Składniki: 1 pierś z kurczaka 6 naleśników 1 czerwona papryka 420 g fasoli czerwonej konserwowej papryka ostra mielona, sól, bazylia mozzarella 3 łyżki śmietany 18% 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego słodka papryka mielona, oregano, sól Pierś z kurczaka oraz paprykę kroimy w kostkę, podsmażamy na odrobinie oleju kiedy już mięso nam się zrumieni dodajemy fasolę wraz z zalewą - przyprawiamy papryką, solą
Moje-pitraszeniekapusta pekińska, dodatki zaś, składniki sosu, jak i ułożenie poszczególnych warstw znacznie się od siebie różnią. U mnie dziś wyjątkowo z rzodkiewką i szczypiorem - zaklinamy wiosnę;) składniki: podwójna pierś kurczaka 5 łyżek oliwy 3 łyżki przyprawy gyros mała kapusta pekińska puszka kukurydzy cebula 4 ogórki konserwowe pęczek rzodkiewek pęczek szczypioru sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego keczupu 3 łyżki
6nieboProsty sposób na odrobinę pikanterii i Orientu na talerzu. Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka 1 średnia cebula 1 puszka krojonych pomidorów 3 zielone papryczki chilli 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka curry 1 płaska łyżeczka imbiru 1 czubata łyżeczka pieprzu ziołowego sok z 1 cytryny Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy drobno
Gotuj z Rumcajsembaza do pizzy. Składniki: ciasto: 3,5 szkl mąki 1 szklanka ciepłej wody 1/2 kostki drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki oleju dodatki: 40 dag piersi z kurczaka 15 plastrów żółtego sera 1 opakowanie mozzarelli duża kulka zioła prowansalskie sos do pizzy Folwark Wykonanie: *Z kilku łyżek mąki, połowy ciepłej wody, pokruszonych drożdży oraz cukru robimy zaczyn(...)Pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy na oleju.Osączamy *Kiedy zaczyn podrośnie dodajemy go do mąki, wody, soli i oleju. Zagniatamy elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy. * Nastawiamy piekarnik na 170 st. Wstawiamy do niego kamień ,żeby się nagrzewał *Na brzegi pizzy wykładamy pokrojony w paski żółty ser, zawijamy brzegi. *Na pozostałe ciasto wykładamy sos do pizzy, rozsmarowujemy. Układamy
Z Majeczką w kuchniprzez 20 min lub owijamy w koc i trzymamy w ciepłym miejscu przez godzinę. pierś drobiowa włoszczyzna kasza jaglana koperek sól i pieprz Gotujemy wywar ( TUTAJ ) z piersi kurczaka. Miękką włoszczyznę i mięso wyciągnąć z wywaru. Następnie dodać wypłukaną wcześniej kaszę jaglaną (pamiętając, że kasza podwoi swoją objętość), gotować do miękkości. Marchew zetrzeć
Atlas Smakówspód na cieście francuskim :) Składniki: 500g mrożonego szpinaku jeden duży pomidor 3 ząbki czosnku ok 20dag żółtego sera duża pierś z kurczaka płat ciasta francuskiego do smaku sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie: Obieram i drobno siekam czosnek, który wrzucam na rozgrzaną na patelni oliwę. Kiedy czosnek się zeszkli, dorzucam pokrojona drobno pierś
ChilliJemySkładniki: 400 g makaronu świderki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duży brokuł 400 ml śmietany 18% 150 g sera żółtego 1/2 papryki słodkiej 2 łyżki oleju 1 łyżeczka cząbru sól pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą pieprzem i papryką. Wymieszać i usmażyć na oleju na kolor złoty. Brokuła
O kuchni z uczuciemChciałabym Wam zaproponować delikatny GULASZ Z DROBIU bardzo smaczny z ulubioną kaszą , ogórkami z chili i buraczkami (przepisy "przetwory"). SKŁADNIKI: podwójna pierś z kurczaka (około 50dag.) łyżka masła 2-3 łyżek oliwy cebula średniej wielkości przyprawy do drobiu, sól, pieprz koniecznie oregano (można dodać pokrojoną w paski paprykę) WYKONANIE: rozgrzać tłuszcz na patelni, pierś z kurczaka pokroić w paski oprószyć
Kuchnia Beatyimieninach. Dość często później królowały na moim stole :) Pomimo to nadszedł taki czas, że odeszły w zapomnienie, aż do dziś. Są naprawdę smaczne polecam. SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 2 jajka 8-10 pieczarek 1/2 cebuli 1/2 dużej czerwonej papryki sos sojowy sól, pieprz odrobina mąki lub bułki tartej do zagęszczenia oliwa do smażenia A jak to zrobić: Piersi
Kuchnia w opałachkawałki podsmażonego kurczaka.I ponownie warzywa, przecier i warstwa makaronu.A wierzch oblany sosem śmietanowym z serem, czosnkiem i natką pietruszki.Pyszna, domowa zapiekanka. Duża porcja.Smacznego!Składniki: 400 g filetów z piersi kurczaka;500 g makaronu penne;700 g cukinii (waga przed obraniem);1 duża, czerwona papryka;1 duża, żółta papryka;1 średnia cebula;2 ząbki czosnku;500 ml przecieru pomidorowego
Gospodyni Miejskachce tyle czekać. Składniki: ½ małej kapusty pekińskiej Biała część pora 1 papryka 5-6 korniszonów Mała puszka kukurydzy 2 zupki Vifon (u mnie ostra i łagodna) 45 dag piersi z kurczaka 1,5 łyżki przyprawy kebab-gyros 2-3 łyżki majonezu Sól Pieprz Szczypta ostrej papryki w proszku Curry do smaku Olej Opcjonalnie saszetki z przyprawy z zupki Przygotowanie: Pierś
Fabryka pomysłówktóremu świeże zioła nadadzą dużo aromatu a awokado doda egzotycznego smaku. Składniki: 1 Cebula drobno posiekana 4 główki czosnku drobno posiekany 2 łyżki stołowe oregano 1 duża pierś z kurczaka ( usmażona lub ugotowana) 1 łyżeczka kuminu 1 limonka 1 dojrzałe awokado. 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne świeża kolendra świeża bazylia pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Robimy z rosołu pomidorówkę(...)puszki) W dużym garnku, wlewamy oliwę dodajemy czosnek i cebulę podsmażamy aż zmiękną. dorzucamy zioła, dolewamy zupę i gotujemy przez 10 minut. Dodajemy sok z limonki, rozrywamy pierś z kurczaka na małe kawałki, dorzucamy do garnka, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Przed samym podaniem dodajemy pokrojone w kostkę awokado, oraz zioła. zupa meksykańska Artykuł Meksykańska zupa z awokado oraz
PaleoLifecale clou dania to przyprawy miedzy innymi :garam-masala z cebula,ktore tworza niezwykle pyszny aromatyczna sos.Poleca,bo pracy niewiele,a efekt znakomity.Skladniki na 4 porcje:4 duze piersi z kurczaka 4 duze cebule1,5 lyzeczki posiekanego imbiru1,5 lyzeczki mieszanki przypraw garam-masala1,5 lyzeczki swiezo wycisnietego czosnku1 lyzeczka chili w proszku-dla amatorow pikantnych smakow1 lyzeczka mielonej kolendry4
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lekkie danie grillowe. Mięso wystarczy zamarynować w pesto dobę wcześniej i przygotować na grillu lub patelni grillowej. Jest bardzo aromatyczne z wyraźnym aromatem bazylii i czosnku. Składniki: podwójna pierś z kurczaka sól czarny pieprz na pesto: 3 ząbki czosnku pęczek świeżej bazylii 15 ml oliwy z oliwek 50g orzeszków piniowych lub włoskich 30g sera grana padano lub parmezanu Sposób przygotowania(...)osuszamy listki umieszczamy w pojemniku blendera razem z obranymi ząbkami czosnku, orzechami, posiekanym serem i oliwą z oliwek. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Opcjonalnie możemy użyć gotowego peto. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na mniejsze kawałki. Nacieramy z obu stron solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem a następnie mieszamy z pesto. Zostawiamy w szczelnie zamkniętym pudełku
Pyry na Gazpoza tym że jest banalne w przygotowaniu (o ile ma się wolnowar), to na dodatek smakuje po prostu rewelacyjnie. Polecam wszystkim fanom słodko - pikantnych potraw. Składniki : 3 pojedyncze piersi z kurczaka (~500g) 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta płatków chilli (opcjonalnie, do smaku) sezam do dekoracji dymka do dekoracji Sos 80ml sosu sweet-chilli 60ml jasnego sosu sojowego 60ml keczupu 60ml(...)sosu hoisin 2 lyzki octu ryżowego 1 lyzka oleju sezamowego 3-4 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżego imbiru (lub pół łyżeczki imbiru sproszkowanego) świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie : Piersi z kurczaka umyć, oczyścić i położyć na dnie wolnowara. Przygotować sos - w niewielkim naczyniu wymieszać wszystkie składniki sosu i zalać nim kurczaka. Jeżeli chcecie, aby danie było nieco ostrzejsze dodać
Codzienne Gotowanie