zabrać do pracy, szkoły albo na wycieczkę. Składniki: mieszanka sałat 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 pierś z indyka 270 g sera feta 2 ogórki gruntowe 50 g kiełków rzodkiewki 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 4 krople tabasco 50 g startego parmezanu sos: 50 ml oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy (ulubionej) 1 łyżka musztardy
Niezły Młynekmarchewki . Zapraszam :) Składniki : 1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego 3 , 4 jajka 2 , 3 łyżki mąki 1 łyżeczka koncentratu chili Proeco Polska 1 łyżeczka czosnku Proeco Polska 2 łyżki sosu kebab - gyros Folwark wegeta do kurczaka , pieprz do smaku
Sama słodycz i szczypta chiliGulasz z indyka z żurawiną, ananasem i orzeszkami ziemnymi: 60 dag piersi z indyka 1 puszka ananasów duża garść suszonej żurawiny 50 g orzeszków ziemnych solonych kilka łyżek kukurydzy (na ogół dodaję ale tym razem nie miałam) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ulubiona przyprawa do mięs (u mnie Pikantny Kurczak SKWORCU ) sól, pieprz, ostra papryka do smaku Placuszki: 1. Batata
Kto ugości moich gości?sól 0,5 łyżeczki pieprz ziołowy 0,5 łyżeczki marynata do kurczaka z rozmarynem i pieprzem cayenne 1 łyżeczka czosnek 3 ząbki olej 3 łyżki musztarda francuska 1 łyżka do posmarowania Przygotowanie: Marynata: czosnek obrać rozetrzeć z solą włożyć do miseczki dodać pozostałe składniki marynaty i wymieszać . Pierś oczyścić umyć i osuszyć . Mięso porozcinać żeby powstał płat mięsa , lekko rozbić
Ala piecze i gotujedanie, bardzo dobre. Proste w wykonaniu, zrobicie bez problemu. Piersi kurze pokroić na większe kawałki. Wrzucić do miski, dodać sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną. Wszystko razem wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną drobno cebulę. Smażyć aż cebula zmięknie, następnie dodać drobno pokrojony czosnek i kurczaka. Smażyć aż kurczak straci kolor surowizny. Wlać wywar i gotować 5 minut
Kuchnia Pokoleń150g. 1 łyżka kolendry lub innej zieleniny3 g. 1 pier kurczaka 120g. olej rzepakowy 5g. sól pieprz curry 1/3 pojemnika jogurtu naturalnego50g. 1 szkl.surówki z pora i papryki. *********************************************************** Mięso dokładnie umyć , pokroić w kostkę, posypać solą,pieprzem,obsmażyć na oleju na złoty kolor.Na pozostałym tłuszczu po smażeniu piersi udusić cebulę , a następnie wszystko przenieść do garnka, dodać curry
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiplastrami gęsi (dobrze smakuje też z kaczką i grillowanym kurczakiem), w wersji wegetariańskiej bez gęsi i anchois w dresingu. Czas przygotowania: 15 minut Porcje:2 Składniki: 1 puszka białej fasoli, 1 granat, 3 liście jarmużu, 10 brukselek, Płatki chili, ½ łyżeczki soli i ½ łyżeczki cukru, Kilka plastrów pieczonej piersi z gęsi lub półgęska. Dresing: Sok i skórka
SzczyptaSmaQsiłowni, a w ciągu dnia jedzą tylko kurczaka z ryżem i brokułami (warzywa muszą być :P). Zatem kurczak z ryżem, słynny lub oklepany, ale smaczny. U mnie w roli kurczaka = indyk. Wybieram indyka, bo ma mniej kalorii (mniej tłuszczu), a więcej białka, niacyny i witaminy A i D. Zamiast białego ryżu wybieram brązowy, gdyż ma więcej białka, witamin i mikroelementów(...)niż jego oczyszczony brat. Żeby nie było nudno, indyka duszę w porze i selerze naciowym, a ryż gotuję z marchewką. Na 3-4 porcje potrzebujemy: 400 g sznycli lub piersi indyka 20 cm pora, jasnej części 2 łodygi selera 1 średnią marchewkę 1-1,5 szklanki ryżu 1 łyżeczkę kurkumy sól i kolendra mielona do smaku Ryż gotujemy w stosunku
Kucharzycapierwszym wydaniu, filety z kurczaka miały być podane w klasycznej wersji. Stoję jednak w kuchni i czuję, że ktoś się na mnie "lampi". I to w taki perfidny sposób. No wiecie...Bierz mnie! Ja się 'pacze' a tam w rogu stoi sobie taki biedny keczupik. Mówię, No dobra! Biere! Ale taki samotny se myśle...zaś 'pacze' a całe zaplecze czosnyku(...)obdarowanym żem został w uj , no od groma-bo jeszcze zakupiłem trochę. No i dobra se myślę...są piersi, keczup i czosnek, to do kompletu i cebula by się zdała. Znowu 'pacze' a tu orzechy-trochę zostało z miodownika- no to jeb...znaczy wrzuciłem do tego wszystkiego z odrobiną oleju i tak se stało. Ło panie!, powiem że to była
R'n'G KitchenSkładniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 155g mąki orkiszowej – 155 g mąki ryżowej – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – mała pierś z indyka
I LOVE LIFEbędzie jeszcze bardziej wiosenne i smaczniejsze. Zamiast indyka, można dodać kurczaka, albo nawet pominąć mięso i zrobić wersję wegetariańską. Ja użyłam makaronu bezglutenowego, ale doskonale sprawdzi się też pełnoziarnisty. Całość posypana jest moim ulubionym parmezanem :) Składniki (2 porcje): 1 mała cebula 1 ząbek czosnku ok. 400 g filetu z piersi indyka 500 g świeżych pomidorów 2 łyżki oliwy
Healthy food explorerKurczak w tej wersji to moja absolutna pierwsza trójka jeżeli chodzi o sposób przyrządzenia tego rodzaju mięsa. Jeżeli lubicie pora to możecie być pewni, że będzie Wam smakowało. Podany z ryżem jest obłędnie pyszny. Na dwie porcje 1 pojedyncza pierś z kuraczaka duża, lub 2 małe 1 por 200 ml śmietany 30% 1 płaska łyżeczka tymianku
Jadło i czytadłowyszło!:) Kurczak otulony szynką szwarcwaldzką filety z kurczaka (ok. 600 g) szynka szwarcwaldzka ( 4 plasterki) ser żółty (4 kawałeczki) olej (lub masło) do wysmarowania naczynia żaroodpornego papryka czosnek i masło ( ewentualnie masło czosnkowe) Czyścimy mięso, Filety przekrawamy na dwa kotlety każdy. Najlepiej zrobimy to, gdy każdą pierś położymy na desce i równolegle do deski poprowadzimy nóż przez środek
Kuchnia moimi oczamiduża paczka laysów) olej Wykonanie: Filet z piersi kroimy w dużą kostkę. Odsypujemy obficie przyprawą do gyrosa i odkładamy do lodówki na co najmniej 1 h. Jajka rozkłócamy z mlekiem lekko solimy. Chipsy rozkruszamy - można to zrobić wałkiem do ciasta, albo po prostu pokruszyć przez paczkę. Kąski kurczaka panierujemy w jajku a następnie z pokruszonych chipsach. Na rozgrzanym
Walijskie Pichcenieprzygotowaniu, mięso jest delikatne, kruche i soczyste. I z tej prostej przyczyny, bez niespodzianki, kolejne danie będzie właśnie z drobiu – siekane kotleciki drobiowe. Składniki: - 2 duże filety z kurczaka - mięso z 2 udek bez skóry - 10 dag startego żółtego sera - 2 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki majonezu - 3 jajka - 1 cebula - 2 kolory papryki(...)kawałek pora - 3 posiekane ząbki czosnku - 3 łyżki natki pietruszki - przyprawy do smaku (sól, pieprz, chilli, papryka wędzona w proszku) - olej lub oliwa do smażenia - dodatkowo kilka krążków papryki Pierś i mięso z udek kroimy w kostkę, dodajemy starty żółty ser, pokrojone w kostkę papryki i cebulę, posiekany por, czosnek, natkę pietruszki, obie mąki, majonez, żółtka jaj, sól, pieprz, chilli
mojewypiekiinietylko