever - Knorr z okazji 175 lecia tej marki. Spośród wszystkich zgłoszeń zostało wybranych 30 przepisów
Bernika - moj kulinarny pamietnikDorady jakiś czas temu zobaczyłam na blogu u Eweliny, były w ofercie pewnego popularnego sklepu, a jako ze nie miałam okazji jeść wcześniej tej ryby to
Bernika - moj kulinarny pamietnikDobry kotlet nie jest zły prawda? Ale ile można jeść schabowe? Dlatego tym razem mięso na kotlety schabowe posłużyło mi do zrobienia pysznych bitek w piwie
Bernika - moj kulinarny pamietnik