sobą śmietanki i dodajemy do śmietanek dwie łyżki kremu tak aby ją zahartować. Dodajemy mieszaninę do zupy, przyprawiamy do smaku głównie pieprzem. Czekamy aż całość się zagotuje i... gotowe! Prosta, pyszna a jej zrobienie zajmuje tylko chwilę. W międzyczasie można przygotować grzanki. Składniki: bagietka dwie łyżki startego, żółtego sera drobno posiekany czosnek łyżka oliwy około 8 cienkich(...)krążki cukinii i przyprawiamy. Wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Gotowe! Mogę jedynie życzyć smacznego bo to z pewnością wspaniałe, przepyszne i proste danie
Mango PapajaKolejny przepis na szybkie i proste bułki. Podobny do wcześniejszych bułek, które są na blogu(...)razem są to bułeczki pszenno-żytnie z dodatkiem siemienia lnianego. Bez robienia zaczynu, wystarczy wlać i wsypać wszystkie składniki, wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Prawda, że proste? Składniki na 6-8 bułek: 300g mąki pszennej chlebowej typ 550 250g mąki żytniej typ 1850 3 łyżki siemienia lnianego 200ml wody 150ml mleka 2 łyżki oleju
Ze smakiem i z pasjąprzepis prosiło mnie już wiele osób. Poza tym to jedne z moich ulubionych ciasteczek. Są proste i szybkie. Jedyna ich wada jest taka, że stanowczo zbyt szybko znikają ;) robię je w wielu różnych wersjach i każde bardzo nam smakują. Dziś jednak zapraszam na najbardziej podstawowy przepis. Zazwyczaj robię je nie odmierzając dokładnie składników, dlatego nieco zwlekałam z zamieszczeniem(...)kratce i dopiero całkowicie ostygnięte przekładać do jakiegoś pojemnika. Inaczej mogą zaparzyć, a chodzi o to, żeby były raczej chrupiące na brzegach i miękkie w środku. Prawda, że proste? Do tego pięknie pachną i są naprawdę przepyszne. Ciasteczka można przechowywać kilka dni w słoiku lub puszce. Może dałoby radę dłużej, ale wątpię, żeby tyle przetrwały. Z podanych składników
Ratunku obiadswieżymi winogronami. Wywodząca się z kuchni biedakow (cucina povera) schiacciata była pieczona w czasie winobrania na okolicznościowe zabawy i festy( sagre contadine- click). Jej skromne pochodzenie odzwierciedlają również proste składniki: ciasto chlebowe, oliwa z oliwek, cukier i ciemne winogrona(uva nera), oraz proste wykonanie. Swoistego aromatu dodaje ciastu rozmaryn, a sama schiacciata jest równie pyszna następnego
Mia Cucina Sofietaczeski. Znalazlysmy dosc szybko bardzo fajna knajpke. Juz od progu urzekl nas jej klimat, byla pelna uroku. Do tego pekala w szwach. Zdobycie wolnego stolika wcale nie bylo takie proste, ale w koncu i to nam sie udalo.Gdy juz pelne zadowolenia siedzialysmy na swoich miejscach i przegladalysmy karte dan okazalo sie, ze czeski wcale nie jest tak prostym jezykiem jak do tej pory sadzilysmy. Wiekszosc dan w karcie brzmiala dosc obco, do tego wszystko bylo napisane piekna, gotycka czcionka. No i w tym momencie nasz wybor padl na jedyne co brzmialo dosc znajomo czyli hauskove knedliki z sosem koperkowym.Do dzis pamietam nasze glupie miny na widok tego dania. Poza tym gdy rozgladalysmy sie po sasiednich stolikach
Przysmaki Karolkichurrasco, czyli ogromny, krwisty stek wołowy serwowany z kolorową sałatą, do której oprócz ziół dodaje się również sporą ilość oliwy z oliwek i octu balsamico. Buseca, czyli prosta i smaczna zupa z ogonów wołowych, z groszkiem i fasolą(...)przyrządzona na ostro. Bardziej delikatne są medaliony z polędwicy wołowej w sosie z czerwonego wina. Desery Nie ma kuchni, która obeszłaby się bez deseru, a więc na deser prosta i sycąca chajá. Jest to nic innego jak ciasto ze śmietaną i konfiturami. Alkohole Z alkoholi oprócz wina pija się piwo, clerico (specjalnie przyrządzoną mieszankę
W kuchni Karmel-itkizrobiła mu tort na urodziny:) Wczoraj u mnie był Dzień Czekoladocholików i ten torcik idealnie pasował na tą okazję. Jeśli chodzi o trudność tego torcika, to jak dla mnie proste. Bałam się kremu, że może mi nie wyjść, bo nigdy nie robiłam tego typu kremów - niespodzianka! Banalnie proste! Zachęcam Was do zrobienia tego tortu!Ps. Uwaga
Blondynka GotujePożywne, sycące i pyszne danie, które szczególnie zasmakuje panom. Przy tym jest proste i szybkie w wykonaniu - idealny pomysł na codzienny obiad.Makaron z Boczkiem - Składniki:300 g makaronu200 g boczku cebula2 ząbki czosnkupapryka konserwowa (ok. 100 g)pomidory w puszcekostka bulionowa warzywna rozpuszczona w szklance wrzącej wodyprzyprawy: słodka papryka, chili, pieprzok. 50 g startego żółtego seraolej
Słodka StronaMakaron ze szpinakiem i fetą należy do dań bardzo prostych i szybkich w przygotowaniu. Idealny pomysł na błyskawiczny oraz zdrowy obiad. Szpinak w połączeniu z fetą tworzy wyjątkowy smak i z pewnością niejednej osobie przypadnie do gustu. Makaron ze Szpinakiem i Fetą - Składniki:ok. 400 g makaronu 200 g sera feta duża cebula4 ząbki czosnku400 g rozdrobnionego
Słodka StronaBardzo prosty i wszystkim znany dodatek do obiadu. Wystarczy potraktować obrane ziemniaczki blenderem i połączyć z przyprawami oraz odrobiną mąki. Otrzymamy proste i zdrowe placuszki, które doskonale pasować będą do niemal każdego obiadu. Pewnie większość osób kojarzy placki ziemniaczane z dosyć kalorycznym daniem. I tak rzeczywiście jest jeśli są smażone na bardzo głębokim tłuszczu
rabarbarowoadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo lubię proste i szybko przygotowane śniadania. Twaróg w każdej postaci uwielbiam. Dziś przedstawiam bardzo prosty i szybki do zrobienia. Składniki: -300 g twarogu -1/2 ogórka szklarniowego -1/3 białej rzodkwi -1/2 czerwonej papryki -1/2 cebuli - 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego -sól, pieprz do smaku Twaróg dokładnie
Kulinarne przemysleniamigdałów 9 przygotował 10 kiedyś 11 przepisu 12 całkiem 13 książkach kucharskich 14 ma 15 lat 16 znalazł 17 dużo 18 przez 19 macie 20 bardziej 21 prostą 22 dawniej 23 tak naprawdę 24 szczyptę 25 kropli 26 przywiozłem 27 cukier puder 28 piekarnik 29 gotowi 30 przypiekły, zarumieniły Artykuł Makrōłny luksusowe (Makaroniki… chyba ;) ) pochodzi z serwisu
Chop w kuchniChciałabym dzisiaj podzielić się z Wami przepysznym przepisem na kurczaka w glazurze miodowej. To bardzo prosty, szybki i nieziemsko smaczny sposób na kurczaka. Kurczak w glazurze miodowej pasuje do bardzo wielu dodatków. Możecie go podać tradycyjnie z ziemniaczkami, kaszą jęczmienną, jaglaną, ryżem bądź z frytkami. Kurczaka możecie też położyć na kanapkę z dowolną sałatą i stworzyć na szybko lunch(...)Cała sztuka w przygotowaniu kurczaka polega na tym, aby był on soczysty, ale zarazem miał błyszczącą i delikatnie chrupiącą powierzchnię. W przypadku przygotowywania kurczaka ze skórką jest to dość proste, ale filety z piersi kurczaka są bardzo chudym mięsem i taki efekt jest trudniej uzyskać. Dlatego właśnie polecam Wam przygotowanie piersi z kurczaka w glazurze miodowej. Raz zrobicie
SMYKWKUCHNIgrzybów kurki! Danie obiadowe z kurkami już było, teraz czas na śniadanie. A jak śniadanie to jajka, tylko, że na jajecznicę nie miałam ochoty. Wykluczając oczywiste wybór okazał się prosty – robimy omlet! Decyzja okazała się świetnym wyborem, zapraszam do gotowania! Mushroom season is open, and among them there are chanterelles! We’ve already made one main dish with(...)żeby przez chwilę się razem połączyły. Gdy już całość prawie się zetnie delikatnie, łopatką, podważ wolną stronę omleta i ‚narzuć’ ją na część z kurkami. Nie jest to takie proste jakim się wydaje, ale nie wszystko musi być idealne ;) Metodą prób i błędów dojdziesz do odpowiedniej dla siebie techniki. Ja pomagam sobie podnosząc patelnię i manewrując nią podczas
Martyna Cooksprzygotowujemy właśnie orzechy laskowe z pistacjami i wówczas mamy best brownie ever! Paweł Małecki gotowe ciasto proponuje posypać kakao, my robimy polewę czekoladową. Wybierzcie swoją wersję i uwierzcie: to proste w przygotowaniu ciasto jest absolutnym czekoladowym cudem. Oby rozpoczęty rok 2016 był równie wspaniały, jak wrażenia jakich dostarcza. Potrzebne składniki - 200 g masła - 200 g czekolady gorzkiej(...)uprzednio rozgrzanym do 170 stopni piekarniku ok. 30 minut. Oczywiście próba suchego patyczka wskazana :) Kiedy brownie ostygnie prawie całkiem, wyjmuję je delikatnie, a następnie polewam polewą. Wystarczy po prosty mocno mieszając rozpuścić kuwerturę lub kawałki czekolady z masłem i łyżką mleka, odrobinę przestudzić wylać według upodobań na ciasto i posypać pociętymi pistacjami. Słodko-gorzki, lekko słonawy dzięki pistacjom smak
I tu będę miała takie te