Leczo, jak większość potraw jednogarnkowych, jest proste w przygotowaniu i podaniu. Jednak by wyszło idealne w smaku trzeba zachować odpowiednią kolejność dodawania składników. Dzięki temu
Dieta bez mlekaPolecam surówkę z letniej rzodkwi z dodatkiem koperku. Jest bardzo prosta i smaczna. Moja rzodkiew nie była bardzo ostra więc porządnie ją doprawiłam solą, pieprzem oraz
Monia miesza i gotujePomysł na niedzielny obiad - kotlety mielone z indyka faszerowane szpinakiem i serem mozzarella polane sosem pieczeniowymi i podane z młodymi ziemniakami. Proste i pyszne połączenie smaków :) Zachęcam do przygotowania! Składniki na 4 porcje (1 kotlet = 1 osoba): 250 g mięsa mielonego z indyka 1 mała czerstwa kajzerka 1 jajko (rozmiar s lub m) 1 łyżeczka przyprawy suszonych pomidorów
UgotowaćJeśli po obiedzie zostanie Wam upieczony łosoś, to możecie go wykorzystać np. w kanapkach. Proponuję „Kanapkę z pieczonym łososiem i grillowaną cukinią” ze śmietankowym
Moja DelicjaKolejny w ostatnim czasie przepis na makaron na moim blogu :) A to dlatego, że makaron to po prostu szybkie, sycące i proste danie. Dzisiaj
Moje Kuchenne RewelacjeKolejny wspaniały włoski przepis, który jest nie tylko banalnie prosty, ale po prostu oszałamiający w smaku! Mogłabym jeść bez końca - polecam! :) Focaccia to rodzaj włoskiego placka
Cooking MonsterKotlety mielone faszerowane pieczarkami to smaczne urozmaicenie zwykłych, prostych mielonych kotletów . Są pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno. Gdy posmakujecie takich mielonych z pieczarkowym
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj na obiad postanowiłam połączyć dwa smaki lata i w ten sposób powstał makaron penne z kurkami i cukinią. Danie proste, niewymagające zbyt wiele pracy i wysiłku. Wiadomo, że najlepsze są świeże, sezonowe produkty, prosto z lasu, ogródka lub targu. I z tych korzystajcie póki są Ja w tym roku niestety nie wybiorę się sama po kurki do lasu
Pasja SmakuZupa krem z pietruszki i pora Zupa krem z pietruszki i pora. Ostatnimi dniami chodziła za mną zupa krem, delikatna ale żeby jednak ten
Kuchnia na wzgórzuPizza to bardzo popularne danie. Dziś przygotujemy je na nico inny niż zazwyczaj sposób. Spodem do naszej pizzy będzie ciasto francuskie, dzięki czemu cała potrawa zyska
MarcinChefodkrywania kuchni podkarpackiej. Kotlety z ziemniaków i sera to proste, ale bardzo smaczne danie, popularne od Leska aż po Cisną. Bieszczadzki sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych po obiedzie. Tak przygotowane kotlety podajemy z sosem pieczarkowym, z sosem mięsnym, albo po prostu z kefirem. Zapraszam :) Składniki na 12 niewielkich kotlecików: 300 g ugotowanych ziemniaków (całych lub tłuczonych) 100 g twarogu
Trzeci talerzProsta, szybka i niezwykle smaczna surówka Colesław- to właśnie ją chcę Wam dzisiaj przedstawić. Idealnie komponuje się do obiadu ale wybornie smakuje także sama. Ja podałam ją swoim najbliższym w otoczeniu schabowego. Surówka bardzo szybko zniknęła ze stołu. Gwarantuję Wam, że jest przepyszna. Przepis na nią dostałam od znajomej za co bardzo jej dziękuję ;) Salaterka firmy Porcelana Bogucice- kolekcja Malta
Krakowskie smaki Anilekka i smaczna przystawka idealna jako dodatek do grilowanych mięs i ryb. Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, można je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub na zimno również jako dodatek do obiadu. składniki na 4 porcje 8 dużych pieczarek 150 g sera żółtego mały pęczek natki pietruszki 2 łyżki masła czarny pieprz sól
Smakowite DaniaWykonanie banalnie proste, a smak i aromat czarujące... nasączone majerankiem...pycha! U mnie w domu zapiekane ziemniaki są takim typowym obiadem piątkowym, zaraz po ziemniakach z gzikiem czy pomidorówce. Ziemniaki z majerankiem najczęściej podaję z rybą i surówką bądź mizerią. Składniki 1,5 kg ziemniaków 30 dag żółtego sera pół kostki margaryny majeranek sproszkowana papryka łagodna pieprz, sól Sposób
Kuchenne aromatyWczoraj po powrocie z uczelni postanowiłam zrobić coś szybkiego i dobrego na obiad. W lodówce miałam szpinak i awokado, a w szafce makaron. Tak narodziło się zielone tagliatelle – danie tak proste, że nie da się go zepsuć (może dlatego tak lubię proste potrawy:)). Składniki na 1 porcję: makaron tagliatelle 60 g – mniej więcej 2 „zawijasy” (oczywiście możecie użyć każdego innego
Powiedz dietom nie