przekąski - 41822 przepisów (strona:2030/2789)

JAJA FASZEROWANE MAKRELĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 111

Składniki pasta z makreli z tego przepisu jaja szczypiorek  świeżo zmielony pieprz Przygotowanie Zgodnie z  tym przepisem  przygotujcie pastę.  Jaja ugotujcie na

OliveandThyme
SAŁATKA Z BATATÓW, MOZZARELLI I SZYNKI PARMEŃSKIEJ 169

Dziś również bez przemyśleń. Mało ostatnio w nas natchnienia. Ciepłe dni gonią nas na świeże powietrze (nawet z planszówkami wychodzimy na trawę), goni nas też wszystko

OliveandThyme
PYSZNE, CHRUPIĄCE GOFRY - bez proszku do pieczenia 139

Składniki 2 jaja 300 ml mleka 250 g mąki  50 g rozpuszczonego masła 100 ml wody gazowanej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) lub cukier

OliveandThyme
FOCACCIA Z SOLĄ I OLIWKAMI 169

Składniki 3 szkl mąki pszennej chlebowej 1 1/4 szkl ciepłej wody 2 łyżeczki suszonych drożdży 1/3 szkl oliwy +do posmarowania ciasta 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki

OliveandThyme
SMAŻONA KALAREPA Z PARMEZANEM 114

Składniki 2 kalarepy 1 jajo 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 2 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, chili Przygotowanie Kalarepę obierzcie, pokrójcie w

OliveandThyme
SMAŻONY PATISON Z PARMEZANEM, POMIDOREM I OCTEM BALSAMICZNYM 139

Długo byliśmy na wakacjach. Pięknych… Zgodnie stwierdziliśmy, że najlepszych, jakie do tej pory mieliśmy. Czas jednak szybko mija, zaczął się wrzesień. Wróciliśmy więc. Przywitała nas szkoła

OliveandThyme
CIABATTA na zaczynia biga 152

Sama nie wiem, które lepsze…  Decyzje pozostawiam Wam. Składniki zaczyn (biga): 2 g świeżych drożdży 100 ml wody 200 g mąki pszennej chlebowej (typ 750

OliveandThyme
ZAKRĘCONE BUŁECZKI SEROWO-CEBULOWE 216

To nie jest nasz przepis. Odkąd jednak zobaczyłam go w książce świetnej skądinąd blogerki kulinarnej Deb Perelman, wiedziałam, że zrobię go w pierwszej wolnej chwili. Zrobiłam

OliveandThyme
Cebularze 736

Placki cebulowe z serem i makiem – są bardzo dobre na ciepło jak i na zimno. Są one bardzo proste i 

KuchniaWeDwoje.pl
Batoniki owsiano-sezamowe 157

Jako dziecko nie należałam do niejadków, a sezamki i chałwa były – przynajmniej tak pamięć mi podpowiada – jedynymi słodkościami, za którymi zdecydowanie nie przepadałam. Na szczęście smaki

Even Better Food
” Kozacka ” kiełbasa dojrzewająca 204

” Kozacka ” kiełbasa dojrzewająca Wędliny dojrzewające , tak jak sery , weszły już na stałe do naszego jadłospisu . Robię je regularnie i staram się wymyślać nowe receptury

Ogrodnik w podróży
FUTOMAKI PO POLSKU 143

Futomaki to rodzaj sushi 🍣. Futomaki - nazwa pochodzi od przymiotnika futoi oznaczającego: gruby, tłusty; są to grube rolki z minimum 4 składnikami. Moje sushi jest to wersja

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka z tuńczyka, kukurydzy i jajek 204

Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka z tuńczyka, kukurydzy i jajek. Idealna na każdą okazję. Tuńczyk w puszce jest jedną z najczęściej spożywanych ryb. Może być w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser z kaszy manny, budyniu i czekolady 161

  Lubicie kaszę manną? Bo ja bardzo. Kojarzy mi się z dzieciństwem i moją mamą, która do dziś robi moją ulubioną kaszę z cukrem i cynamonem

Simply Food