Tortilla z kurczakiem Składniki: 4 placki tortilli Pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka/ kebaba/ gyrosa Sałata (ja użyłam mix sałat) 1 pomidor 4 rzodkiewki 1 ogórek 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mała cebula Koperek Szczypiorek Składniki na sos do tortilli: Jogurt naturalny (Greek Style Light) 2 ząbki czosnku (wycisnąć przez praskę) 1 łyżeczka musztardy Kilka listków bazylii
The Sweet Damselcukrami, żeby powstał budyń. Masło utrzeć i stopniowo dodawać do niego ostudzony budyń (można dodać do kremu ulubiony aromat lub kilka kropli soku z cytryny) Na koniec przełożyć placki kremem i włożyć do lodówki, najlepiej na całą
The Sweet Damselcukrami, żeby powstał budyń. Masło utrzeć i stopniowo dodawać do niego ostudzony budyń (można dodać do kremu ulubiony aromat lub kilka kropli soku z cytryny) Na koniec przełożyć placki kremem i włożyć do lodówki, najlepiej na całą
The Sweet Damselcukru, suszonym oregano i bazylią oraz pieprzem. Gotować na wolnym ogniu ok 10 minut. Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części. Obsypać mąką i i rozwałkować 2 okrągłe placki. Spody kłaść na blaszce posmarowanej oliwą i odstawić jeszcze na ok 20-30 minut do wyrośnięcia. Następnie posmarować ciasto sosem pomidorowym, ułożyć mozzarellę, salami, pokrojone pieczarki, cebulę oraz
The Sweet Damselwyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Jeżeli nie mamy gotowego sera, to biały ser należy rozdrobnić dodać jajko i cukier. Całość dokładnie wymieszać. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na cienki placek, smarujemy serkiem i zwijamy jak roladę. Następnie kroimy pod lekkim skosem około 2 cm kawałki.Przy krojeniu ciasto na pewno się spłaszczy, więc musimy lekko uformować okrągłe drożdżówki. Rozkładamy
KasiaiKrzysiu.plprzykryj na jakiś czas pokrywką. Gotowe jajko przełóż na owsiankę, opcjonalnie posyp odrobiną soli. Całą owsiankę posyp ulubioną natką. Smacznego! Szukasz innej inspiracji na śniadanie z cukinią, kliknij! Placki z cukinii i sera żółtego
tost z dżememZostawić ciasto do wyrośnięcia 3. - Na stolnicę oprószyć troszkę mąki wyłożyć ciasto z ciasta zrobić rulon nie zagniatać zbyt mocno podzielić na małe porcje a każdej porcji zrobić placek dać łyżeczkę powideł z pigwy skleić pączek położyć na stolnicy sklejeniem w duł pączki zostawić na chwilę aby troszkę wyrosły 4. - w garnku lub frytkownicy smażyć pączki
W królestwie smaków Beatyzagnieść jak by się zbytnio kleiło dodać więcej mąki ilość mąki zależy od ziemniaków 3. Czereśnie przelać na sito by nieco odciekły z soku Z masy ziemniaczanej robić placki nadziewać czereśniami skleić zrobić knedle Knedle gotować w wrzątku do wypłynięcia przelać zimną wodą i zostawić chwilę by się parzyły 4. Do odcedzonego soku dolać wodę
W królestwie smaków BeatyDodać jajka 3 czubate łyżki bułki tartej posiekany lubczyk przyprawić przyprawą solą i pieprzem wszystko dobrze wymieszać zostawić na 0,5 godziny z masy formować płaskie placki panierować w bułce tartej smażyć na oleju
W królestwie smaków BeatyPyszne placki o pięknym aromacie Składniki - 8 ziemniaków średnich - 1 marchew - 1 jajko - 2 czubate łyżki mąki - 1 gałązkę lubczyku - szczypior z 1 cebuli - 1 ząbek czosnku - sól - pieprz - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. - Ziemniaki i marchewkę obrać zetrzeć na drobnej tarce posolić odcisnąć powstały sok do szklanki - Dodać zmiażdżony czosnek posiekany lubczyk
W królestwie smaków BeatyGotowe ciasto oprószany mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 40-45 minut. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 28 kulek, które następnie formujemy w płaskie placki i na ich środek nakładamy jagody wymieszane z cukrem pudrem. Zlepiamy mocno bułeczki i odkładamy łączeniem do dołu na około 16-20 minut do ponownego wyrośnięcia Jagodzianki
w mojej kuchniczas miksując wlewamy powoli olej. Tak ubitą piankę wykładamy na wystudzone ciasto, układamy na wierzch pianki owoce, następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach zamrożoną drugą część ciasta. Placek wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni C pieczemy przez 30 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem, kakaem lub polewamy lukrem w esy floresy. Smacznego
kgwjanczewospirytus i rozpuszczone masło. Dokładnie zagnieść ciasto i wybić wałkiem, czyli napowietrzyć ciasto. Włożyć ciasto na godzinę do lodówki, a następnie odcinać po kawałku i rozwałkować na bardzo cienkie placki. Faworki są tym smaczniejsze im cieńsze ciasto. Ciasto pokroić na cienkie paski, mniej więcej 3-4 cm szerokości i 10-12 cm długości. Na środku każdego paska trzeba zrobić
na moim stole...przez praskę ser, roztrzepane jajka, olej ocet i sodę mieszamy i wyrabiamy elastyczne ciasto. Jeśli ciasto jest za rzadkie, dosypujemy odrobinę mąki. Gdy ciasto będzie dobrze wyrobione, wałkujemy cienkie placki i kroimy prostokąty wielkości pół koperty. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy, pieczarki obieramy, drobno kroimy, i dokładamy do cebulki, solimy i czekamy aż odparuje cały płyn z pieczarek, odstawiamy
na moim stole...było elastyczne. Ja wszystkie składniki wrzucam do malaksera, robot całą mozolną, brudną robotę robi za mnie:) Wyrobione ciasto, wykładamy na stolnicę obsypaną mąką, i wałkujemy cienkie placki. Wykrawamy kółka szklanką, nakładamy po łyżeczce farszu i dokładnie zlepiamy pierożki. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie po około 4 min. Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie i polewamy nim pierożki wyłożone
na moim stole...