makowe kluski kładzione na mleku Jak tam wczorajszy wieczór? Udał się? U mnie zdecydowanie. Pomimo, że na początku nie znałam jakieś 1/2 osób. >.<
More food, love and dreamsPomarańczowe tosty francuskie z ciasta drożdżowego a'la crepes suzette z ricottą inspiracja Tosty z ciasta drożdżowego są jednak najlepsze Choć drożdżowe nie wyszło do końca
More food, love and dreamsChłodny, jesienny poranek. Mokry nos dotyka ciepłego ucha – budzę się natychmiast, świadoma, że koci alarm nie ma opcji „przełóż”. Absolutnie aseksowną chrypką ogłaszam
Gotuj z Blue RavenWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Bułeczki z serem i skórką pomarańczową pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje .
Marta GotujeCytrusy sa bardzo mile widziane w mojej kuchni. Lubie ich swiezy i bardzo aromatyczny smak i zapach. Przewaznie zjadamy je bez zadnych ozdobnikow, w takiej naturalnej
Przysmaki Karolki... Wlasnie tak moge z czystym sumieniem powiedziec o tym polaczeniu smakow. Pomarancza z czekolada to w ostatnim czasie jedno z moich ulubionych zestawien wiec nie moglam
Przysmaki KarolkiLubie w sobotni czy niedzielny poranek zjesc na sniadanie swieza bulke z dzemem, popic ja aromatyczna, czarna kawa. Nigdzie sie wtedy nie musze spie szyc, nic
Przysmaki KarolkiKoncowka roku na blogach oznacza szereg akcji kulinarnych, ktorych nie moge przegapic. Uczestnicze w nich od samego poczatku bloga wiec czuje sie z nimi emocjonalnie zwiazana
Przysmaki KarolkiPierwszy dzien grudnia, to chwila na ktora czekalam. Ciesze sie jak dziecko. Powodow do tej radosci mam kilka. Najwazniejszy, choc najbardziej blahy to taki, ze w
Przysmaki KarolkiUwielbiam prezenty. Lubie je dostawac, ale jeszcze bardziej lubie je dawac i ciesze sie za kazdym razem gdy moge sprawic komus radosc. Najpiekniejsze jak dla mnie
Przysmaki KarolkiOstatnio zauwazylam, ze im blizej wiosny tym czesciej na moim stole goszcza roznego rodzaju zielone salatki. Nie wiem czy to podswiadome zaklinanie zimy by juz sobie
Przysmaki KarolkiCześć :) Przepraszam za chwilową nieobecność, ale widzę, że mój kochany Mąż też coś upichcił - swoją drogą, oboje prowadzimy ten blog, w większości ja piekę i fotografuję
Pora coś zjeśćCześć :) Lubicie imbir? Mam nadzieję, że tak, bo dzisiaj kolejny przepis z użyciem tego składnika :) Przepis pochodzi z książki "Muffinki" wyd. Świat Książki. Czytaj
Pora coś zjeśćCześć! Pascha czyli potrawa wielkanocna, która się bardzo zakorzeniła w naszej kulturze i zwyczajach wielkanocnych. Ten słodki deser przybył do nas z okolic Rosji i Ukrainy
Pora coś zjeść