ziele angielskie 3 szt gorczyca biała szczypta pieprz czarny szczypta czosnek suszony szczypta majeranek szczypta dodatkowo 1 łyżka żelatyny kawałek rękawa foliowego do pieczenia, lub innej foli odpornej na wysoką temperaturę sposób wykonania Piersi kurczaka myjemy, każdą z nich delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa ( rozbijając pamiętamy że nie rozbijamy mięsa na kotlety) i wkładamy do sporego naczynia ( kamionkowego(...)pieczenia), który szczelnie zamykamy ( należy uważać aby folia jak najbardziej przylegała do mięsa). Tak przygotowane piersi wkładamy do niewielkiego garnka, dokładnie dopasowując do jego kształtu zawartość, tak aby nigdzie nie pozostały przestrzenie wypełnione powietrzem. Garnek ustawiamy w większym naczyniu wypełnionym wodą ( ten zaś ustawiamy na kuchennej płycie), przy czym woda nie może wlewać się, do wnętrza garnka z kurczakiem. Teraz
Miód i pieprzkurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub puree ziemniaczanym i lekką sałatką. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kwestia Smaku . Zapraszam do pieczenia! Składniki na kurczaka w śliwkowej glazurze: 2 duże piersi z kurczaka 3 łyżki śliwkowych powideł 3 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego lub winnego 2 łyżeczki sambal oelek (opcjonalnie(...)odstawiamy na 2 godziny w temperaturze pokojowej lub na całą noc do lodówki. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Piersi z kurczaka wyjmujemy z woreczka (marynatę zachowujemy), umieszczamy w małym naczyniu żaroodpornym, polewamy 2 łyżkami marynaty i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut, w między czasie polewamy mięso pozostałą marynatą 2-3 razy. 4. Mięso wyjmujemy z piekarnika
My Culinary Artkurczak pozostaje baardzo soczysty :) Najlepiej smakuje podany z ryżem lub puree ziemniaczanym i lekką sałatką. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Kwestia Smaku . Zapraszam do pieczenia! Składniki na kurczaka w śliwkowej glazurze: 2 duże piersi z kurczaka 3 łyżki śliwkowych powideł 3 łyżki miodu 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego lub winnego 2 łyżeczki sambal oelek (opcjonalnie(...)odstawiamy na 2 godziny w temperaturze pokojowej lub na całą noc do lodówki. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Piersi z kurczaka wyjmujemy z woreczka (marynatę zachowujemy), umieszczamy w małym naczyniu żaroodpornym, polewamy 2 łyżkami marynaty i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 25-30 minut, w między czasie polewamy mięso pozostałą marynatą 2-3 razy. 4. Mięso wyjmujemy z piekarnika
My Culinary ArtPotrawka z kurczaka z dynią i szpinakiem Pyszna delikatna potrawka z kurczaka . Aksamitny maślano-śmietankowy sos , dodatek dni i świeży szpinak.. To tygryski lubią najbardziej
Ogrodnik w podróżykroimy wzdłuż w plastry, a następnie każdy plasterek kroimy na frytki. Mieszamy je z oliwą, rozmarynem i odrobiną soli. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Kotlety : pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju
Aga w kuchnipiersi kurczaka – pół czerwonej cebuli – pół szklanki sera mozzarella – świeża kolendra do podania – sól i pieprz Przygotowanie : Do blendera włóż obranego i pokrojonego w mniejsze kawałki batata oraz płatki owsiane. Za pomocą pulsacji zblenduj całość, po czym dodaj jajko, pieprz cayenne, granulowaną suszoną cebulę, czosnek i odrobinę soli oraz pieprzu. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Masę(...)okrągłe spody. Piecz spód w piekarniku nagrzanym do 190 st C przez 20-25 minut. W tym czasie przygotuj drugi kawałek papieru do pieczenia. Wyjmij batatowy spód i połóż go upieczonym do dołu, po czym odklej delikatnie stary papier do pieczenia. Ponownie włóż spód do piekarnika i piecz przez 7-10 minut. W tym czasie usmaż połowę piersi z kurczaka
nietylkopasta.plkolendra mielona, czarnuszka sól, pieprz ciemne piwo typu belgijskiego do podlewania- ok. 1 szklanki 2 łyżki masła Marynata do kurczaka: 2 łyżki oliwy z oliwek po pół łyżeczki papryki słodkiej oraz ostrej mielonej, czosnek niedźwiedzi, tymianek, sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka dobrze opłukać, osuszyć, przyprawić marynatą. Kaszę jaglaną gotujemy w szklance wody z dodatkiem łyżki masła Do ugotowanej kaszy dodajemy podsmażoną(...)oraz czarnuszką. Wszystko razem mieszamy. Kurczaka nafaszerować kaszą. Tak przyprawionego odstawić na minimum 2 godz. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kurczaka ułożonego piersią do góry, dodać piwo. Piec pod przykryciem 1,5 godziny. Ostatnie pół godz pieczemy bez przykrycia, aby podpiec skórkę. Podlewać często powstałym sosem piwnym. Smacznego
kgwjanczewolubię, ale dziś padło na wersję z chudym mięsem - pierś bez skóry to 1,3g tłuszczu. Pierś możecie zastąpić innym mięsem np.: piersią z indyka (bez skóry) - zawiera jedynie 0,7g tłuszczu w 100g produktu. Do warzywnego kociołka pasują także inne części kurczaka, szczególnie te "chodzące, ruszające się" soczyste części, czyli podudzia, ćwiartki z kurczaka(...)jedynie, jeśli zechcecie dodać takie mięso uprzednio (oprócz mojego ulubionego marynowania) przesmażcie udka na patelni z obu stron, następnie dodajcie do warzyw i pieczcie razem. Smacznego już dziś! Składniki: 1 pojedyncza większa pierś z kurczaka 3 duże ziemniaki 2 duże marchewki 1 cebula spora garść mrożonej fasolki szparagowej zielonej przyprawy: vegeta natur, pieprz, lubczyk, suszona natka pietruszki, majeranek, lubczyk
Zasmakuj KuchniPasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska 2-3 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypodwójna pierś z kurczaka, 300 g sera żółtego, 1/2 kg pieczarek, 1 garść grzybów leśnych, 2 jajka, 3 łyżki majonezu, przyprawa do drobiu, szczypta soli morskiej i pieprzu czarnego. Przygotowanie: Jajka ubijamy, dodajemy starty na tarce żółty ser, majonez oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy. Takie ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i zapiekamy(...)suszone siekamy drobno. Pieczarki z grzybami podsmażamy na patelni i przyprawiamy. Piersi kurczaka rozbijamy i przyprawiamy przyprawą do drobiu. Na upieczonym cieście układamy rozbite piersi kurczaka, farsz grzybowy i zawijamy roladę. Owijamy roladę papierem do pieczenia lub rękawem i pieczemy ok. 40 minut w 170 stopniach
Aga w kuchnipomidorem i mozzarellą to potrawa idealna kiedy mamy lenia lub nadmiar obowiązków. Wystarczy kilka nieskomplikowanych ruchów, chwila pieczenia w piekarniku i mamy pyszny rodzinny obiad. Składniki: 600 g piersi z kurczaka 2 pomidory 1 kulka mozzarelli w zalewie (100 g) 4 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz czarny
kuron.com.plPierś z kurczaka jest bardzo chudym mięsem dlatego też pieczenie jej np. na grillu jest troszkę trudne gdyż mięso szybko robi się suche. Szaszłyki te zostały wykombinowane z myślą o grillowaniu jednak pogoda nie dopisała i wylądowały w piekarniku. Ostateczny rezultat przerósł moje oczekiwania - koniecznie spróbujcie! Szaszłyki z kurczaka Składniki pierś z kurczaka (lepsze by były filetowane udka(...)Pierś kroimy w dość grubą kostkę. Majonez mieszamy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na dnie naczynia układamy cebule pokrojoną w grube talarki a na niej układamy kurczaka wymieszanego w marynacie. Odstawiamy na klika godzin a najlepiej na noc. Kawałki kurczaka nabijamy na patyczki do szaszłyków i wersja na grill : układamy na dobrze rozgrzanym grillu i w czasie pieczenia
sierotka maRysia w kuchniFilety z kurczaka w miodowej marynacie, pieczone z brokułami i ziemniaczkami. Proste i smaczne danie jednogarnkowe. Składniki: 2-3 duże filety z kurczaka 1 brokuł ziemniaki Filety z piersi przekroić na pół. Brokuł podzielić na różyczki. Ziemniaki pokroić na ćwiartki. Marynata: 3 łyżki oliwy 1 łyżka roztopionego masła 2 łyżki miodu 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżeczki musztardy(...)suszonej bazylii sól, pieprz Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą. W naczyniu żaroodpornym umieścić ziemniaki. Spryskać je odrobiną oliwy. Posolić. Filety z każdej strony posmarować marynatą. Ułożyć obok ziemniaków. Piec przez 30 minut w 200 stopniach. Dodać brokuły i piec kolejne 15 minut, aż brokuły będą al dente. Smacznego
Moja Galeria Smakuwielkiej ilości oleju. Ser utrzeć na tarce o dużych oczkach. W naczyniu żaroodpornym ułożyć usmażone ziemniaki. Na ziemniaki wyłożyć pieczarki z cebulą. Następnie wyłożyć usmażone piersi kurczaka. Wierzch posypać utartym żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni 15-20 minut
Agusiowe smakołyki