proste ciasta - 17526 przepisów (strona:952/1169)

Lekki sernik truskawkowy na zimno. Deser na zdrowo. 386

sprawdza się np. ksylitol, cukier kokosowy czy stewia, ale niestety na sklepowych półkach co raz częściej pojawiają się niezbyt dobrej jakości uzurpatorzy zdrowych słodzików, dlatego zawsze czytajcie skład. Kilka prostych zabiegów i mamy bezgrzeszny, pyszny deser. Można? Można… bez nadmiernego spinania się i nadal w dobrym smaku. Na koniec dodam, że u nas ten sernik truskawkowy to coweekendowy(...)dosyć rzadka) na przygotowany wcześniej spód, wyrównać i odstawić do lodówki do stężenia (najlepiej na całą noc). 7) Kiedy sernik stężeje, poukładać na nim świeże owoce. 8) Przed wyjęciem ciasta z tortownicy oddzielić je delikatnie nożem od jej brzegów. Do krojenia najlepiej używać ostrego noża.   Artykuł Lekki sernik truskawkowy na zimno. Deser na zdrowo. pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Chleb drożdżowy z naczynia żaroodpornego 199

zdjęcia w wysokiej rozdzielczości i później delikatnie tylko je wyostrzyć bądź poprawić kolor. No i właśnie z tym mam spory problem, bo o ile przy zwykłych zdjęciach wystarczyło mieć prosty w obsłudze PhotoScape, tak teraz korzystam z Rawtherapee i jak możecie się domyślić- dopiero się go uczę.  Efekty mojej "pracy" możecie podziwiać właśnie tutaj. Chleb był pierwszym zrobionym(...)Ustawiamy prędkość 4, temp. 35⁰C i czas 2 minuty. Po tym czasie dodajemy przesiane obie mąki, sól, oliwę oraz ziarna. Ustawiamy prędkość 7 i czas 2 minuty. Gotowe ciasto przekładamy do miski wysypanej mąką (chyba że misa Tefal Companion się Wam zmieści w lodówce- mi nie chciała;), owijamy folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Rankiem ponownie dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) 149

Database Truskawki w kuchni Truskawki uwielbiamy na surowo, i mamy rację, ponieważ wtedy zachowują wszystkie swoje wartości. W kuchni robimy z nich lody, musy, kisiele i galaretki. Dodajemy do ciast, drożdżówek i serników. Ja często przygotowuję lemoniady. Ale ponieważ sezon na nie jest bardzo krótki robimy z nich różnego rodzaju przetwory: dżemy, konfitury, kompoty soki czy chutneye. Przepisy na blogu

Kulinarne przygody Gatity
W piątek, 13-stego. Idealne MLECZNE CIASTECZKA. 191

Dziś piątek, 13-stego. Co? Niee...Żarty sobie stroicie? Nie jestem przesądna, ależ skąd. Nie wierze też w horoskpy, przepowiednie. Wróżki telefoniczne?Ta, ich przepowiednie się

W kuchni Karmel-itki
Halloween Tort Oreo 478

Kolejny pomysł na słodkie Halloween to pyszny tort czekoladowy z kremem Oreo i pajęczą dekoracją :) Biszkopt upiekłam według przepisu na prosty biszkopt czekoladowy , zmieniłam tylko nieco proporcje, żeby tort był wyższy (wszystko podaję poniżej), piekłam go w dwóch niedużych foremkach (16 cm każda). Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek(...)warstwę kremu i rozsmarowujemy. Powtarzamy z resztą spodów. Poskładany tort pokrywamy cienką warstwą kremu (nie musi być równa, na razie chodzi tylko o to, żeby złapać wszystkie kruszki z ciasta, które nie powinny przedostać się do kremu). Tort pokryty pierwszą warstwą kremu wkładamy na 10 – 15 minut do zamrażarki. Nakładamy drugą warstwę kremu i wyrównujemy brzegi. Przyklejamy Oreo

Ciastkozercy
Multicooker Redmond RMC-280E, zupa krem z kurczaka i kurczak faszerowany suszonymi pomidorami 185

ciasto na chleby wyrasta dość często. "PAELLA/RISOTTO" - przeznaczony do przygotowywania paelli, risotto i innych dań z ryżu i kasz, przygotowywania garnirunków. "BAKE" - do pieczenia biszkoptów, zapiekanek, przygotowywania wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego. "FRY" (5 podprogramów dla danego rodzaju produktu) - do smażenia mięsa, warzyw, drobiu, ryb, owoców morza. "RICE/GRAIN" - do gotowania kasz na sypko, przygotowywania różnorodnych garnirunków. "PASTA/RAVIOLI" - program przeznaczony(...)parze, a także – co istotne – książeczka, w której znajdziecie 100 praktycznych przepisów na dania z multicookera. I oczywiście bardzo dokładna instrukcja obsługi, dzięki której opanowanie tego urządzenia będzie dziecinnie proste. A my dzisiaj mamy dla was dwa dania. Zrobiliśmy je w ramach testowania tego urządzenia. Zrobiliśmy oczywiście więcej dań (bo używamy go niemal każdego dnia), ale dzisiaj podzielimy się

Marder&Marder Manufacture
Dieta CTZO, dzień czwarty 143

mleka 2% tłuszczu 150 g sera twarogowego półtłustego 1 jajo kurze całe 10 g oleju kokosowego 60 g mąki razowej 100 g szpinaku mrożonego 6 g czosnku Przepis: ciasto: Wszystko mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wylać taką ilość masy, aby po uformowaniu (poobracaniu patelni) wyszedł nie za gruby, nie za cienki naleśnik. Smażyć z obu stron. farsz: W garnku na maśle(...)szczególnie. Podwieczorek zjadłam ok. 17:30. Był zbyt słodki. Za dużo miodu. Miód rano, miód popołudniu. Lubię go, ale to dla mnie za dużo. Poza tym to nadal cukier prosty i odniosłam wrażenie, że jego dodatek jest wypełniaczem kalorycznym posiłku. Wolałabym na to konto więcej owoców, jogurtu lub orzechów. Kolacja standardowo już ok. 20. Dziś ani przez chwilę nie czułam

Kucharzyca
Kaiserschmarren, vel omlet cesarski i test patelni Ballarini 155

elegancka, ale prosta, solidna i dość ciężka, taka, jaka powinna być moja idealna patelnia. Po więcej szczegółów odsyłam Was na stronę firmy Ballarini ( click ). Przy pomocy patelni Positano Granitium wyczarowałam niebiańsko lekki omlet cesarski. Dwa słowa o samym omlecie. Kaiserschmarren, czyli omlet cesarski, wywodzi się z kuchni austryjackiej. W przeciwieństwie do skomplikowanej nazwy, jest bardzo prosty i szybki(...)chwilę, aż piana będzie błyszcząca. Doskonale ubite białka porcjami dodajemy do masy mleczno- żółtkowej. Bardzo delikatnie mieszamy, aby piana nie opadła. Rodzynki osuszamy na papierowym ręczniku i dodajemy do ciasta. Patelnię rozgrzewamy. Wylewamy dość grubą warstwę ciasta i smażymy na małym ogniu z obu stron aż się zetnie. Niedbale dzielimy omlet na kawałki, posypujemy cukrem i natychmiast podajemy. Jeśli ciasto

Mia Cucina Sofieta
Chleb z pieczonymi ziemniakami i rozmarynem 240

pół godziny ciasto wyjmij z miski na blat roboczy, rozciągnij i złóż, i znów wstaw do miski pod przykryciem. W sumie ciasto będzie rozciąganie i składane 3 razy. Wyłóż ciasto na blat roboczy i uformuj z niego podłóżny bochenek, który umieść w żaroodpornym podłużnym naczyniu odpowiedniej długości. Naczynie musi być dobrze natłuszczone oliwą. Przykryj naczynie i wstaw je do lodówki(...)Konwalie w kuchni Magda Z miłości do słodkości... MarcinH Grahamka, weka i kajzerka Margot Kuchnia Alicji Małgosia Akacjowy blog Mimbla pierogi ruskie raz! Renata S forks'n'canvas Urszula proste potrawy

Grahamka, weka i kajzerka
Śródziemnomorskie przysmaki i mieszana sałatka hiszpańska 232

Kuchnia śródziemnomorska to jedna  z moich ulubionych kuchni. Zawsze kojarzy mi się z latem, podróżami, pięknymi widokami i pysznymi, a zarazem prostymi daniami jedzonymi w przytulnej restauracyjce na rynku małego miasteczka. U nas za oknem mróz i śnieg, zima nie daje o sobie zapomnieć..., przenieśmy się więc na chwilę w poszukiwaniu słońca(...)zalane oliwą z oliwek i zapakowane puszki o pojemności 120 g, sardynki dodatkowo posiadają eleganckie kolorowe pudełko. Migdały prażone w łupinkach Lubię bakalie, wykorzystuję je do ciast, granoli czy deserów, ale pyszne są też jako przekąska. Zaintrygowały mnie więc prażone solone migdały w łupinkach, obawiałam się czy nie będzie ciężko je rozłupywać ? Ale okazało się, że migdały obierają  się

Kulinarne przygody Gatity
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z kminkiem 186

dokładnie mieszamy. Rozpuszczony zakwas wlewamy do pozostałej wody, mieszamy i wlewamy do miski z mąką, następnie dolewamy wodę gazowaną. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy przez 10 minut. Na koniec do ciasta dodajemy 3 łyżki kminku i mieszamy. Jeśli ciasto będzie za gęste dodajemy nieco więcej wody. Foremki smarujemy tłuszczem i obsypujemy otrębami. Z ciasta odkładamy 3-4 łyżki ciasta na następny

Kulinarne przygody Gatity
Odchudzanie dietą – na czym to polega? Kaloryczność posiłków i jadłospis. Część III 169

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

IzaGotuje
Domowe Żelki Owocowe. Zdrowe, dietetyczne slodycze bez cukru dla twojego dziecka. POKI-ŻELKI 9462

  Kuchnia w naszym domu jest moim polem do działania.   Jednak nie wyobrażam sobie zdrowej i pysznej kuchni bez moich dzieci ...   Ten przepis

IzaGotuje