Kieszonki z piersi kurczaka napełnione szpinakiem i jajkiem,zapieczone, a wszystko podane z sosem śmietanowo- szpinakowym. Smaczny obiadek. Nie wiem co mi się stało, ale ostatnio w moich daniach dużo szpinaku. Może, dlatego, że moje starsze dziecko jest jego miłośnikiem. Tak mam w domu Papaja :) Na blogu znajdziecie również łososia podaną na szpinaku i pieczarkach. (przepis) Składniki(...)pojedyncze piersi z kurczaka 450 g mrożonego szpinaku 200 ml śmietany 18% 2 ząbki czosnku 3 jajka sól pieprz ostra papryka 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki oleju Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć chwilę rozmrożony szpinak. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i wbić jajka. Doprawić solą i pieprzem Usmażyć wszystko razem mieszając. Pierś z kurczaka naciąć tak aby zrobić
O kuchni z uczuciemrazu mi się wszystkiego odechciewa. Nie da się ich ładnie, równo pokroić... zawsze się rozwalają... ale co do smaku musicie mi uwierzyć, że zapiekanka jest pyszna ;)Składniki: 2 piersi kurczaka, 400-500 g pieczarek, 2 duże cebule, 150 g makaronu łazanki, 1 duży sos meksykański, 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa, 50 g żółtego sera.Przygotowanie: Makaron łazanki gotujemy(...)minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i układamy na spodzie naczynia żaroodpornego. Następnie cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na gorącym oleju. Lekko przyrumienioną cebulkę rozkładamy równomiernie na makaronie. Piersi kurczaka, myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na patelni. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym, robiąc kolejną warstwę. Następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w plasterki, podsmażone przekładamy do naczynia. Całość
Aga w kuchniBardzo lubię ryż z piersią kurczaka, warzywami i sosem słodko-kwaśnym, robi się go szybko i fajnie smakuje (a żeby było szybciej to najwygodniej było kupić gotowy sos w słoiku). Jednak ostatnio staram się używać jak najmniej gotowych produktów, więc podjęłam się poszukiwań przepisu na sos, który godnie mógłby zastąpić ten sklepowy. Szukałam i znalazłam, nie jest może stricte słodko(...)pewnie taki by się stał), ale i tak bardzo nam zasmakował, więc polecam i podaję przepis dalej :) Składniki na 2-3 porcje: (Inspiracja: " Przyślij Przepis ") ok. 400 g piersi z kurczaka sól i pieprz 2 marchewki 1 pietruszka 0,5 małego selera 1 nieduży por 1 duży ząbek czosnku 2 listki laurowe 2 ziela angielskie 2-3 łyżki
Simply Foodsojowego \r","4 \u0142y\u017cki m\u0105ki ziemniaczanej\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki czosnku\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki imbiru\r","1\/2 \u0142y\u017ceczki papryki ostrej \r","400g piersi kurczaka \r","2 \u0142yzki oliwy\r","200g broku\u0142\u00f3w \r","p\u00f3\u0142 czerwonej papryki\r","1 jedna ma\u0142a cebula "],"name":"S\u0142odko-pikantny kurczak z ananasem","cookTime(...)kawałkach (razem z sokiem) 1/2 szklanki wody 2 łyzki miodu 1/4 szklanki sosu sojowego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki czosnku 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki papryki ostrej 400g piersi kurczaka 2 łyzki oliwy 200g brokułów pół czerwonej papryki 1 jedna mała cebula Sposób przygotowania Odsączamy ananasa zachowując 1/4 szklanki soku, jeżeli jest w plastrach to kroimy go w kostkę
Mostek w kuchnijajka to idealne połączenie, w szczególności na Święta Wielkanocne. Polecam więc Wam sałatkę,która ma te dwa składniki, jest smaczna, dość ostra i sycąca. Składniki: podwójna pierś kurczaka 5 jajek 30 dag sera żółtego puszka kukurydzy mały słoik cebulki marynowanej 4-5 łyżek chrzanu 2-3 łyżki majonezu mały jogurt naturalny szczypiorek sól(...)pieprz Pierś kurczaka przyprawić solą,pieprzem i smażyć z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku, pokroić w kostkę. Jajka ugotować i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Z chrzanu, majonezu i jogurtu zrobić dość ostry sos. Wszystkie składniki ze sobą połączyć, zalać sosem,doprawić do smaku solą i pieprzem. Wierzch sałatki przybrać drobno pokrojonym szczypiorkiem
Niespełnione zdolności kulinarneJedno z moich ulubionych i bardzo częstych posiłków, które przygotowuję. Typowe danie sportowego świra i kulturysty, ale również zwykłego człowieka, który dba o zdrowie. :) Składniki: 100g piersi kurczaka 50g ugotowanej kaszy gryczanej 225g warzyw po włosku na patelnię 1 łyżeczka oleju rzepakowego przyprawy: kebab-gyros, czosnek granulowany, sól himalajska, suszone pomidory Sposób przygotowania: Pierś kurczaka myjemy, osuszamy
Truskawkowa FiestaSkładniki: 200 g rurki Czaniecki,1 podwójna pierś kurczaka,kilka suszonych pomidorów w oliwie,300 ml kremówki,6 brykietów szpinaku,kilka zielonych oliwek,2 łyżki ziaren słonecznika,3 łyżki startego żółtego sera,sól,pieprz. Przygotowanie: Pierś kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy brykiety szpinaku i mieszamy, aż do rozmrożenia się
Aga w kuchniSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1/2 opakowania makaronu świderki, 300 ml przecieru pomidorowego, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chilli, sól morska, pieprz czarny. Przygotowanie: Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy pieprzem i solą. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. W rondelku gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie. Następnie kurczaka
Aga w kuchnipodsumowała "Bardzo dobre, pysznie to Mamusiu wymyśliłaś" ;) uwielbiam te jej opinie :D 💙💚💛💜 Spróbuj, bo w szybki sposób (pół godziny) przygotujesz pyszne danie dla 3-4 osób. Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka 200 g makaronu tagliatelle 1 por (biała część) 1 puszka cieciorki konserwowej 8-10 suszonych pomidorów z oleju + 2-3 łyżki oleju spod nich 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól(...)pieprz 3/4 szkl. przegotowanej, gorącej wody do podlewania Sposób przygotowania: Makaron tagliatelle gotujemy (aby był al'dente) w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzamy na sicie. Pierś kurczaka kroimy w dosyć drobne kawałki i przesmażamy na oleju spod suszonych pomidorów. Oprószamy mięso solą i pieprzem, dodajemy posiekany w pół krążki por, chwilę przesmażamy, i dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz
Kolorowy Przepisownikmoich ulubionych dań. Lubię takie właśnie potrawy – aromatyczne, lekkie, proste, bardzo smaczne, na kilka sposobów, z dużą ilością rozmaitych składników. Kasza gryczana (u mnie niepalona) z kawałkami piersi kurczaka, słodką cukinią i suszonymi pomidorami. Oczywiście wykończeniem dania na talerzu jest mój ukochany parmezan i natka. Obiad na kilka sposobów, prosty i elastyczny pod względem doboru rodzaju i ilości składników(...)wersji wege, z makaronem, ryżem, ulubionymi warzywami. SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka 1/2 dużej cukinii lub cała mniejsza, pokrojona w kostkę mała cebulka drobno posiekana 2 ząbki czosnku przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany 4 suszone pomidory drobno posiekane 4 łyżki ugotowanej w osolonej wodzie kaszy gryczanej białej, niepalonej vegeta natur, sól, pieprz, majeranek i słodka papryka oliwa do podania
Zasmakuj Kuchnimają dużo smaku i aromatu ale ja również używam Olejów Świata , które mają pyszne smaki nadające prostym daniom nieziemski zapach. Składanki: 1 szklanka kaszy kuskus 1 pierś kurczaka 1 brokuł ok 500 g 1 serek typu włoskiego ok 6 chlustów oleju arachidowego 1 łyżeczka papryki słodkiej sól i pieprz do smaku Składniki(...)znajdziecie tutaj Przygotowanie: Kaszę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Pierś kurczaka myjemy i tniemy w małą kosteczkę, doprawiamy papryką z solą i pieprzem, grillujemy na patelni grillowej ok 7 minut. Brokuła myjemy i tniemy na małe różyczki, gotujemy na parze ok 15-20 minut. Wszystkie składniki studzimy i łączymy z sobą. następnie dodajemy serek włoski pokrojony
Niezły MłynekCebulę i czosnek siekamy drobno i smażymy na oliwie, dodajemy kurkumę, słodką paprykę, szafran oraz chili w płatkach i dokładnie mieszamy. Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i smażymy kilka minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę a po dwóch minutach pokrojonego pomidora. Całość doprawiamy solą i pieprze, dodajemy ryż Arborio i dokładnie mieszamy. Wlewamy bulion i gotujemy
Mango PapajaJest za to czerwona papryka, która teraz jesienią jest najsmaczniejsza; jest cebula i zielony groszek który absolutnie uwielbiam (ale tylko jako świeży ugotowany czy mrożony). Do tego mięso z piersi kurczaka oraz mieszanka przypraw, która jest już bardziej "chińska". Całość jest bardzo smaczna i dająca się polubić na tyle by weszła na stałe do naszego menu. Przepis własny. Składniki(...)porcje mięso z piersi kurczaka (a jeszcze lepiej odłączone od kości mięso z udźca kurczaka) - 0,6 kg ryż paraboliczny 200 g - 2 woreczki (ryż ten nigdy się nie skleja, jest sypki; ma też więcej właściwości odżywczych niż zwykły biały ryż) 1 duża czerwona papryka 200 g groszku zielonego (może być mrożony) 2 cebule średniej wielkości tłuszcz do podsmażenia Przyprawy
Poezja Smaków - blog kulinarnyżywnością orientalną i na Allegro. Lepiej ich nie pomijać, nie zastępować i nie zapomnieć o nich, bo to właśnie one budują warstwy smaku i cały kształt tego prostego dania. Piersi kurczaka kroimy w poprzek włókien w centymetrowe plastry, a te kroimy jeszcze na pół lub trzy części. Szykujemy marynatę z jogurtu, startego imbiru, przeciśniętego czosnku, soku z cytryny, soli(...)podajemy z ryżem lub chlebkami naan, posypane świeżą kolendrą, skropione sokiem z limonki i z kleksem kokosowej śmietanki lub gęstego jogurtu. MIĘSO I MARYNATA 500-600g mięsa z piersi kurczaka 6 -7 łyżek naturalnego gęstego kwaśnego jogurtu 1 łyżeczka świeżo startego imbiru 1 łyżeczka świeżo wyciśniętego czosnku 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mieszanki przypraw garam masala ½ łyżeczki
Karo in the Kitchenjakieś kości, czy chrząstki, to zawsze kręci nosem ;) Jeśli lubicie takie połączenia smaków, to może zaciekawią Was również te przepisy: Karkówka w marynacie miodowo-musztardowej oraz Filety z piersi kurczaka w musztardzie i miodzie @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width(...)right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Udka z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z boczkiem – Składniki: 5 udek z kurczaka (ok. 500g) – u mnie filety udek z kurczaka (bez kości i bez skóry) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 100g boczku parzonego w plastrach 3 czubate łyżeczki
Kulinarne Przeboje