piersi z kurczaka z papryka - 3498 przepisów (strona:76/234)

Szaszłyki z kurczaka 173

przecież po to jest grill elektryczny. O każdej porze roku,nawet w środku zimy możemy przygotować sobie taki wspaniały letni obiad. 1 duży filet z piersi kurczaka 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 1 cebula marynata: 2 łyżki oleju z pestek winogron 10 kropel sosu sojowego 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku sól  świeżo mielony pieprz ponadto

Kolorowa kuchnia Elki
Szparagowe kotleciki zapiekane w sosie 111

czasem zmienić przyzwyczajenia, aby spróbować pysznych zapiekanych kotletów z piesi kurczaka, szparag i sosu beszamelowego.  Do przygotowania 4 kotletów: 2 piersi z kurczaka 250 g szparag 4 plastry żółtego sera sól, pieprz,  przyprawa do kurczaka słodka papryka w proszku sos beszamelowy 2 łyżki masła 2 łyżki mąki  1 szklanka mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa Z 2 piersi(...)polać sosem beszamelowym. Zapiekać 25 minut w 170 stopniach. Następnie na każdy kotlet włożyć plasterek sera i zapiekać jeszcze 5 minut. Gotowe kotleciki dla kontrastu posypać słodką czerwoną papryką w proszku

Jadło i czytadło
Ryż z sosem orientalnym 385

pojedyncza pierś z kurczaka (ok 30 dag) 1 mała cebula 1 mała marchew 1 mały por 1/2 mango 1/2 czerwonej papryki 4 małe pieczarki 4 łyżki sosu sojowego  50ml mleczka kokosowego przyprawy: szczypta kukrumy, curry, pieprzu cayenne i papryki słodkiej 3 łyżki oliwy ew. 2 łyżeczki mąki krupczatki do zagęszczenia sosu Przygotowanie: Pierś z kurczaka i cebulę kroimy

Ze smakiem i z pasją
Ziołowe schabowe z wkładką 139

piersi kurczaka Sól czosnkowa Biały pieprz Oregano Liść lubczyku Zioła prowansalskie 2 jajka Bułka tarta do panierowania 10 pieczarek 1 cebula 1 czerwona papryka 100 g żółtego sera Olej do smażenia Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy delikatnie tłuczkiem. Z każdej strony doprawiamy solą czosnkową i białym pieprzem. Z jednej strony obsypujemy oregano, ziołami prowansalskimi

VioletoweKucharzenie
Makaronowa sałatka z czosnkiem i kurczakiem 142

cebulę  3 ząbki czosnku  4 łyżki majonezu  1 łyżka musztardy  1 łyżka ketchupu  Składniki ( do marynaty piersi z kurczaka )  4 łyżeczki przyprawy do gyrosa  2 łyżeczki pieprzu ziołowego  2 łyżeczki papryki czerwonej  1 łyżeczka curry  pół łyżeczki pieprzu czarnego  4 łyżki oleju  1 cebula  Wykonanie  Pierś

Mój Smak
Mix warzyw podany z ryżem 203

jednym talerzu z kurczaczkiem curry, ryżem,a to wszystko z nutą suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią ...mmm... cóż więcej można powiedzieć :) Składniki: 2 piersi kurczaka, 1/2 opakowania zielonej fasoli szparagowej, 1 czerwona papryka, 10 pieczarek, 6 marchewek, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 puszki czerwonej fasolki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, 1 łyżeczka curry

Aga w kuchni
Najlepszy Gyros 3766

Kuchnia grecka w upały rewelacyjnie spełnia swoją role-jest lekka, zdrowa I dietetyczna. Przy tym  niesamowicie smaczna . Jedno z bardziej popularnych dań w Grecji. Naukowcy

Smaki Edyty
Tortilla z Chrupiącym Kurczakiem i Sosem Miodowo - Musztardowym 580

idealna dla osób lubiących lekko eksperymentować w kuchni i wielbicieli nowych, ciekawych smaków. Tortilla z Chrupiący m Kurczakiem i Sosem Mio dowo - Musztardowym - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 100 g płatków kukurydzianych 7 łyżek bułki tartej 2,5 łyżki mąki pszennej mąka(...)łyżki musztardy delikatesowej 4 łyżki majonezu (najlepiej kieleckiego) 2 łyżki gęstej śmietany  Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Sposób przygotowania: Sos miodowo-musztardowy: Wszystkie składniki na sos dokładnie mieszamy ze sobą i odstawiamy w chłodne miejsce do zgęstnienia. Piersi z kurczaka kroimy na paski o grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według

Słodka Strona
Szaszłyki z kurczakiem w marynacie jogurtowej 140

kurczaka 7-8 łyżek jogurtu naturalnego 1 łyżeczka przyprawy do mięs z grilla 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 zabek czosnku 2 łyżki soku z cytryny 3-4 małe cukinie, u mnie żółta i zielona Do miski przełożyć jogurt. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz słodką paprykę i przyprawę do mięs z grilla. Wszystko wymieszać. Pierś z kurczaka

Monia miesza i gotuje
Tortilla fit! 172

antyoksydantów, działa orzeźwiająco na organizm, ponadto usprawnia metabolizm. Więcej info na www.sotinatural.pl SKŁADNIKI: - 2 szt tortilli - ogórek zielony - bazylia - oregano - pomidor malinowy - czerwona papryka - sos tatarski - czerwona cebula - pierś z kurczaka + przyprawa harissa - czarnuszka Gotowe tortille smarujemy sosem tatarskim, układamy pokrojone warzywa. Pierś z kurczaka grillujemy w przyprawach, lub smażymy na maśle z harissą.  Układamy kawałki gotowego mięsa

SMYKWKUCHNI
Mieszanka grillowa + szaszłyki 162

kurczaka  biała cebulka 2 szt.  ogórek zielony 1 szt.  papryka czerwona 1 szt.  mały melon  2-3 pomidorki  Dodatkowo po pół łyżeczki : bazylii tymianku oregano papryki słodkiej  soli pieprzu kolorowego chilli  rozmarynu oraz oliwa z oliwek ocet balsamiczny  Sposób przygotowania:  Warzywa myjemy i osuszamy, to samo robimy z piersią(...)patyki do szaszłyków.  Przygotowujemy własną mieszankę przypraw do grilla - do foliowej torebki wsypujemy przygotowane zioła  bazylię, tymianek, oregano i rozmaryn, a także sól, pieprz kolorowy, paprykę słodką i chilli, szczelnie zamykamy i potrząsamy energicznie do całkowitego połączenia.  Każdy z szaszłyków kropimy oliwą z oliwek, a następnie posypujemy przygotowaną mieszanką przypraw i ziół.  Rozgrzewamy grilla

Słodkie Przyjemności
Sałatka z czerwonej kapusty i wędzonego kurczaka 111

czerwonej kapusty, wędzonego kurczaka i wielu innych warzyw. Idealna jako przekąska lub lekki posiłek. Zapisz przepis Drukuj Składniki 400g czerwonej kapusty 400g wędzonej piersi kurczaka 75g zielonych oliwek 150g kukurydzy konserwowej 1 średnia czerwona papryka (250g) 2 średnie pomidory (250g) 1 nieduża czerwona cebula (120g) 2-3 łyżki octu kilka łyżek oliwy sól czarny pieprz świeżo mielony Instrukcje Z czerwonej(...)gotujemy przez 15 minut – aby kapusta zmiękła, ale pozostała lekko ale dente. Odcedzamy ją i pozwalamy nieco przestygnąć. Z piersi kurczaka usuwamy skórę; mięso kroimy w 2cm kostkę. Oliwki dzielimy wzdłużnie na pół, cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę rozkrajamy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w niedużą (7-8mm) kostkę. Pomidory kroimy wzdłużnie na grube plasterki; pozostawiamy

Kulinarna Pokusa
Chińszczyzna z kurczakiem, mango i zieloną fasolką szparagową 213

Warzywa- papryka, cebulka, kalafior? Orzechy? Kombinujemy dokładnie jak chcemy aby uzyskać nasze ulubione chińskie o idealnym smaku. Warto próbować! :)  Składniki: 300 gram piersi z kurczaka* cebula dymka** pół mango  100 gram zielonej fasolki szparagowej papryka jedna, mała papryczka chilli  2-3 cm imbiru 2 ząbki czosnku pół czerwonej cebuli 2 łyżki sosu sojowego 3 łyżki sosy teryiaki

Mango Papaja
Sałatka śmieciuszka z ananasem i kurczakiem 149

wójna pierś  z kurczaka pęczek natki pietruszki duża czerwona cebula 2-3 łyżki śmietany  pieprz, sól przyprawa do kurczaka         Przygotowanie: Kurczaka myjemy i kroimy na małe kawałki. Smażymy na oleju rzepakowym, posypując przyprawą do kurczaka z każ dej strony.  Ananasa wyjmujemy z puszki, o dsączamy. Kroimy na ósemki. Po przestu dzeniu kurczaka, wkła(...)damy go razem z ananasem do miseczki. Kukurydzę odcedzamy, paprykę ze szczypiorkiem myjemy. Szczypiorek drobno siekamy i delikatnie solimy. Z papryki usuwamy środek i kroimy w paski, przecinając je następnie na pół.  Cebulę obieramy i kroimy w plastry (przecinamy na pół), a pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie skła dniki łączymy ze śmietaną i doprawiamy do smaku. Smacznego

ChilliJemy
Lunchbox: Ryż z kolorową papryką i grillowanym kurczakiem (fit) 1615

pracy? Bo moje jest toporne ;) Składniki: 50 g ryżu 1/2 filetów z kurczaka 1 łyżka oleju zioła prowansalskie 1 łyżka oliwy garść pokrojonych kolorowych papryk (u mnie mrożone) sól, pieprz curry chili Wykonanie: Pierś z kurczaka oczyścić z błon i tłuszczu, polać oliwą, posypać ziołami prowansalskimi i chili. Odstawić na kilka minut.  W tym czasie ugotować w osolonej wodzie

Pasja Smaku