powiecie na FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY , trochę mięsa szynki np. albo jeśli ktoś woli filet z kurczaka, kalafior... FASZEROWANY KALAFIOR ZAPIEKANY SKŁADNIKI: kalafior 1/2 kg. szynki wieprzowej lub piersi z kurczaka cebula, sól, pieprz papryka słodka, ostra, wyciśnięty ząbek czosnku, natka pietruszki 2 łyżki bułki tartej 3 łyżki startego żółtego sera łyżka oregano WYKONANIE: kalafior włożyć do wrzącej wody, gotować
Kuchnia Beatykiedy mamy minimum ochoty na stanie w gorącej kuchni. Farfalle z kurczakiem w pomidorach z oregano SKŁADNIKI : 150 g makaronu farfalle 200 g piersi z kurczaka 6 łyżek pomidorów krojonych z puszki sól i pieprz do smaku 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka oregano natka pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka 1-2 marchewki 1/3 opakowania mrożonej fasolki szparagowej 1 mała puszka mleka kokosowego curry sól / sos sojowy kurkuma czosnek imbir (świeży lub mielony) ulubiona mieszanka przypraw do kurczaka olej ryż WYKONANIE Kurczaka kroimy na kawałki, posypujemy ulubioną mieszanką przypraw do kurczaka, dodajemy odrobinę oleju. Mieszamy i marynujemy przez około 30min w lodówce. Kroimy
ZofianaPrzepis ten ukazał się jakiś czas temu w serwisie Trendy Kosmetyczne , którego gospodynią jest Malinka - pozdrawiam Cię, Malinko :) Lubię kurczaka. Pod każdą postacią :) Najprościej jest upiec w piecyku lub zrobić z piersi kotlety panierowane a la schabowe. Czasem jednak chciałoby się coś "innego". Przepis, który dziś Wam polecam, dostałam wiele lat temu. Pamiętam jak mnie(...)Byłam zaskoczona, że takie proste połączenie może być takie smaczne. Jest to wspaniałe danie dla wielbicieli papryki. Spróbujcie, jestem pewna, że też Wam zasmakuje. Składniki: 2 średnie piersi z kurczaka 2 średnie papryki różnokolorowe (ja użyłam dziś głównie czerwonej) średnia cebula 3 jajka sól, pieprz, 2 łyżeczki słodkiej papryki kilka łyżek bułki tartej i olej do smażenia Mięso
Codzienna kuchnia niecodziennałyżeczka natki pietruszki / 1 teaspoon of parsley Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, gotowanie: 30 godz., ilość porcji: ok. 6 Zanim zaczniemy gotować zupę, przygotujmy kurczaka (ja użyłam piersi i uda z kurczaka) i makaron. Gotujemy makaron, a kurczaka dokładnie myjemy. Wlewamy buliony do garnka (najpierw zagotować bulion) z wodą i dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, włoszczyznę
Projekty ze smakiemPodchodziłem do niej sceptycznie, ale jak tylko spróbowałem odrazu się zakochałem . Od dzisiaj moje ulubione danie . Kurczak z pesto, pęczakiem i papryką . Skład : 300 g Pęczaka 600 g piersi z kurczaka 200 papryki konserwowa pesto Przepis i makroskładniki w opracowywaniu
Sylwetka Od KuchniKochani i w ten sposób jeszcze raz szaszłyki- tym razem z łososiem -bo zdrowy :) oraz z kurczakiem -też zdrowy a do tego soczysty. Nie warto trzymać za długo piersi z kurczaka na grillu- bo będą suche, wystarczy okolo 8 min i jest gotowy. Tak samo z łososiem- jeżeli chcemy by był soczysty i delikatny -wystarczy mu także około 8 minut
Smaki Edytytamarandywca i sosem sojowym. Mocny i głęboki aromat kuchni z dalekiego wschodu. Polecam gorąco, jak dla mnie to jeden z najlepszych przepisów na kurczaka! SKŁADNIKI: - 2 duże filety z piersi kurczaka - sos z tamaryndowca (można kupić w sklepach z kuchniami świata) (70ml) - sos sojowy (30ml) - 500g pieczarek - 2 ząbki czosnku - 1 cebulka - posiekana kolendra lub pietruszka - kasza kuskus Naczynie
SMYKWKUCHNIPyszny, prosty bigos w wersji nieco odchudzonej. Według mnie równie pyszny co tradycyjny :) Składniki: mała główka białej kapusty 0,5kg kapusty kiszonej 2-3 filety z
Ze smakiem i z pasjąBanalnie proste, a jakoś nie wpadło mi do głowy wcześniej, żeby takie danie zrobić;) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDzisiaj wracamy do lekkich dań, pysznego kurczaka pachnącego orientem. Zamarynowany kurczaka w aromatycznych przyprawach , lekko upieczony to idealny posiłek zarówno dla odchudzajcych sie jak i tyn
Bernika - moj kulinarny pamietnikMięsne i ziołowe danie – aromatyczny kurczak z marchewką i pieczarki podduszone i podane z kaszą gryczaną. Moje smaki Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 szklanki mrożonej w kostce marchewki 1 cebula 6 dużych pieczarek 1 szklanka kaszy gryczanej nie palonej szklanka wody 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, lubczyk, papryka słodka i ostra, majeranek 2 liście laurowe
Zasmakuj Kuchniwłaśnie taka pyszność. Razem z rodziną zjedliśmy ją momentalnie, a mama pytała skąd miałam przepis. Wszystkie składniki to idealna kompozycja smakowa, którą jeszcze nie raz powtórzę! Polecam! 1 pierś z kurczaka (podwójna; mała) 3 jajka 1 papryka czerwona (średnia) 2 garście fasolki szparagowej 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki pestek dyni (prażonych) 2 łyżki pestek słonecznika (prażonych) curry(...)ostra sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia 2-3 łyżki majonezu Grzanki: 3 kromki pieczywa Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z przyprawami (curry, papryką, solą i pieprzem), a następnie usmażyć na niewielkiej ilości oleju. (Powinno być zarumienione.) Następnie kurczaka odsączyć z nadmiaru tłuszczu i przełożyć do większej miski. Na tej samej patelni przygotować grzanki. Chleb pokroić
Di gotujewieczór sylwestrowy. Są naprawdę smaczne, proste w przygotowaniu i nie ma przy nich dużo pracy. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 4 plastry sera żółtego 1 pojedyncza pierś z kurczaka (250 g.) 200 g. pieczarek 1/2 cebuli sól, pieprz, czosnek granulowany papryka słodka i ostra Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania wierzchu kieszonek Wykonanie: Pierś pokroić na małe kawałki. Przyprawić(...)maśle. Dodać pokrojone pieczarki i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż woda odparuje. Piersi usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i przekroić na cztery części. Na połowie każdej części ułożyć ser, następnie pieczarki i kurczaka. Przykryć pustą połową ciasta. Brzegi skleić i dodatkowo docisnąć widelcem. Tak przygotowane kieszonki ułożyć
Agusiowe smakołykijeden z moich najstarszych pomysłów na mięso w sosie. Do tego robi się dość szybko. Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1 cebula liść laurowy ziele angielskie woda mały pęczek koperku 2 łyżki śmietany 2 łyżki mąki sól, pieprz, cukier Sposób wykonania: 1. Piersi myjemy osuszamy, obsmażamy na oleju z każdej strony. 2. W rondelku rumienimy posiekaną cebulę, przekładamy
Kuchnia domowa Ani