piersi kurczaka - 15231 przepisów (strona:731/1016)

Sałatka Cobb 161

radą Kwestiasmaku.com zamieniłam cebulę, której nie mogę jeść w surowej postaci, a w prażonej unikam, na jabłko. Jest pysznie, chrupiąco i zdrowo. Sałatka Cobb: 0,5kg piersi z kurczaka 4 wiejskie jajka 2 dojrzałe awokado 3 pomidory, u mnie śliwkowe 2 cebulki dymki lub 1 twarde jabłko 300g boczku surowego wędzonego 100g sera z niebieską pleśnią, u mnie Lazur miks

Cooking Monster
Sos paprykowo - marchewkowy 98

Mięso - główny składnik obiadu. Czasami jest to pierś z kurczaka, czasami jakieś udko - ale jedno jest pewne do mięsa musi być jakiś sos. Ja od dawna, dawna robię między innymi sos paprykowo -marchewkowy (ulubiony mojego męża). Delikatny, aromatyczny a przede wszystkim łatwy do zrobienia. Zapraszam do zapoznania się z moim przepisem. Składniki: Papryka - czerwona, zielona, żółta (na dwie osoby wystarczy

My World by Dagmara Rek
Kiełbaska Wielkanocna do koszyczka 171

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Rozdrabnianie robiłem na maszynce nr 8 -boczek bez skóry 3 kg/ 8 mm -karkówka 3 kg/13 -pierś z kurczaka 2 kg/ w kostkę około  1-1,5 cm -mięso z udźca indyka 2 kg po wykrojeniu kości i zdjęciu skóry/ po klasyfikacji chude ładne kawałki w kostkę około 1-1,5 cm kawałki ścięgniste, błony

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Makaron ze szpinakiem i boczkiem 116

więcej przepisów na obiady zapraszam na uDolores.pl/dania-glowne . Składniki Paczka mrożonego rozdrobnionego szpinaku 5-6 ząbków czosnku 300 g wędzonego boczku Może być inne mięso jak np. pierś z kurczaka Kilka łyżek śmietany Makaron tagliatelle Krok po Kroku 1 Boczek kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Do smażącego się boczku dodajemy rozdrobniony czosnek (należy uważać, aby się nie przypalił

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Czwartek: Noodle w stylu tajskim z sosem z masła orzechowego 118

łatwe do zrobienia Świetnie sprawdza się jako lancz do pracy. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Składniki: 1/2 opakowania makaronu ryżowego, lub spaghetti 2 małe piersi z kurczaka Garść szpinaku 2 marchewki 1 czerwona papryka Pęczek świeżej kolendry Pęczek szczypiorku 1-2 szklanki orzechów nerkowca Dresing 1 ząbek czosnku 5 łyżek sosu sojowego 3 łyżki octu ryżowego

Niedzielny kucharz
NUGGETSY ORZECHOWE NA MAŚLE SZAŁWIOWYM 116

Takie proste, szybkie i przepyszne orzechowe nuggetsy dzisiaj popełniłam :) Składniki: 2 piersi z kurczaka sól zmielone orzechy włoskie oliwa z oliwek masło świeża szałwia Pokroiłam kurczaka, posoliłam, obtoczyłam w orzechach i usmażyłam na oliwie z dodatkiem masła z listkami świeżej szałwii. Pyszne i bardzo proste

Cytryna&Co.
GIGANTYCZNA CUKINIA NADZIEWANA KASZĄ JAGLANĄ Z KURKAMI 115

wina masło klarowane (lub oliwa z oliwek) sól pieprz opcjonalnie: kilka listków szałwii parmezan lub grana padano do posypania lub inny ser, który lubicie ja dodałam jeszcze kawałki piersi z kurczaka, które mi zostały z zeszłego obiadu, ale do jest dowolna opcja Na maśle dusimy cebulkę, czosnek, dodajemy kurki, chwilę dusimy, wsypujemy kaszę i zalewamy białym winem. Przykrywamy i popijając

Cytryna&Co.
PIECZONE PLACKI ZIEMNIACZANE BEZ JAJEK, BEZ GLUTENU, PYSZNE 146

mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz i chlust oliwy. Mieszamy. Formujemy cienkie placki na papierze skropionym oliwą. Pieczemy około 15 minut. Piekłam na funkcji grill (uwaga, żeby się nie spaliły). Pierś z kurczaka, szpinak i sałatka są w filmiku. Robiłam je w banalnie prosty sposób :) #ziemniaki #plackiziemniaczane #bezglutenu #glutenfree #ziemniaktowarzywo #bezjajek #bezjaj

Cytryna&Co.
Czosnkowy kurczak w cieście 90

Smaczna i prosta w przygotowaniu przekąska. Można podawać z różnymi sosami: słodko kwaśnym chili,czosnkowym,musztardą itp. Znika błyskawicznie więc radzę robić podwójną porcję. Składniki 4oo g piersi z kurczaka 5 szt ząbków czosnku 40 g mąka pszenna 60 g mąka ziemniaczana sos sojowy – 20 ml Chili 1/2- 1 łyżeczki sól 1/2- 1 łyżeczki 1 … Czytaj dalej Czosnkowy

gotuj ze mną
Czwartek: Pieczone sznycle z sałatką z brukselki i garantu 116

jaką trudno ją posadzić, gdy jest w stanie surowym, staje się mięciutka i aromatyczna. Świetnie pasuje do niej soczysty, chrupiący granat, słodki, choć delikatnie kwaskowy. Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Sól Pieprz Panierka 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy (sarepska, Dijon) 2 szklanki bułki tartej ½ szklanki parmezanu Sałatka z brukselki 0,5 kg brukselek Mały granat 1 łyżka oleju

Niedzielny kucharz
Sznycle z indyka w kremowym sosie z pomidorami i boczkiem 95

Kolejna wariacja na temat kremowego sosu z suszonymi pomidorami, który lubię robić z różnym mięsem i dodatkami. Były już piersi z kurczaka i polędwiczka. Tym razem na obiad miały być sznycle z indyka, a całość dania wzbogacona o koktajlowe pomidory i posypkę z boczku. Wyszło jak zawsze pysznie i bardzo kolorowo. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kolorowa sałatka meksykańska 139

bardzo prosta do przygotowania, wystarczy Wam dokładnie kilkanaście minut, żeby ją zrobić. Ja przygotowałam ją w wersji wegetariańskiej, natomiast jeśli lubicie mięso dodajcie do niej podsmażoną lub grillowana pierś z kurczaka czy indyka pokrojoną w kostkę, Sałatkę można podać w 2 wersjach, tak jak ja to zrobiłam, czyli bez mieszania wszystkich składników, w związku z tym pięknie wygala na talerzu

Kulinarne przygody Gatity
PIZZA 1 x 3 z dedykacją – czyli jedno ciasto trzy smaki (z tuńczykiem i oliwkami, szalotką i suszonymi pomidorami, kurczakiem i 106

papryki wędzonej, pozostałe składniki (niewielkie ilości): ok. 150 g świeżo tartego sera żółtego mozzarella, tuńczyk w sosie własnym, oliwki zielone, szalotka, suszone pomidory z zalewy, pieczona lub gotowana pierś z kurczaka, kapary, garść świeżego szpinaku, świeże listki bazylii, świeży tymianek. Przygotowanie: sos do pizzy: Czosnek kroimy w kostkę (równej wielkości). W rondelku rozgrzewamy olej z dodatkiem słodkiej papryki, oregano

Moniki Smakołyki
Kukurydza z brązowym masłem, czosnkiem i serem 140

soczyste żółte ząbki zyskują nowego charakteru, podane z aromatycznym brązowym masłem, odrobiną czosnku i tartego twardego sera. Tak przygotowaną maślaną kukurydzę podajcie do wołowych steków albo do piersi z kurczaka. Jeśli szykowaliście już wcześniej brązowe albo palone masło możecie skorzystać z patelni o ciemnym dnie – na pewno poznacie po intensywności pienienia, pryskania i po zapachu masła czy już jest gotowe

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania