Przygotowywałam już z papieru ryżowego sajgonki, które bardzo mi smakowały , przepis znajdziesz tutaj . Postanowiłam dodać teraz do nich krewetki i aby było trochę inaczej
Łycha smakówPrzepyszna, pieczona papryczka z piekarnika z serkiem feta i świeżymi ziołami idealna na śniadanie, kolację lub danie imprezowe. Koniecznie wypróbujcie to pyszne połączenie, a jestem pewna
Łycha smakówRozpoczęłam próby z śledzikiem, jakoś nigdy nie robiłam bo uważałam że nie do końca można pozbyć się z nich soli, dlatego kupowałam gotowe. Walką z solą
Łycha smakówPotrzebne składniki: 6 płatów śledzi 2 buraki 2 łyżki octu winnego 3 łyżki chrzanu 0,5 łyżeczki cukru 3 listki laurowe 1 cebula
Łycha smakówNazwa tych ziemniaków pochodzi od restauracji w Sztokholmie - Hasselbacken, gdzie po raz pierwszy je podano. Przyprawione i pieczone w piecu, ziemniaki tak przyrządzone są kruche na
Łycha smakówPotrzebne składniki: 1 awokado 1/3 opakowania tofu 25 g sera koziego 5 pomidorków koktajlowych oliwa garść orzechów włoskich pietruszka zielona sól ziołowa
Łycha smakówDzisiaj zachęcam Was do przygotowania domowego, pomarańczowego budyniu. Słodki, kremowy i lekko pomarańczowy. Przed samym podaniem możecie go posypać kolorową posypką lub ozdobić plasterkami pomarańczy. Poniższym
UgotowaćNa dziś zaplanowałam leniwe popołudnie, więc i obiad przygotowałam małym nakładem pracy. Kminek to jedna z moich bardziej ulubionych przypraw. Lubię ją od dzieciństwa, od pierwszego
Weekendy w domu i ogrodziePowiem Wam nie było łatwo zrobić im zdjęcia :), zniknęły w tempie ekspresowym!. Genialne połączenie żółtego sera i suszonej bazylii sprawia, że bułeczki nie mają szans dłużej
Apetyczna babeczkaW tym roku mamy bardzo krótki karnawał . Czas tak szybko mija ledwo się człowiek obejrzy, a tu już będą kolejne święta. Dlatego polecam Wam dzisiaj przekąskę
O kuchni z uczuciemW 2015 roku na blogu opublikowałam 68 przepisów na smaczne i zdrowe dania główne, wegetariańskie, przekąski i desery. Oto dziesięć przepisów z minionego roku, które najbardziej
My Chcemy JeśćKilka składników i zaledwie 5 minut w kuchni - tylko tyle potrzebujesz, żeby przygotować tę fantastyczną przekąskę. Musem łososiowym możesz wypełnić korpus kruchej babeczki. Możesz go
W poszukiwaniu inspiracjiUwielbiam chipsy, nie mówię tu o tych tłustych, niezdrowych wersjach sprzedawanych w sklepach, ale o tych warzywnych czy owocowych, które możemy zrobić sami. Przygotowanie ich jest
Be Fit Be StrongSłodycze… ah te słodycze. No kto od czasu do czasu nie ma na nie ochoty? A jeszcze jak się powie, że są pyszne i zdrowe
Jak gotować i nie zwariowaćJabłecznik… zapach jabłek prażonych z cynamonem… od razu ślinka mi cieknie z ust :D Uwielbiam to ciasto. W każdej postaci. A sama trochę poeksperymentowałam i dorzuciłam
Jak gotować i nie zwariować