Taki gulasz można zrobić i z mięsa wieprzowego. 70 dkg piersi z kurczaka 2 cebule 50 dkg pieczarek 1/2 szkl.śmietany pomidory mielone Skworcu zioła Małgorzaty Skworcu szusz warzywny Skworcu sol, pieprz liście laurowe ziele angielskie koperek Mięso i cebulę pokroić w kostkę.Cebulę podsmażyć , dodać mięso i razem lekko podsmażyć.Dodać pokrojone pieczarki ,przyprawy.Wlać wodę i gotować
Moje domowe kucharzeniesię lokalnym jedzeniem. Dziękujemy! Próbujcie, testujcie nowe dania bo może się okazać, że pewne nieznane potrawy staną się Waszymi ulubionymi. Składniki: - puszka mleczka kokosowego - 0,5 kg piersi z kurczaka - 3 cebule dymki - 3 ząbki czosnku - sok z jednej limonki - 1 płaska łyżka cukru brązowego - 3 łyżki przyprawy curry - 4 pełne łyżki masła orzechowego - oliwa z oliwek
Pan i Pani Smith w kuchnimamy mało czasu lub gdy nic nam się nie chce warto pokusić się o dobry gotowy sos. Dodajemy tylko swoje ulubione mięso, warzywa, przyprawy i obiad gotowy! 1 podwójna pierś z kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 cebule 1/2 czerwonej papryki 7 pieczarek 520 g sosu słodko-kwaśnego JAMAR 0,5 łyżeczki curry 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki
VioletoweKucharzeniegalaretka), ale to pyszna, mięciutka i soczysta wędlina. Delikatnie pachnie majerankiem, zachęca aby ją położyć na pajdę chlebka. A w dodatku jest bardzo łatwa do przygotowania. - 1 podwójna duża pierś z kurczaka - 2 pełne łyżki żelatyny - 2 łyżki suszonego majeranku - 1 płaska łyżeczka suszonego rozmarynu - sól - folia spożywcza Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, delikatnie nacinamy oba płaty i rozkładamy
kawawszklancejogurt (lub mleczko) i zmiksować blenderem. Przetrzeć przez sito. Podawać z grzankami lub podsmażonym tofu (zamarynowanym w sosie sojowym i miodzie). W wersji niewegetariańskiej można podać z podsmażonymi kawałkami piersi z kurczaka
zadanie-gotowaniesłodką papryką – jak kto lubi😉 Składniki: Boczek bardzo cienko pokrojony – kilka plastrów (w zależności od ich długości) Mięso z udka kurczaka* Patyczki do szaszłyków * może być pierś z kurczaka, ale istnieje możliwość, że wyjdzie suche Przygotowanie: Zaczynamy od namoczenia patyczków do szaszłyków w wodzie – to sprawi, że się nie przypalą podczas grillowania. Wystarczy
Jak gotować i nie zwariowaćłyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku Składniki sosu wymieszać, odstawić w głodne miejsce. Najlepiej wykorzystać mięso z rosołu (gotujemy sobie niedzielny rosół; kurczaka wyjmujemy, obieramy mięso); ewentualnie pierś kurczaka ugotować w osolonej wodzie. Jaja ugotować na twardo, obrać. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać. Wszystko pokroić w kostkę. Groszek, ogórki i oliwki odsączyć. Ogórki pokroić w małą kosteczkę
6nieboJeżeli chcesz zaskoczyć gości wyglądem Twojego dania...czas zacząć gotować! Składniki na 4 porcje obiadowe: 250g makaronu - u mnie czarne wstążki :) 1 mała, podwójna pierś z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych 15 dag sera mozarella (w kawałku) 1 mała cebula 1/3 papryczki chilli 1 ząbek czosnku kilka listków świeżej bazylii oliwa z oliwek (koniecznie
Alutka-GotujeTagliatelle marchewkowe jest doskonałym dodatkiem do kurczaka i właśnie coś takiego postanowiłam stworzyć na moją dietę ... bo dieta musi być smaczna :) Składniki na 2 porcje: 1 duża pierś z kurczaka (pojedyncza) 3 duże marchewki kilka różyczek brokuła 1 ząbek czosnku 1/4 czerwonej papryki ser grana padano (lub parmezan) bazylia, pieprz, papryka 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła
Alutka-Gotujeczosnku . Makarony Incola polecam szczególnie osobom na diecie bezglutenowej . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g makaronu fusilli tricolore Incola 700 g pomidorów w sosie z puszki 600 g piersi z indyka 4 duże pieczarki 1 duża cebula 2 duże marchewki kawałek selera naciowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka koncentratu chili sól, pieprz do smaku 4 łyżki masła 1 łyżka
Sama słodycz i szczypta chilikokosowego 1 cebula 1 ząbek czosnku kilka listków mięty 2 łyżki masła kawałek papryczki chili sok z połowy limonki 1 łyżeczka cukru brązowego sól Dodatki: 200 g filetów z piersi kurczaka, sól, pieprz salsa: 2 gruszki, 1 mała czerwona cebula, natka pietruszki, sok z połowy limonki, 1 łyżeczka octu balsamicznego Wykonanie: Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Następnie podsmażyć
zadanie-gotowaniesię na tradycji kuchni indyjskiej i pakistańskiej. Tak przygotowany kurczak idealnie nadaje się dla osób, które uwielbiają wyraziste smaki. Mięso jest soczyste, a sam sos niezwykle aromatyczny. 1 podwójna pierś z kurczaka Marynata: 100-150 g gęstego jogurtu naturalnego 1-3 łyżki oliwy po 1 łyżeczce: cynamonu, słodkiej papryki, papryczki chilli, kuminu, ziaren kolendry, imbiru , kurkumy
Di gotujePożywna i bogata w różnorodne składniki sałatka. Składniki 1/2 szkl ugotowanego amarantusa 1 podwójna pierś z kurczaka 1 kapusta pekińska ( mała ) 2 duże pomidory 1 ogórek 1 puszka kukurydzy z groszkiem firmy Jamar 4 łyżki majonezu 4 łyżki … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySkładniki na kurczaka w pomarańczowym sosie: 1 podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki oleju 1 duża cebula 1 czerwona papryka szczypta soli 1 pomarańcza 200 ml soku z pomarańczy 1/3 łyżeczki mąki ziemniaczanej sos sojowy cukier ocet jabłkowy lub sok z cytryny 1/2 łyżeczki do potraw chińskich (ewentualnie) papryka ostra do smaku Mięso kroimy w około
Rozpustne gotowanieCzekoladowy ( ale nie słodki ) sos mole pochodzi z kuchni meksykańskiej. W połączeniu z mięsem drobiowym doskonale się sprawdza. Składniki 4 piersi kurczaka świeża kolendra Sos: 2 łyżki oliwy 2 cebulki dymki 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g rodzynek 2 goździki 3 czubate łyżki kakao chili w proszku mielony kumin Przygotowanie Na patelni rozgrzałem oliwę
R'n'G Kitchen