Dzisiaj ciekawy pomysł na szybkie i smaczne śniadanie. Połączenie tych składników idealnie do siebie pasuje. Można zjeść z sałatką z pomidorów i bazylii albo z ketchupem. Dodajemy też ulubione przyprawy więc smakuje podwójnie. Składniki : * 2 kajzerki * 10 dag tartego sera żółtego * 1 jajko * ulubione przyprawy * olej rzepakowy Przygotowanie : Kajzerki przecinamy na pół. Ser mieszamy z jajkiem i przyprawami
Magiczne Życie Martyjadana. Sałatka godna polecenia. Idealna do zabrania ze sobą do szkoły czy pracy. Pożywna oraz smaczna. Polecam spróbować! Składniki : * pół szklanki kaszy kuskus * 2 pomidory * cebula czerwona * pół zielonego ogórka * pół zielonej papryki * natka pietruszki * mięta * sok z cytryny * oliwa z oliwek * czosnek * sól , pieprz Przygotowanie : Kaszę zalewamy wrzątkiem
Magiczne Życie Martyjajko oraz orzechy i bułkę tartą. Przyprawić i dobrze wymieszać. Uformować kotlety i usmażyć na złoty kolor z obu stron. Dodatkowo :* bułka - u mnie grahamka* plasterki ogórka* plasterki pomidora* plasterki awokado* ulubiony sos bądź dressing* liście sałaty
Magiczne Życie Martywyrośnięcia. Do mąki dodać drożdże, oliwę oraz sól. Wyrobić ciasto aż będzie odchodziło od ręki, gdyby się kleiło dodać oliwy. Odstawić do wyrośnięcia. Dodatki :* sos pomidorowy * szynka* pomidory* ser żółty Przygotowanie : Ciasto rozwałkować bądź rozciągnąć. Przełożyć na blaszkę. Piekarnik rozgrzać na max. U mnie to 250 stopni. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, ułożyć dodatki, posypać żółtym serem. Piec
Magiczne Życie Martyznajduje się w lodówce. Ale przede wszystkim od tego, ile mam czasu do wyjścia na pociąg. 2. Ulubione warzywo stosowane najczęściej do przygotowywania dań w Twojej kuchni? Chyba pomidory. Wykorzystuję je do naprawdę wielu dań. I ziemniaki, jako podstawa obiadu, co wyniosłam z domu. 3. Jaka była najbardziej znienawidzona przez Ciebie potrawa z dzieciństwa? Znienawidzona? Jako dzieciak jadłam niemalże wszystko
W kuchni Karmel-itkikonfiturą z botwinki) POLSKA SEZONOWA WOŁOWINA Z SALSA VERDE PĘCZOTTO Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ SANDACZ Z SZYNKĄ DOJRZEWAJĄCĄ NA PUREE Z KALAFIORA OŚMIORNICE W SALSIE Z PALONYCH POMIDORÓW TRUFELKI CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI Z TATAREM Z TRUSKAWEK I MIĘTĄ LUB Z ANANASA Z BAZYLIĄ SMOOTHIE ANANASOWE Z BAZYLIĄ Kiedy już wszyscy się pojawili, blogerzy przywdziali białe fartuchy i słuchali trików
W kuchni Karmel-itkisiebie (ciasto urośnie). Jajo rozbełtuję i wszystkie porcje smaruję nim z wierzchu. Wkładam do piekarnika. Piekę prze 20-30 minut, aż wierzch ciasta będzie pięknie zrumieniony. Podaję z pomidorami lub dobrą surówką. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkimalinowym sokiem,co to latem powstawał przy upale w małej kuchni.Ale także z zapachem cynamonu, korzennych przypraw i różnością składników. Dynie, kabaczki, cukinie, ziemniaki, bataty,marchew, papryka, późniejsze odmiany pomidorów, jabłka i gruszki. Prawdziwa rozkosz dla tych, którym kuchnia sprawiaprzyjemność i urozmaica tę szarość dnia codziennego.Zapraszam więc na placek z jabłkami. Delikatny, puszysty, pachnący cynamonem.W oryginale zamiast jabłek, użyto gruszek
W kuchni Karmel-itkioraz samopoczucia. Musimy jednak pamiętać, żeby nie popaść w skrajność :) Link do artykułu: http://kobieta.onet.pl/zdrowie/psychologia/ortoreksja-ciemna-strona-zdrowego-odzywiania/j41mz Dzisiejszy przepis jest moim małym eksperymentem. Nigdy wcześniej nie łączyłam wędzonej ryby z pomidorami i jogurtem. Połączenie okazało się udane, a potrawa wyszła bardzo smaczna :) PENNE Z WĘDZONĄ MAKRELĄ(składniki na 1 solidną porcję lub 2 mniejsze) - makaron penne pełnoziarnisty- pół wędzonej makreli
Zgrabne Gotowaniejuż za polskim świeżym chlebkiem z masłem :) Ale jakoś radzić sobie trzeba. Moje typowe śniadanie wygląda tak: wafle ryżowe z odtłuszczonym serkiem philadephia, sałatą lodową, "szynką" z indyka i pomidorem lub innymi warzywami. Czasem zdarza mi się wyskoczyć do bufetu śniadaniowego na typowe amerykańskie pancakes. Jeśli chodzi o przekąski to posmakowały mi bardzo popularne w USA precle. Zamierzam
Zgrabne Gotowaniemieszamy i na koniec zalewamy śmietanką kremówką, podgrzewając do momentu powstania aksamitnego sosu. Po dodaniu wszystkiego danie powiększa swoją objętość trzykrotnie ;) Całość posypałam świeżym tymiankiem, a obok poukładałam cząstki pomidora. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeinny drobno starty twardy ser, orzeszki piniowe i sól. Istnieje jeszcze druga odmiana pesto, która w przeciwieństwie do odmiany standardowej pesto alla genovese zawiera suszone na słońcu pomidory i nazywa się pesto alla siciliana.Pesto serwowany jest do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. We Włoszech sprzedawany
Blondynka Gotujeprowansalska Kamis mieszanka ognista w młynku Kamis świeżo zmielony pieprz czarny Kamis kilka listków świeżego oregano słodka papryka w proszku Kamis Sałatka: 2-3 łyżki oleju rzepakowego Biooil suszone pomidory z bazylią i czosnkiem sól prowansalska 7 listków mięty pomarańczowej kilkanaście listków różnych sałat kilka listków rukoli 1 mała cebulka dymka ze szczypiorem kawałek świeżego ogórka 3 rzodkiewki
Blondynka Gotujerozmarynu olej rzepakowy Biooil przyprawa do grilla pikantna Kamis sól czosnkowa z ziołami Kamis Dodatkowo: 1 mała papryka czerwona 4 większe listki mięty pomarańczowej kawałek ogórka zielonego 1/2 dużego pomidora szczypior, malutki pęczek kilka listków szpinaku garść miksu sałat garść rukoli 1 mała czerwona cebulka 4 placki tortilli Sos czosnkowy - improwizowany: mały jogurt naturalny 3-4 ząbki czosnku sól czosnkowa
Blondynka Gotujewłożyć płaty kurczaka.Po kilku godzinach na każdy płat układać: - po kawałeczku sera żółtego - pieczarki (wcześniej drobno pokroić i usmażyć na oliwie z odrobiną masła, posolić i popieprzyć).- kawałek suszonego pomidora. Zwinąć roladki spiąć wykałaczką, obsypać jeszcze papryką słodką, majerankiem i odrobiną mąki. Obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć kawałeczki masła
coolinarnastrefa.blogspot.com