Pyszne zapiekanki, wymyśliłam je ostatnio na obiad- wszystkim bardzo posmakowały. Farsz można dowolnie modyfikować pod siebie. Sprawdzą się nie tylko na obiad lub lunch ale również
Swojskie jedzonkoKilka składników, i to takich podstawowych, jak pieczywo, masło, natka pietruszki, czosnek i ser. Tyle potrzeba, by na kolację zjeść coś więcej niż zwykłą kromkę chleba
Smaki Na TalerzuSkładniki: 700 g kiszonej czerwonej kapusty 1 pęczek koperku 1 młoda dymka (cebulka + szczypior) 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Sposób wykonania
Qchnia po prostuCiasto dla osób lubiących marchewki, a zarazem twarożek grani. Połączenie jest wprost idealne! Składniki: 2 jaja 40g melasy z karobu 10g oleju kokosowego mąka pszenna pełnoziarnista
Truskawkowa FiestaNie jestem jakąś wielką wielbicielką jagód (za to za borówki dam się pokroić), więc postanowiłam zrobić coś na wzór jagodzianek. Tym sposobem powstały bułeczki drożdżowe – drożdżówki
Be Fit Be StrongPyszne i efektowne połączenie sera i mięsa Tak podany camembert zastąpi kolację/przystawkę, zadowoli oko gości. Co nam trzeba? Na 1 talerz plaster dość cienki
LatosiowydomSkładniki: 2 i 1/2 ogórka 1 czerwona cebula 1 łyżka sezamu 1 łodyga dymki 1/3 pęczka koperku 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki octu winnego
Qchnia po prostuDoskonałe naleśniki gryczane z jajkiem i szparagami, z roztapiającym się serem żółtym i świezym czosnkiem niedwiedzim. To taka wariacja na temat klasycznych bretońskich galettes completes z
FlymetothespoonSushi sandwich. Kto lubi sushi, ręka do góry! A suhi sandwich będziecie lubić jeszcze bardziej. Są świetne na wycieczkę za miasto, na rower, do pracy
AZgotuj!Na temat sushi można napisać cały poemat. Jak wiele dań z innych rejonów świata sushi powstało trochę przez przypadek. Pierwsza pisemna wzmianka o sushi w Japonii
W mojej kuchniZnacie to uczucie, gdy strasznie chce Wam się czegoś słodkiego i musicie coś zjeść bo inaczej nie zaśniecie, a tu do sklepu daleko albo zamknięty, a
Na kulinarnym poligonieSłodkie małe co nieco, co da rozkosz podniebieniu i nie naprodukuje nam zbędnych kalorii. Każdy ze składników przemyca coś zdrowego. Artykuł Fit batony pochodzi z serwisu
Pieprzyć z FantazjąCzas zacząć sezon szparagowy. Te przepyszne zielone łodygi - bo wolę zielone szparagi - najbardziej lubię jeść dość klasycznie, w sosem holenderskim i jajkiem w koszulce. Jednak kiedy
Delicious PlaceGdy w sklepach pojawiają się szparagi, pewne jest, że nieodwracalnie nadeszła wiosna. Sezon na te warzywa trwa od końca kwietnia do końca czerwca. Wtedy możemy kupić
W mojej kuchniGrillowane ziemniaki, znakomity przepis na opiekane ziemniaki z grilla. Idealny dodatek do obiadu jak i do grillowanej karkówki czy szaszłyków. Przepis na ziemniaki z grilla jest
Dieta moja pasja