Bagietka z kurczakiem Wartości odżywcze dotyczą jednej kanapki Przepis: CZYTAJ DALEJj >>>
Sylwetka Od KuchniWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjny, domowy pasztet wykonany z mięsa wieprzowego i drobiowego. Dodatkowo dodałam do niego trochę boczku, drobiowej wątróbki oraz
Marta GotujeThe post Roladki z kurczaka nadziewane pieczarkami i boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePierwszy raz jadłam dynię w takim wydaniu i powiem szczerze jeszcze wrócę do tego przepisu :) Składniki: - połowa średniej dyni - 20 dag sera żółtego - 5 średnich ziemniaków - 1 duża pierś z kurczaka - kilka łodyżek rozmarynu - przyprawa do kurczaka - papryka słodka - czosnek granulowany - pieprz sos - 1/2 litra wrzątku - 1 kostka mięsna - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 1 łyżka majonezu - kilka kropel tabasco - kilka
Zainspirowana w kuchniMakaron z ciemnymi grzybami, gorgonzolą, brie i frankfurterkami. Jeżeli boisz się smaku ostrej gorgonzoli zastąp ją brie. Jako dodatek nie muszą to być frankfurterki- możemy zastąpić je grillowaną piersią z kurczaka. Nie bójmy się eksperymentować w kuchni. :) Zaczynamy : Składniki: 300 gr brązowych pieczarek 400 ml gęstej śmietany 80 gr gorgonzoli 80 gr brie 400 gr makaronu frankfurterki
Smaki Edytykostkę i wrzucamy na suchą patelnię, polewamy delikatmie naszym sosem. Gdy będą lekko brązowe wyłączamy ogień, a tosty przykrywamy, aby nie wystygły. Sałatę kroimy w paseczki, na nią układamy pierś z kurczaka, grzanki, cebulę pokrojoną w krążki i obraną pomarańczę pokrojoną w kawałki. Całość polewamy sosem i posypujemy świeżo startym serem. Biorę udział
Kulinarne przygody Gatitysię nawinie pod rękę. U mnie to danie zmienia składniki w zależności od tego co akurat mam w lodówce. Ryż z kurczakiem i warzywami Składniki: 2 piersi kurczaka 1 cebula 1 marchewka 5 pieczarek 5 suszonych pomidorków w zalewie olejowej 1 szklanka długoziarnistego ryżu 3 szklanki wody lub bulionu* 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 1/2 łyżeczki kurkumy sól, pieprz olej
Kulinarne przygody Gatityszkolą mnie kulinarnie. Tym razem ja robiłam za pomoc kuchenną :-), a gotowała Starsza. Sajgonki smażyłyśmy na patelni, jednak następnym razem w ruch pójdzie frytownica. Sajgonki z kurczakiem Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 spora cebula 1 marchewka 1 garść namoczonych wcześniej grzybów Mun 1/2 szklanki pędów bambusa 1/2 szklanki kiełków sojowych 2 szklanki pokrojonego makaronu sojowego, uprzednio zalanego wrzątkiem
Kulinarne przygody Gatitychili i czerwoną fasolą. Kiedy za oknem prawie lato i temperatury lekko idą w górę, quesadillas doskonale zastąpią nam tradycyjny obiad. Quesadillas z chili i kurczakiem Składniki: 1 duża pierś kurczaka 1 mała czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 świeżej papryczki chili 8 placków tortilli 15-20 dag żółtego sera w plastrach olej sól, pieprz 1/2 łyżeczki kuminu
Kulinarne przygody Gatitydzisiejszą tepmeraturę. Na przekąskę, na lekki obiad... Do tortilli możemy włożyć to na co mamy ochotę. Dziś u mnie padło na kurczaka :-). Wraps z kurczakiem Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 pomidory parę listków sałaty rzymskiej lub innej 1 czerwona cebula 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego świeżego oregano sól, pieprz
Kulinarne przygody Gatityszklanki wrzącej wody 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 duży pomidor obrany ze skórki 1 zielona papryka garść ugotowanej zielonej fasolki 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 piersi z kurczaka 12 krewetek 1 tuba mrożonych kalmarów 3 łyżeczki przyprawy do paelli sól olej do smażenia 1 cytryna Wykonanie: Najpierw robimy sofrito , czyli smażoną bazę do naszego
Kulinarne przygody Gatitysmakuje rozsmarowane na grzance, idealne do każdego rodzaju makaronu, boskie z grillowanymi warzywami, rewelacyjne jako dodatek do kawałka usmażonej pierś z kurczaka czy kawałka łososia. Dla każdego, do koloru, do wyboru ! A jego przygotowanie zajmuje dosłownie 3 minuty ! Bazyliowe pesto Składniki: 1 pęczek bazylii (u mnie doniczka
Kulinarne przygody GatityUwielbiam pesto ! Mogłabym je jeść ze wszystkim. Pesto doskonale smakuje wymieszane z gorącym makaronem i posypane odrobina świeżo startego parmezanu. Grillowana pierś z kurczaka nabiera charakteru, gdy ją posmarujemy pesto. A nie wspominam już o ciepłym toście posmarowanym tym sosem... Aromat, który się roztacza wokół bezcenny :-). A Wy macie swoje pomysły na wykorzystanie pesto ? Jeśli przygotujesz ten przepis, zrób zdjęcie
Kulinarne przygody GatityThe post Sałatka z pieczarkami marynowanymi, kurczakiem i fasolą appeared first on KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojeThe post Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przeboje