To danie to dobry sposób na danie bezglutenowe, wegetariańskie, możemy jeść go na śniadanie lub kolacje. Jest bardzo syte i smaczne. Bazą tego dania jest kasza
harrisahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Prosta propozycja dla miłośników śledzi. Co prawda - wolę inne ryby lub wersję śledzia na słodko
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Muffinki są przepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie bułeczki. Mozzarella cudownie rozpuszcza się w
Di gotujeSos dziś najbardziej kojarzony z Grecją, lecz znany, w różnych wariacjach, na wszystkich terenach zajmowanych niegdyś przez Imperium Osmańskie. Poniżej najczęściej spotykany przepis. Składniki
Gotuj z RumcajsemInny sposób na podanie kurczaka w formie nuggetsów. Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka 150-200g chipsów paprykowych duży jogurt grecki (ok. 340ml) 5 ząbków
Gotuj z RumcajsemImpreza sylwestrowa za pasem, więc wasz drogi Rumcajsew ma coś dla was na szaloną noc. Lahmacun – tradycyjna turecka potrawa, nazywana także pizzą turecką. Składa się z
Gotuj z RumcajsemCzyli Rumcajsowa wersja tradycyjnego Cebularza, który w 2007 roku został wpisany na listę produktów tradycyjnych. Tradycyjnie pszenny placek z cebulą, wymieszaną z makiem wywodził się z
Gotuj z RumcajsemPo wielu miesiącach stagnacji nadeszła ta wielka chwila- przybywam do Was z nowym przepisem! Zdaję sobie sprawę z tego, iż trudno będzie nadrobić stracony czas, ale
peanutbuttermonsterTo propozycja dla wszystkich, którzy będąc w domu, z różnych powodów nie mają czasu na przygotowanie posiłku. Tutaj danie robi się samo, wystarczy tylko znaleźć odpowiednie
Weekendy w domu i ogrodzieKilka miesięcy temu pojawił się przepis na ciasto fasolowe , ale ten jest nieco inny! Wzbogacony o banany i kakao! Moi najbliżsi nie mogli uwierzyć, że to
Truskawkowa FiestaPo raz pierwszy spróbowałam jarmużu, a długo miałam chęć to zrobić. Tylko jakoś tak zawsze było, że jak o nim pamiętałam to nigdy w sklepie nie
Kolorowy PrzepisownikOrzeszków piniowych nie lubię (choć może lepiej powiedzieć "nie przepadam", bo zależy jeszcze w czym), więc pesto przygotowałam na pestkach dyni - te uwielbiam :) efekt - pyszny dodatek
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: pomidorki koktajlowe 30 dag, papryka 1 duża, cebula 1 średnia, cukier 1 łyżeczka, musztarda miodowa 1 łyżka umyte i osuszone pomidorki koktajlowe pokroić na połowę
W Mojej Kuchni LubięSmaczne, kruche i tanie rogaliki. To takie kryzysowe słodkości, ponieważ do ich przygotowania potrzebujemy tylko mąki, tłuszczu i śmietany. Tak, tak - nie dodajemy do nich drożdży
UgotowaćBardzo lubię drożdżowe wypieki zarówno na słodko jaki słono. Dzisaj ta druga wersja, która nie wymaga wielu składników a bardzo ciekawie smakuje. Składniki: - 500 g
Zainspirowana w kuchni