piersi - 15384 przepisów (strona:723/1026)

Zapiekanka z kurczakiem, porem i ryżem + film 158

kurczaka i majonezem to smaczne, sycące a zarazem proste danie jednogarnkowe w sam raz na obiad lub kolację.  składniki na żaroodporną formę 23cm na 35cm 2 mniejsze piersi z kurczaka lub jedną większą 2 woreczki ryżu ( po 100 g ) 200 g sera żółtego 2 pory 5-6 łyżek przyprawy do kurczaka 250 g majonezu kieleckiego z czosnkiem przepis Ryż

Smakowite Dania
Faszerowane piersi z kurczaka duszone w winie 150

Corner by "jagodzianka" Super smaczne danie. Przepis inspirowany kuchnią włoską. Potrawa wygląda bardzo dobrze i jeszcze lepiej smakuje. Porcja dla 5 osób Składniki: … Przeczytaj cały artykuł Post Faszerowane piersi z kurczaka duszone w winie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Meksykanotto 313

Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne danie jednogarnkowe łączące smaki włoskie i meksykańskie. Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki papryki … Przeczytaj cały artykuł Post Meksykanotto pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Piersi kacze sous-vide 133

Blueberry Corner by "jagodzianka" Sous-vide (po francusku – w próżni ) to metoda przygotowywania mięs, owoców i warzyw. Polega na próżniowym zapakowaniu potrawy w … Przeczytaj cały artykuł Post Piersi kacze sous-vide pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Filet z kurczaka w sezamie 144

inaczej. Tak też proponuję. Filet z kurczaka w sezamowej panierce. Sezam doskonale smakuje podprażony, a tak się dzieje właśnie w przypadku  tego dania. Zapraszam na bloga. SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka 1 jako 2 łyżki mleka szklanka sezamu sol , pieprz zioła do drobiu olej do smażenia WYKONANIE: filet płuczemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.  Rozcinamy na połowę, wtedy filety

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z kurczakiem i mango. 203

bardzo mało kalorii. Kurczak to mięso zawierające dużo białka, a mało tłuszczu. Po połączeniu, te dwa składniki tworzą idealną bazę dla sałatki. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Filet z piersi kurczaka (250 g) Dojrzałe średnie mango 70 g pomidorków koktajlowych 10 g szczypiorku Ząbek czosnku 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczki oliwy Sól, pieprz Przygotowanie:  Filet z kurczaka myjemy, osuszamy

Kuchnia Łukasza
Klopsiki w sosie pieczarkowym bez laktozy 162

użyć innych grzybów lub grzybów leśnych). Sos pieczarkowo - kokosowy sprawia, że całe danie zmienia swoje oblicze. Klasyka z odrobiną azjatyckiej nuty. Do przygotowania 14 klopsików średniej wielkości potrzebujemy: - 2 piersi z kurczaka (1 podwójna) ok 300-400g  - 1/2 woreczka ugotowanej kaszy jaglanej - 4 pieczarki (posiekane) - sól, pieprz do smaku Do przygotowania sosu potrzebujemy: - mleko kokosowe, około 200ml

Szybko Tanio Smacznie
Pita i pyszny "fast food"! 340

grubości 5 mm. Obsypać pity odrobiną mąki i zostawić na 20 min pod przykryciem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku, w 230 stopniach przez 6-8 minut. Kurczak: 3 pojedyncze piersi kurczaka, 3 ząbki czosnku, kawałek świeżego imbiru, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka sumaku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki kuminu, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 1/4 łyżeczki kurkumy, pieprz

Plate of Joy
Targowy zawrót głowy... czyli sałatka! 176

zielonego groszku, garść bobu, 5-6 pomidorków koktajlowych, 2 rzodkiewki, 40 g twarogu 1/2 natki pietruszki, 1/2 pęczka koperku, ząbek czosnku, olej rzepakowy - kilka łyżek ew. wędzona ryba, jajko, pierś kurczaka Fasolkę szparagową, groszek i bób należy oczyścić i ugotować. Po ugotowaniu należy obrać bób ze skórki. Do miski / talerza wkładamy kaszę, pokrojoną na pół fasolkę szparagową, obrany bób

Plate of Joy
Sandomierz - Czas Dobrego Sera - IV Ogólnopolski Festiwal Nieskończonych Form Mleka 165

stronie . Mamy dla Was trochę zdjęć, żebyście sami zobaczyli, że warto pojechać :)  Kaszubska Koza BioPiekarz - Bogdan Smolorz BioPiekarz - Bogdan Smolorz Pokaz gotowania - Dariusz Wójcik oraz Krzysztof Gawlik Piersi perliczki marynowane w białym winie, z musem ze śmietany i marmolady z płatków różny, z grillowanymi gruszkami z zalewy marynowanymi w wiśniówce, podane z serem lazur

Plate of Joy
Pieczona gęś 189

zaskoczeni tym, co oferuje nam MAKRO - do wyboru mamy gęś świeżą, mrożoną oraz elementy gęsi. Możemy skusić się na zakup całej tuszki, ale również na spróbowanie możemy kupić nóżkę, pierś, szyje czy podroby! I dziś właśnie proponujemy Wam pieczoną gęś, która jest idealną propozycją na zbliżające się święta Bożego Narodzenia. Gęś zamarynowana w aromacie ziół i pomarańczy u nas była

Plate of Joy
Makiełki 175

jest zresztą cała masa! Moja mama pierwszy raz spróbowała makiełek kilka miesięcy po moim urodzeniu i na tyle jej zasmakowały, że zjadając całkiem pokaźną porcję i karmiąc mnie potem piersią przekazała wraz z mlekiem całe działanie maku, co natomiast spowodowało, że spałam bez przerwy przez 3 dni ;) Zresztą zawsze każdy w rodzinie czeka na ten moment kiedy makiełki trafią

Plate of Joy
Kurczak z kuskusem i cukinią w sosie pieczarkowym 207

kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 cebule 250 g pieczarek 1 młoda cukinia 2 łyżki śmietany 18% 0,5 szklanki kaszy kuskus 1 szklanka wrzątku Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy przyprawa do kurczaka. Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki rozrabiamy w blenderze. Młodą cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, szklimy

VioletoweKucharzenie
Rolada z piersi z indyka nadziewana jajkiem pieczona z lubczykiem. 192

macie, że lubicie jeść daną potrawę przygotowaną tylko przez, na ten przykład, babcie? Babcia Żony Mej robi przy różnych świątecznych wydarzeniach, jak ona to nazywa, gniazdka, czyli roladki z piersi indyczej, pieczone w pieczarkach i cebuli. Inspirowany tym daniem stworzyłem jedną dużą roladę, którą nadziałem pięcioma jajami, a cebulę i pieczarki wykorzystałem również do nadzienia. Samo mięso piekło się

BaRepas
Kurczak pieczony z kurkumą i tymiankiem 149

dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, przeciśniętymi ząbkami czosnku i oliwą. Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć nimi całego kurczaka. Przygotować blaszkę lub naczynie do zapiekania i ułożyć w nim mięso (piersiami do góry). Piec przez 30 minut w temp. 180ºC a następnie zmniejszyć temperaturę do 160ºC. Formę przykryć folią aluminiową i piec dalej przez 1 godzinę. Następnie zdjąć folię i piec

Świat Domowej Kuchni