Znacie tortellini? Jest przepyszne, a dodatkowo jego nadzienia występują w różnych wariantach. Dziś wykorzystałam tortellini z serem, co pozwoliło stworzyć niezwykle smaczną sałatkę. Makaron w towarzystwie
Przepisy na widelcuZbliża się piątek, a co za tym idzie wekeendu poczatek 😀 Bedziemy mieć wolne popołudnie, więc na podwieczorek czy kolację proponuje pyszne naleśniki na słodko 🤗 Do
Kulinarne przemysleniaDla grzybiarzy tegoroczna jesień, to istny raj. Ledwie daliśmy radę przerobić wszystko co pozbieraliśmy. Było mnóstwo gotowanych i podsmażanych z boczkiem i cebulką ...mniam
Smaczne ZdrowePasta jajeczna z awokado Pasta jajeczna z awokado to ciekawa odmiana w codziennej diecie i świetna alternatywa dla tradycyjnej pasty jajecznej. Tę piękną, zielono-żółtą pastę
Gotujemy i jemyUwielbiam te roladki. Robię je bardzo często i zawsze znikają ze stołu w zawrotnym tempie. Takie roladki z cukinii są idealne na wszelkiego rodzaju imprezy, mogą
Smaki ArmineŚniadanie, które nie będzie nudne? Proszę bardzo! Oto ciabatta z gruszką, serem pleśniowym, orzechami i rukolą:). 1 ciabatta garść rukoli mały kawałek sera gorgonzola 4
Szefowa kuchniPrzepis na sałatkę grecką. Sałatka grecka z pomidorami, ogórkami, oliwkami, cebulą i serem feta. Sałatka grecka u mnie najczęściej pojawia się na kolację, ale świetnie sprawdza
NiePieprz.plPasta z fasoli to zawsze dobry pomysł na dodatek do chleba lub warzyw. Chętnie też dodaję ją do sosów, warzyw i makaronów. Najlepiej jednak smakuje na
KucharzycaBułeczki cynamonowe Bułeczki cynamonowe Składniki na 16 sztuk 500g mąki 40 g cukru pudru 7 g suszonych drożdży łyżeczka soli 350 ml letniego mleka 2 jajka
Pomysłowa kuchniaPomysł na rewelacyjne ciasteczka owsiane, które przygotujecie w kilka minut. Poniższe ciasteczka od razu po upieczeniu są lekko chrupiące, natomiast z czasem staną się miękkie. Aby
UgotowaćUltra szybkie, sycące i aksamitne w smaku ciasto z wykorzystaniem mąki ryżowej oraz dżemu brzoskwiniowego. Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 4
Truskawkowa FiestaKaczka, łyżka listków tymianku, sól, pieprz czarny świeżo mielony, 2 ząbki rozgniecionego czosnku, Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć, usunąć resztki piór. Odciąć kuper. Natrzeć wymieszanymi przyprawami
królestwo garówW podróż kulinarną się wybrałam i babeczki francusko wołowe z nutą indyjską przygotowałam. Unikalna mieszanka aromatycznych przypraw, pomidorów, cebuli i kolendry nadała smaku głębokiego, lekko
Moniki Smakołyki