obiad :) Chętnie zje i dziecko (w końcu to spaghetti ), jak i mąż, który uwielbia mięso :) Składniki: opakowanie szpinaku w brykiecie (ok450g) 2 pomidory ok 30g żółtego sera podwójna pierś z kurczaka 3 ząbki czosnku oliwa sól i pieprz do smaku opakowanie makaronu spaghetti Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany drobno czosnek i go zarumienić
ChilliJemyBrokuły uwielbiam :) Co zrobić żeby smakowały jeszcze lepiej? Połączyć je z sosem! Niebo w gębie :) Składniki: Brokuł ok 0,5 kg szklanka śmietany 18% podwójna pierś z kurczaka 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz oliwa makaron Opcjonalnie- jeden topiony serek śmietankowy w kostce Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Brokuły umyte i podzielone wkładamy do osolonej i wrzącej wody
ChilliJemykażdy lubi gotowanego kurczaka, ale podanie go z sosem beszamelowym to naprawdę smaczne połączenie :) Przepis na sos beszamelowy ---> TUTAJ Składniki: ok 1kg ziemniaków duża podwójna pierś z kurczaka natka pietruszki cebula średnia cukinia 2 papryki (żółta i czerwona) 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, ostra papryka, bazylia oliwa Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i wrzucamy do osolonej wody
ChilliJemyulubionych kurczakowych szybkich dań :) W zasadzie mogłabym jeść nawet bez ryżu :P Gotowe w 20 minut, sycące i aromatyczne. Najlepiej podawać z ryżem. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: Duża podwójna pierś z kurczaka cukinia 2 czerwone papryki średnie 2 cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego pół szklanki wody przyprawy (sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, papryka ostra, oregano) Przygotowanie: Ryż ugotować. W międzyczasie
ChilliJemyduża czerwona papryka sałata Sos: 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki soku z cytryny pieprz, sól bazylia, zioła prowansalskie, oregano 5 ziemniaków umytych, ale nie obranych ze skórek duża pierś z kurczaka bułka tarta mleko + jajko Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i odstawiamy. Ziemniaki kroimy w ósemki. Kurczaka kroimy na małe części. Obtaczamy w jajku połączonym
ChilliJemyKończy się niestety sezon na szparagi, więc postanowiłam jeszcze go wykorzystać. Bardzo lubię curry, więc urozmaiciłam go smakiem białych szparagów. Smak niezwykle oryginalny. Ujmujący. Polecam :) Składniki : pierś z kurczaka 3 łyżeczki przyprawy curry (może być również pasta) pęczek białych szparagów 20dag szpinaku puszka mleka kokosowego (400ml) łyżka soku z cytryny sól, pieprz papryka czerwona ostra
ChilliJemycukinia. U mnie mieszanka cukinii z warzywami i kurczakiem, które pozwoliłam sobie nazwać leczem. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 2 średnie cukinie 2 czerwone papryki puszka pomidorów krojonych duża cebula pierś z kurczaka 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz 2 szklanki bulionu bazylia, majeranek, papryka ostra lubczyk świeży Przygotowanie: Kurczaka drobno kroimy razem z cebulą solimy i podsmażamy lekko
ChilliJemylubi czosnkowo - brokułowe klimaty, ten polubi moja propozycję. Mam nadzieję oczywiście :) Fajna przekąska, ale i sycące danie. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki: 1 świeży brokuł duża pierś z kurczaka ok 25dag makaronu kokardki 400ml śmietany 18% 5-6 ząbków czosnku sól, pieprz, cukier do smaku przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Makaron gotujemy z dodatkiem soli i odrobiny oleju. Wodę do obgotowania brokuła
ChilliJemylubi szpinaku, w tej postaci z pewnością zostanie jego fanem :) Bardzo sycące i smakuje równie dobrze kolejnego dnia. Zapraszam :) Składniki farsz: 50dag szpinaku mrożonego pół kilo piersi z kurczaka 3 ząbki czosnku opakowanie sera feta sól, pieprz Składniki sos: puszka pomidorów w puszce krojonych bez skórki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego szczypta cukru pół szklanki wody sól, pieprz cebula ( może być
ChilliJemyjest Ktoś na sali kto nie zna tej sałatki? Chyba nie znam nikogo takiego :) Króluje na spotkaniach ze znajomymi, czy szybkim obiedzie w domu :) Składniki: duża pierś z kurczaka mieszanka sałat (rzymska, masłowa, rukola) cebula (u mnie czerwona) 3 pomidory duża papryka czerwona puszka kukurydzy Przyprawa gyros 4 łyżki śmietany 12 % 2 ząbki czosnku cukier,sól, pieprz bazylia Przygotowanie
ChilliJemypowoli robi się zielono i słonecznie :) W każdym razie posmakuje każdemu, kto lubi słonawy smak fety, połączony ze szpinakiem, kurczakiem i kukurydzą. Składniki: duży płat ciasta francuskiego (375g) duża pierś z kurczaka 450g szpinaku pół puszki kukurydzy 100g sera feta 3 ząbki czosnku 6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz Przygotowanie: Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Opruszamy solą i pieprzem
ChilliJemyzrobieniu, sycące i bardzo aromatyczne. Polecam :) Składniki: 50dag makaronu spaghetti puszka pomidorów krojonych bez skórki garść świeżej bazylii natka pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 20dag sera żółtego duża pierś z kurczaka papryka słodka i ostra sól, pieprz 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Pomidory razem z sokiem przelewamy do niedużego rondelka. Gotujemy ok 15 minut. Dodajemy
ChilliJemyszybko się kończą. Propozycji na ich po danie jest wiele. Moja dzisiejsza to sałatka z kurczakiem i zielonymi szparagami. Spróbujcie:) Skła dniki: 0,5kg piersi z kurczaka 30 dag zielonych szparagów pół czerwonej papryki czerwona cebula 1/3 szklanki kuskus 8 pomi d orków koktajlowych przyprawa d o gyrosa łyżeczka czosnku nie d źwie d ziego pieprz,sól
ChilliJemyzapomniałam. Najczęściej... i właściwie głównie, używałam go do rosołu. Przez to zrodziła się myśl o wykorzystaniu go do innego dania z drobiu i voila! Pycha. :) + olej do smażenia Pierś kroimy w niezbyt dużą, równą kostkę. Wrzucamy ją na rozgrzany tłuszcz i posypujemy z wierzchu równomiernie solą oraz pieprzem. Mieszamy, lekko podsmażamy i jeszcze raz czynimy to samo. Podsmażone mięso
Kuchenna Kontrrewolucyajest chyba moją ulubioną ze względu na dużą zawartość kukurydzy, czosnku i pomidorów. Oczywiście ich ilość można konfigurować dowolnie, ja jednak tutaj preferuję dużo wszystkiego. :) 1 średniej wielkości pierś kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 nieduży ogórek wężowy 2 średnie pomidory 1 niezbyt duża kapusta pekińska 400ml kwaśnej śmietany 18% 4 łyżki oleju rzepakowego 3 - 4 łyżki majonezu 4 ząbki
Kuchenna Kontrrewolucya