Następne śledzie, które proponuję zaserwować na wigilijnym stole, są lekko marynowane z dodatkiem marchewki, cebuli i rodzynek. Polecam, bo smaczne, łatwe do
To co kochamW tym roku bardzo kiełbasianie na blogu przed wielkanocą. Proponuję różne odsłony białej kiełbasy, którą to dopiero niedawno odkryłam i bardzo
To co kochamZapachniało wiosną i zazieleniło się nieśmiało w przyrodzie. W kuchni też wiosna, ale na talerzu. Zapraszam na faszerowane jajka szynką w
To co kochamBardzo prosta i lekka przystawka z szynki prosciutto Cotto i melona podanych w miseczkach z sałaty lodowej. Chrupiąca sałata lodowa i
To co kochamTakie minihamburgerki były niekwestionowanym hitem ostatniej imprezy. Mini- bo na jeden kęs, no może na dwa, czyli małe bułeczki, małe burgery, plasterek ogórka i
To co kochamNie jestem jakimś wielkim znawcą i fanem tatara, w związku z tym postanowiłam go jakoś oswoić po swojemu. Przygotowany z dużą ilością
To co kochamDo roladek kurczakowych ze szpinakiem i z pieczarkami dołączają roladki z suszonymi pomidorami i fetą. Mogą być podawane na ciepło
To co kochamAmerykańskie fast foody wprowadziły niedawno do swojego menu pulled pork czyli szarpaną wieprzowinę. Aby urozmaicić moje domowe menu, również przygotowałam swój własny pulled pork
To co kochamCzy mogą być zdrowe czipsy? Okazuje się, że mogą! I to z jarmużu. Dla mnie do tej pory nie istniał w
To co kochamTrochę inny pomysł na śledzie czyli śledzie jak schabowe, w panierce z jajka i bułki tartej. Mnie osobiście paluszki bardziej smakowały na
To co kochamWiosna to zieleń i zielone szparagi, które o tej porze roku smakują najbardziej. Szczególnie w towarzystwie takich tostów z ciasta francuskiego
To co kochamZawsze chciałem spróbować różowych pikli, ale jakoś nigdy do tego nie doszło. Znałem je z kolorowych plansz z menu berlińskich knajpek i wiedziałem, że są specjałem
zadanie-gotowanieSałatka nicejska z tuńczykiem, kolejna pozycja obowiązkowa dla miłośnika kuchni francuskiej. Sałatka nicejska z tuńczykiem jest sztandarową potrawą reprezentującą południe Francji i doczekała się wielu wariantów
Pociąg Do KuchniSzparagi w mundurkach Danie Śniadania Porcje 2 osoby Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 11 minut Składniki 1 paczka szparagów (najlepiej zielonych) 1 paczka
Wypieki i RumieńcePasztet z wątróbek ślimaka... dlaczego by nie? Można wątróbki zamówić w Snails Graden , lub samemu wyjąć, przy okazji robienia ślimaków. Ja przygotowując ślimaki do innych dań
królestwo garów