piersi z kurczaka w sosie - 5912 przepisów (strona:86/395)

Domowa „chińszczyzna” 401

zamarynować kilka godzin wcześniej. Podana poniżej porcja wystarcza dla dwóch dość głodnych osób. Danie jest raczej dietetyczne i szybkie do wykonania. duża pojedyncza pierś z kurczaka 1 średnia marchewka 1/2 pora 1/2 żółtej papryki 2 łyżki sosu sojowego jasnego skórka otarta z jednej cytryny 1/3 łyżeczki suszonego imbiru 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/3 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka suszonej papryki słodkiej(...)ząbek czosnku torebka ryżu (125 g) + sól do gotowania 1 łyżeczka oleju (do smażenia) 1 łyżeczka sezamu (do posypania) Pierś z kurczaka czyścimy i kroimy na pół a następnie w podłużne paski. W pojemniku mieszamy mięso ze skórką cytrynową, sosem sojowym oraz przyprawami. Odstawiamy na kilka godzin pod przykryciem do lodówki. Marchewkę oraz paprykę kroimy w cienkie, podłużne paski

Bullio
Pierś z kurczaka w sosie cebulowo-miodowym 194

Pyszny, lekko słodki sos świetnie komponuje się z delikatnym mięsem kurczaka. Do tego jest szybki i prosty w wykonaniu. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 cebule łyżka miodu łyżka mąki szklanka bulionu (warzywny lub drobiowy) sól, pieprz(...)kurkuma, ostra papryka Przygotowanie Pierś kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni. Odstawiamy. Cebulę kroimy w plasterki, podsmażamy na złoty kolor, następnie do cebuli podajemy mąkę. Mieszamy. Cebulę zalewamy zimnym bulionem. Sos doprowadzamy do wrzenia, dodajemy miód i przyprawy. Dusimy kilka minut. Następnie sos miksujemy blenderem (niekoniecznie) i mieszamy z kurczakiem

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i dynią 230

różyczki, umyć i ugotować al'dente. Dynię pokroić w kostkę, zalać wodą i również ugotować al'dente. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, oprószyc sola i pieprzem. Usmażyć na patelni. W naczyniu żaroodpornym ułożyć ugotowanego brokuła, kawałki kurczaka a na wierzchu kawałki dyni. Sosem beszamelowym zalać składniki ułożone w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch posypać startym serem, ja użyłam długodojrzewającego sera Dziugas

Monia miesza i gotuje
Pierś z kurczaka z dynią i soczewicą 148

naczyniu żaroodpornym i doprawić. Banał, każdy da radę! :)  Składniki na 2-3 porcje: (Inspiracja: " Kwestia Smaku ") podwójna pierś z kurczaka (ok. 500 g) ok. 400 g dyni (obranej) 1 szklanka suchej czerwonej soczewicy 1 szklanka wody 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 0,5 puszki kukurydzy 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki(...)miseczki. Odłożyć na chwilę.   Do naczynia żaroodpornego wsypać suchą soczewicę, zalać ją gorącą wodą wymieszaną z sosem sojowym i koncentratem, delikatnie przemieszać. Na soczewicę równomiernie wysypać kukurydzę, a na nią pokrojoną w kostkę dynię. Na wierzchu ułożyć piersi z kurczaka. Całość obsypać resztą przypraw i posiekaną natką pietruszki. Piec ok. 40-45 minut w temperaturze 190 stopni C. Podawać

Simply Food
Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym 376

Post Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Kurczak z groszkiem, w sosie z serem pleśniowym 160

niewymagające dużego zaangażowania, ale za to wyraziste i smaczne. Kurczak z zielonym groszkiem i Jasnym Sosem Uniwersalnym Łowicz, wzbogaconym o ser pleśniowy, to danie, które moja rodzinka uwielbia. A gdy chcę podać je maluchom, to ser pleśniowy zastępuję żółtym. Sos Uniwersalny daje mnóstwo możliwości, więc gotowanie staje się prostsze :) 2 piersi z kurczaka łyżka oleju rzepakowego sól i pieprz

Mienta blog
Sos włoski do sałatek 353

sprawia Wam taki sos ogromną przyjemność. Ja tego sosu używam w jeszcze jednym celu poza sałatkami – świetnie się sprawdza jako marynata do piersi kurczaka. Mocny i agresywny, szybko penetruje mięso. Piersi wystarczy marynować w sosie około 1,5 godziny, a po marynowaniu wystarczy wrzucić je na rozgrzaną patelnię – zwykłą lub grillową – już bez dodatkowego tłuszczu. SKŁADNIKI 140-150ml dobrej

Karo in the Kitchen
Sałatka z wędzonym kurczakiem i truskawkami 102

Sezon truskawkowy. Uwielbiamy połączenie owoców z mięsem i zieleniną. Dlatego proponujemy taką sałatkę.  Składniki wędzona pierś kurczaka 300 g szpinaku 200 g sera pleśniowego, łagodnego ok. 10 truskawek orzeszki piniowe Sos: 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy 1 łyżka wody mineralnej 1 łyżka miodu szczypta pieprzu     Przygotowanie   Umyłem(...)szpinak i truskawki. Odciąłem z truskawek szypułki, pokroiłem je na połówki, większe na ćwiartki. Ser rozdrobniłem na małe kawałki. Wędzoną pierś kurczaka pokroiłem na plasterki. Na talerzu rozłożyłem szpinak, na nim kurczaka, posypałem truskawkami, uprażonymi orzeszkami piniowymi. Całość polałem sosem. Sos : wszystkie składniki dokładnie wymieszałem

R'n'G Kitchen
Szybki kurczak w sosie słodko-kwaśnym 348

się nie chce warto pokusić się o dobry gotowy sos. Dodajemy tylko swoje ulubione mięso, warzywa, przyprawy i obiad gotowy! 1 podwójna pierś z kurczaka Przyprawa do kurczaka 2 cebule 1/2 czerwonej papryki 7 pieczarek 520 g sosu słodko-kwaśnego  JAMAR 0,5 łyżeczki curry 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżeczka lubczyku Sól

VioletoweKucharzenie
Słodko-pikantny kurczak z ananasem 152

czosnku\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki imbiru\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki papryki ostrej \r","400g piersi kurczaka \r","2 \u0142yzki oliwy\r","200g broku\u0142\u00f3w \r","p\u00f3\u0142 czerwonej papryki\r","1 jedna ma\u0142a cebula "],"name":"S\u0142odko-pikantny kurczak z ananasem","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":"PT30M","recipeInstructions":["Ods\u0105czamy ananasa zachowuj\u0105c(...)porcji 4 osoby Składniki pół puszki ananasa w kawałkach (razem z sokiem) 1/2 szklanki wody 2 łyzki miodu 1/4 szklanki sosu sojowego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki czosnku 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki papryki ostrej 400g piersi kurczaka 2 łyzki oliwy 200g brokułów pół czerwonej papryki 1 jedna mała cebula Sposób przygotowania Odsączamy ananasa zachowując 1/4 szklanki soku, jeżeli

Mostek w kuchni
Szybki kurczak w glazurze z masła orzechowego i pomarańczy / Easy peanut orange chicken 235

mąki kukurydzianej lub skrobii kukurydzianej posiekane i uprażone na suchej patelni orzeszki ziemne do podania posiekana dymka do podania 6 porcji mięsa z udek kurczaka (lub 4 piersi) Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj składniki sosu i odstaw. Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. W malej miseczce wymieszaj wszystkie składniki mieszanki przyprawowej i natrzyj nią dokładnie kawałki kurczaka

karmelowy
Sałatka z kurczakiem i brzoskwinią 159

Składniki:  50 dag piersi z kurczaka, 1,5 szklanki ryżu, puszka brzoskwiń, 2 czerwone papryki, 1 duża cebula; marynata do kurczaka: 2 łyżki przyprawy do kurczaka, 2 łyżki sosu sojowego, łyżeczka soli, łyżeczka pieprzu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, sok z połowy cytryny, 2 jajka; sos: 5 łyżek majonezu, 5 łyżek soku z brzoskwiń, pół łyżeczki pieprzu cayenne, 3 płaskie(...)smaki się przegryzły. W tym czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Sok z brzoskwiń zachowujemy. Piersi z kurczaka smażymy na patelni na złoty kolor. Składniki sosu mieszamy razem. Wszystkie składniki sałatki łączymy razem i mieszamy z przygotowanym sosem

Pobite gary Barbary
” Nagoya’s cochin ” szaszłyki drobiowe 178

smakowych nie wyczuliśmy Swoją drogą , piękne i bardzo łagodne kury . Szaszłyki robi się szybko i prosto , a warto bo są genialne . Polecam Składniki : 2 duże piersi – filety z kurczaka 4 łyżki ciemnego sosu sojowego 4 łyżki wina Mirin 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka granulowanego czosnku kawałek startego korzenia imbiru ( taki 1,5 cm ) sól do smaku 1 płaska

Ogrodnik w podróży
Dietetyczny hamburger 517

pomidor - 2 plastry  - czerwona cebula - 2 plastry  - ser Mozzarella - 2 plastry  - szczypiorek  - ostra papryka, zioła  Sos czosnkowy:   - jogurt naturalny - 3 łyżki  - czosnek - 1 ząbek  - świeża bazylia  - pieprz  Pierś z kurczaka przyprawić ostrą papryką oraz ziołami, usmażyć na grillowej patelni (bez dodatku tłuszczu). Jogurt naturalny wymieszać z wyciśniętym przez praskę czosnkiem

Fit-amina
Pierś z kurczaka z rukolą, sałatą lodową i szpinakiem (na zimno, na uczelnie/do pracy) - porcja ok. 305 kcal 200

rukoli50 g (2 liście) sałaty lodowej30 g (garść) szpinaku baby 50 g sosu mango (lidl - vitasia) (lub sos słodko-kwaśny) Przygotowanie:1. Pierś kroimy na małe kawałki, solimy według uznania i gotujemy 5 min na parze. 2. W misce/pojemniku mieszamy kurczaka, rukolę, szpinak i porozrywane liście sałaty lodowej. 3. Zalewamy sosem mango i mieszamy. Kaloryczność:Porcja (podane składniki

Malowane smakiem